Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2020. 

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu 2020. i početkom siječnja 2021. godine

Tijekom prosinca 2020. i početkom siječnja 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 EURODOC 2021. – radionica za razvoj dokumentarnog filmaPRO  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. veljače – 6. ožujka 2021. (TBC); 11. – 19. lipnja 2021. (Hrvatska); 2. – 9. listopada 2021. (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Bit će izabrano 26 sudionika na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga).  Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više 

 ZagrebDox PRO  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2021., Zagreb
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.
Kontakt: pro@zagrebdox.net
ZagrebDox je četverodnevni program namijenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije, te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama. Cilj je radionice pomoći sudionicima u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta i poboljšanju strukture financijskog plana. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su direktorica Biografilm Festivala Leena Pasanen i nezavisni producent Stefano Tealdi. 
Saznaj više 

 Sofia Meetings 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. ožujka 2021., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020. (za projekte), 1. 1. 2021. (Works in Progress)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih filmova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Works in Progress prikazuju nezavršeni radovi iz regije, kao i završeni filmovi koji se predstavljaju selektorima međunarodnih festivala i distributerima. 
Saznaj više

 ACE Animation Special  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. ožujka 2021., Dingle (Irska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2020.
Kontakt: animation@ace-producers.com 
ACE Animation Special je šestodnevna radionica za iskusne producente koji imaju želju da svoja znanja, vještine i svoje aktivnosti prošire i na područje razvoja ili proizvodnje dužih formi  i dugometražnih animiranih filmova za međunarodnu publiku. 
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. veljače 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 3. prosinca 2020.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 13. – 17. veljače 2021. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više 

 When East Meets West: Midpoint Cold Open  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. siječnja 2021., online
Rok za prijavu: 4. prosinca 2020. (produljeni rok)
Kontakt: katarina.tomkova@midpoint-institute.eu 
Radionica koja se odvija u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjena razvoju praktičnih vještina u području proizvodnje i financiranja televizijskih serija u Europi. Prijaviti se mogu nezavisni producenti iz Srednjoistočne i Jugoistočne Europe, a program se sastoji od predavanja, grupnih sesija i individualnih konzultacija.
Saznaj više 

 When East Meets West: This Is IT  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. siječnja 2019. (Trst, Italija i online)
Rok za prijavu: 4. prosinca 2020. (produljeni rok) 
Kontakt: thisisit@alpeadriacinema.it 
Natjecateljski program u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjen dugometražnim igranim filmovima s talijanskim producentom ili koproducentom i s izraženim vizualnim i umjetničkim pečatom. Prijaviti se mogu projekti u različitim stadijima postprodukcije (ne kraći od 70') u potrazi za međunarodnom distribucijom i festivalskom premijerom. 
Saznaj više 

 When East Meets West: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. siječnja 2021., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 4. prosinca 2020. (produljeni rok)
Kontakt: matthieu.darras@firstcutlab.eu 
Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma koja se nalaze u fazi montaže, s redateljem i/ili producentom (većinski ili manjinski) iz Italije i Izraela. Odabrani timovi redatelja i producenata (sudjelovanje montažera nije obavezno) imat će priliku savjetovati se s iskusnim montažerima i dobiti povratne informacije od vrhunskih međunarodnih filmskih profesionalaca (festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata, itd.). Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente. First Cut Lab posebno potiče prijavu manjinskih koprodukcija s Italijom.
Saznaj više 

 Radionica 'Distribuiraj to! - Distribute this! O promociji i distribuciji dokumentarnog filma'  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. prosinca 2020., online
Rok za prijavu: 7. prosinca 2020.
Kontakt: info@littlereddot.hr 
Distribuiraj to! je edukativni program posvećen pripremi i distribuciji dokumentarnih filmova. Tijekom petodnevne radionice, polaznici/e će dobiti detaljan uvid u sve korake realizacije dokumentarnog projekta - od razvoja do finalizacije i distribucije. 
Program nije namijenjen isključivo redateljima/cama, producentima/cama i kulturnim djelatnicima/ama u audiovizualnoj industriji, već i zainteresiranim filmskim entuzijastima bez prethodnog iskustva.
Osim predavanja i diskusija, predviđene su i analize pojedinih filmova i projekata. Predavačice su producentice Iva Tkalec (Playtime Films, Belgija), Sabina Krešić (Fade in, Hrvatska), Marina Burić (ZagrebDox, IDFA, Hrvatska, Nizozemska), Irena Taskovski (Taskovski films, Velika Britanija), Tamara Babun i Una Radić (Wolfgang&Dolly, Hrvatska), Martina Petrović (Desk Kreativne Europe – Ureda MEDIA, Hrvatska) i Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Hrvatska).
Saznaj više 

 Diorama Film Bazaar Co-production Market, online  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. prosinca 2020., New Delhi (Indija)
Rok za prijavu: 10. prosinca 2020.
Kontakt: bazaar@diorama.in
Četverodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. Bit će odabrano 10 projekata.
Saznaj više  

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 13. prosinca 2020. (posljednji rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više  

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 24. travnja 2021., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 22. prosinca 2020. (kasni rok)
Kontakt: industry@visionsdureel.ch
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.