Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu 2019. i početkom siječnja 2020. godine.

Tijekom prosinca 2019. i početkom siječnja 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 8. prosinca 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, a voditelj radionice je jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih montažera današnjice Chris Dickens (Slumdog Millionaire, Rocketman, Mary Queen of Scots, Macbeth). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 8. prosinca 2019., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice, direktor fotografije Manuel Alberto Claro, istaknuto je ime u filmskoj industriji, a poznat je po radu s Lars Von Trierom (Nymphomaniac, The House That Jack Built). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: radionica izrade filmske glazbe  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. siječnja 2020., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika namijenjena praktičnom i interaktivnom učenju o umjetnosti izrade glazbe za film. Voditelj radionice je skladatelj Gary Yershon, nominiran za nagradu Oscar i poznat po svom radu na filmovima Mike Leigha (Mr. Turner, Happy-Go-Lucky, Another Year, Topsy-Turvy.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (299 GBP do 4. listopada).
Saznaj više

 FEST FILM LAB: radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. siječnja 2020., (London, Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditelji radionice su Nina Hartstone i John Warhurst, dobitnici Oscara za najbolju montažu zvuka u filmu Bohemian Rhapsody. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Filmska početnica: radionica osnove filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1., 8., 15. i 22. prosinca 2019., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr
Radionica Osnove filma namijenjena je djeci od 5 do 7 godina koja će se baviti stop-motion tehnikom kako bi saznali kako se objekti u filmu sami kreću kao i procesom stvaranja glazbe za film. Radionica će se održati u prostoru Multimedijalnog instituta - klub MAMA na adresi Preradovićeva ul. 18, a za prijavu je potrebno preuzeti Obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve su radionice besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.
Saznaj više

 Filmska početnica: radionica optičkog zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8., 15. i 22. prosinca 2019., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr
Radionica optičkog zvuka namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda) a pruža im uvid u razumijevanje svijeta kao prostora popunjenog valovima (frekvencijama) i mogućnostima prevođenja svjetlosnih titraja u zvuk. Polaznici će izraditi jednostavne uređaje u koje će dodati svoje uzorke različitih oblika (folije, crteži...) kako bi modificirali pronađene frekvencije, a zatim će crteže pretvoriti u video koji će ozvučiti. Radionica će se održati u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34, a za prijavu je potrebno preuzeti Obrazac na službenim stranicama programa te ga ispunjenog poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.
Saznaj više

 Valletta Film Lab: Scriptwriting Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 13. prosinca 2019. Valletta (Malta)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@filmgrainfoundation.org
Valletta Film Lab je radionica za scenariste i redatelje iz zemalja malog produkcijskog kapaciteta koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Za petodnevnu radionicu bit će odabrano 12 projekata, a sudionici će raditi u tri grupe, dvije su za dugometražne a jedna grupa je za kratkometražne filmove koji se razvijaju u dugometražne filmove. 
Saznaj više

 Sources 2: radionica razvoja scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. ožujka – 3. travnja 2020., Luxembourg
Rok za prijavu: 1. prosinca 2019.
Kontakt: info@sources2.de
Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca. Ovogodišnja radionica uključuje posebnu grupu za projekte s ženama u fokusu – naglasak je na ženske priče i perspektive kao i jake ženski likovi.
Saznaj više

 EKRAN+ 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 5. ožujka 2020. (prva sesija); 16. – 24. travnja 2020. (druga sesija), 15. – 23. lipnja 2020. (treća sesija); 7. – 8. prosinca 2020. (Follow up sesija), Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2019.
Kontakt: promotion@havc.hr
Program EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Program je podijeljen u tri sesije u trajanju od četiri do devet dana, a između ostalog omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, Litavskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više

 Sofia Meetings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. ožujka 2020., Sofia (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2019.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg
Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, kao i radovi koji su već ranije bili predstavljeni u sklopu Sofia Meetings. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 14. prosinca 2019., Split
Rok za prijavu: 2. prosinca 2019. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom.  Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
Prijave na radionicu ove su godine podijeljene u dvije kategorije: početnici (prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak) i profesionalci (pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta). 
Više detalja i prijavnicu za radionicu možete naći na:  
Linku za prijave

 Filmska radionica Planet film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. prosinca 2019., Sisak (Hrvatska)
Rok za prijavu: 5. prosinca 2019.
Kontakt: holjevac.matija@gmail.com
Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu 'Planet film' s učenicima sisačkih osnovnih škola. Polaznici će u prostorijama Kino kluba učiti osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka, te kopiranje i umnožavanje filmova. Konačni produkt radionica, igrani i dokumentarni film, prikazat će se na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a bit će poslani i na brojne filmske festivale. Osim učenika osnovnih škola, poziv je otvoren i za njihove nastavnike koji bi željeli naučiti više te i sami kasnije pokrenuti filmske grupe u svojim osnovnim školama. Prva radionica održat će se 7. prosinca u prostorijama Kino kluba Sisak, a prijavnica je dostupna ovdje.   
Saznaj više.

