Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu i početkom siječnja 2018. godine.

Tijekom prosinca i početkom siječnja 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Documentary Campus Masterschool  
Mjesto i vrijeme održavanja: siječanj – studeni 2019.
Rok za prijavu: 30. studenog 2018. (produljeni rok)
Kontakt: masterschool@documentary-campus.com

Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 EKRAN+  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 7. ožujka 2019.; 10. – 18. travnja 2019., 10. – 18. lipnja 2019., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: promotion@havc.hr

Program EKRAN+ je program razvoja filmskih projekata podijeljen u tri sesije namijenjen filmskim profesionalcima, prvenstveno redateljima i redateljima/scenaristima koji su realizirali jedan dugometražni ili nekoliko kratkometražnih filmova. Program među ostalim omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, Litavskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više

 Sources 2: Radionica razvoja scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 12. travnja 2019., Litva
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: info@sources2.de

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više

 Sofia Meetings  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. ožujka 2019., Sofia (Bugarska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: sofiameetings@siff.bg

Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, koji su ranije već bili predstavljeni u sklopu Sofia Meetings. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: ScriptLab 2019  
Mjesto i vrijeme održavanja: ožujak 2019. (Sounion, Grčka), lipanj 2019. (TBA), studeni 2019. (Turin, Italija)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2018.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it

ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri jednotjedne radionice i dvije online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. svibnja 2019., New York
Rok za prijavu: 5. prosinca (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com

Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se 10 novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica digitalne distribucije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 9. prosinca 2018., Berlin
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)

Radionica digitalne distribucije namijenjena filmašima koji žele steći bolje razumijevanje poslovnih modela i pravnih aspekata digitalne distribucije, kao i najnovija saznanja o trenutačnom stanju tržišta. Tijekom radionice polaznici će usvojiti praktična znanja o tome kako dosegnuti što širu publiku i postići što veću dobit.
Saznaj više

 Radionica Zvuk u filmskim i video radovima  
Mjesto i vrijeme održavanja: 6. – 9. prosinca 2018. (Rijeka)
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: filmaktiv@filmaktiv.org

Radionica Zvuk u filmskim i video radovima dio je petog izdanja programa Primijenjeni video. Pod mentorstvom voditelja Davora Rocca, polaznici će kroz četverodnevnu radionicu upoznati kratku povijest zvuka na filmu, a njegov će značaj osvijestiti u praktičnom dijelu gdje će sami ozvučivati video predloške. Polaznici će se educirati kako o tehničkim aspektima zvuka (snimanje, montaža), tako i o njegovim mogućnostima kao oblikovatelju potpunog doživljaja vizualnog materijala. Radionica je namijenjena naprednijim polaznicima i besplatna je. Broj mjesta je ograničen te je uz prijavu potrebno priložiti i kratko motivacijsko pismo.
Saznaj više

 When East Meets West: First Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. siječnja 2019., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 6. prosinca 2018.
Kontakt: maartje.alders@firstcutlab.eu

Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata. Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije.
Saznaj više

 ZagrebDox PRO  
Vrijeme održavanja: 24. veljače – 1. ožujka 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 7. prosinca 2018.
Kontakt: pro@zagrebdox.net

ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum te dan međunarodne suradnje namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji. Cilj je radionice pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima, koji su ove godine Leena Pasanen i Stefano Tealdi.
Saznaj više

 When East Meets West: This Is IT  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. siječnja 2019. (Trst)
Rok za prijavu: 10. prosinca 2018.
Kontakt: thisisit@alpeadriacinema.it

Natjecateljski program u sklopu koprodukcijskog foruma When East Meets West namijenjen dugometražnim igranim filmovima s talijanskim producentom ili koproducentom i sa izraženim vizualnim i umjetničkim pečatom. Prijaviti se mogu projekti u različitim stadijima postprodukcije (ne kraći od 70 min.) u potrazi za međunarodnom distribucijom i festivalskom premijerom. Pobjednički projekt osvojit će nagradu Laser Film u vrijednosti od 10.000 eura. 
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress  
Mjesto i vrijeme održavanja: 5. – 13. travnja 2019., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 14. prosinca 2018. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, voditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta) i Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere).
Saznaj više

 Berlinale: Seminar o kinesko-europskoj produkciji  
Mjesto i vrijeme održavanja: 13. veljače 2019. (Berlin)
Rok za prijavu: 14. prosinca 2018.
Kontakt: info@bridgingthedragon.com

Industrijski događaj namijenjen umrežavanju kineskih i europskih filmskih profesionalaca, koji će se održati u sklopu Europskog filmskog sajma u Berlinu. Prijaviti se mogu europski producenti s već iskazanim zanimanjem za kinesko tržište. Za sudjelovanje u seminaru bit će odabrano oko 60 europskih producenata.
Saznaj više

 Diorama Film Bazaar Co-production Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 15. – 18. siječnja 2019.
Rok za prijavu: 15. prosinca 2018. (kasni rok)
Kontakt: bazaar@diorama.in

Petodnevni koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. Bit će odabrano 10 projekata.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 16. prosinca (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $5.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Europski filmski sajam: EFM Startups 2019  
Mjesto i vrijeme održavanja: 10. – 12. veljače 2019.
Rok za prijavu: 4. siječnja 2019.
Kontakt: efm-startups@berlinale.de

EFM Startups program je sekcije EFM Horizon Europskog filmskog sajma koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Program je namijenjen mladim poduzetnicima na području medija i tehnološke industrije, a sudionici će imati priliku povezati se s odabranim filmskim profesionalcima (producenti, distributeri, marketinsški stručnjaci, itd.) te im predstaviti svoje inovativne ideje. Prijaviti se mogu mlade inovativne tvrtke čije područje djelovanja uključuje medije i audiovizualnu industriju te koje imaju proizvod spreman za tržište.
Saznaj više

 CEE Animation Forum 2019: Pitching  
Mjesto i vrijeme održavanja: 6. – 9. svibnja 2019. filmovi
Rok za prijavu: 13. siječnja 2019.
Kontakt: submissions@ceeanimation.eu

CEE Animation Forum (prijašnji Višegradski animacijski forum) međunarodna je platforma namijenjena poticanju i umrežavanju filmskih profesionalaca na području animacije. U sklopu sajma održat će se program za pitching animiranih filmova iz Srednje i Istočne Europe. Za sudjelovanje se mogu prijaviti animirani projekti u razvoju u tri kategorije: kratkometražni filmovi (kraći od 20 min.), serije i TV specijali (web serije i svi televizijski formati), dugometražni filmovi (u fazi koncepta, razvoja ili produkcije). U svakoj kategoriji bit će izabrano 10 projekata. Odabrani timovi sastavljeni od producenta i redatelja predstavit će svoje projekte pred publikom i stručnim žirijem sastavljenim od filmskih i televizijskih profesionalaca.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.