 ZagrebDox PRO  
Vrijeme održavanja: 15. – 20. ožujka 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 7. prosinca 2019.
Kontakt: pro@zagrebdox.net
ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za dokumentarne projekte u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije, te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama. Cilj je radionice pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da poboljšaju financijsku strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima (Leena Pasanen i Stefano Tealdi).
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: prijava bez projekta  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2019.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima, financijerima, prodajnim agentima te predstavnicima filmskih centara u potrazi za projektom u kojem bi sudjelovali. Četverodnevno događanje održavati će se od 22. do 26. veljače 2020. godine u okviru berlinskog filmskog festivala. Produkcijske kuće koje se prijavljuju moraju imati završenu barem jednu međunarodnu koprodukciju u posljednje tri godine.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 15. prosinca 2019. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.500. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. travnja – 2. svibnja 2020., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15. prosinca 2019. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, suvoditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch); Violeta Bava, suvoditeljica industrije (vbava@visionsdureel.ch)
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita).
Saznaj više

 Filmaktiv: Nova škola dokumentarnog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: siječanj 2020., Rijeka
Rok za prijavu: 20. prosinca 2019.
Kontakt: filmaktiv@filmaktiv.org
Novi program u organizaciji Filmaktiva koncipiran je kao sustavni intenzivni program u trajanju od šest mjeseci podijeljen u dva segmenta: teorijski i praktični. Teorijski se dio sastoji od gledanja relevantnih filmova povezanih s temom praktične vježbe, dok se praktični dio sastoji od snimanja, montiranja i koncipiranja vlastitih radova s obzirom na zadanu vježbu. Osim stalne nastave polaznici će imati priliku sudjelovati i na dva masterclassa – zvuk i postprodukcija zvuka pod mentorstvom Ive Vičića i svjetlo u filmu pod mentorstvom Borisa Poljaka. Za sam kraj osigurana je i radionica Distribute this! pod vodstvom producentice Morane Komljenović, gdje će polaznici imati priliku razraditi distribucijski model za svoj film. Premijera radova održat će se na 7. Međunarodnom studentskom filmskog festivalu (STIFF), posvećenom studentskom i debitantskom filmu. Škola počinje u siječnju i održava se svaki tjedan, a prima 10 polaznika u dobi od 17 do 30 godina. 
Saznaj više

 Europski filmski sajam: EFM Startups 2020  
Mjesto i vrijeme održavanja: 23. – 25. veljače 2020.
Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
Kontakt: efm-startups@berlinale.de
EFM Startups program je sekcije EFM Horizon Europskog filmskog sajma koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Program je namijenjen mladim poduzetnicima na području medija i tehnološke industrije, a sudionici će imati priliku povezati se s odabranim filmskim profesionalcima (producenti, distributeri, marketinški stručnjaci, itd.) te im predstaviti svoje inovativne ideje. Prijaviti se mogu mlade inovativne tvrtke čije područje djelovanja uključuje medije i audiovizualnu industriju te koje imaju proizvod spreman za tržište.
Saznaj više

 CEE Animation Forum 2020  
Mjesto i vrijeme održavanja: 5. – 8. svibnja 2019., Liberec (Češka)
Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
CEE Animation Forum (prijašnji Višegradski animacijski forum) međunarodna je platforma namijenjena poticanju i umrežavanju filmskih profesionalaca na području animacije. U sklopu sajma održat će se program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Za sudjelovanje se mogu prijaviti animirani projekti u razvoju u tri kategorije: kratkometražni filmovi (kraći od 20 minuta), serije i TV specijali (web serije i svi televizijski formati), dugometražni filmovi (u fazi koncepta, razvoja ili produkcije, u trajanju najmanje 60 minuta) i VR radovi (u fazi razvoja ili produkcije). U svakoj kategoriji bit će izabrano 10 projekata. Odabrani timovi sastavljeni od producenta i redatelja predstavit će svoje projekte pred publikom i stručnim žirijem sastavljenim od filmskih i televizijskih profesionalaca.
Saznaj više

 ParisDOC Works-in-Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. i 19. ožujka 2020., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 15. siječnja 2020.
Kontakt: cinereel-parisdoc@bpi.fr
Platforma namijenjena razvoju strategije distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma, koja se odvija tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tijekom kojeg će redatelji i producenti s projektom pred završetkom (grubi šnit, post-produkcija) imati priliku svoj film predstaviti pred međunarodnim filmskim stručnjacima: kupcima za TV i kino, festivalskim programerima, distributerima, prodajnim zastupnicima itd.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.