Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2017.

Informacije o radionicama, programima i natječajima u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu 2017. i početkom siječnja 2018. godine.

Tijekom prosinca 2017. i početkom siječnja 2018. godine istječu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 EURODOC 

Vrijeme održavanja: ožujak 2018. (razvoj), lipanj 2018. (proizvodnja i financiranje), listopad 2018. (sastanci sa stručnjacima), mjesto održavanja će se objaviti naknadno
Rok za prijavu: 30. studenog 2017.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova te utjecajna mreža koju čini više od 950 profesionalaca iz 60-ak zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeno je više od 50 stručnjaka iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je namijenjen producentima koji razvijaju projekt ili savjetnicima za proizvodnju (eng. comissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog prjekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl.
Saznaj više.

 EKRAN+ 

Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 8. ožujka 2018.; 16. – 24. travnja 2018., 18. – 26. lipnja 2018., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. prosinca 2017.
Kontakt: promotion@havc.hr

Program EKRAN+ je program razvoja filmskih projekata podijeljen u tri sesije namijenjen filmskim profesionalcima, prvenstveno redateljima i redateljima/scenaristima. Program među ostalim omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog insitituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i fondacije Agora te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.
Saznaj više.

 Sources 2: scenaristika, razvoj, umrežavanje, trening 

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 20. travnja 2018., Berlin-Brandenburg (Njemačka)  
Rok za prijavu: 1. prosinca 2017.
Kontakt: info@sources2.de

Scenaristička radionica namijenjena scenaristima ili scenarističkim timovima, odnosno redateljima i producentima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma ili kreativnog dokumentarca.
Saznaj više.

 Radionica ANIDOK Zagreb 

Vrijeme održavanja: 2. prosinca 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 1. prosinca 2017.
Kontakt: asifa.croatia@gmail.com

Nastala u organizaciji organizacije ASIFA Hrvatske, ANIDOK Zagreb jednodnevna je intenzivna radionica za audiovizualne profesionalce osmišljena s ciljem profesionalnog usavršavanja u području animiranih dokumentarnih filmova, otvorena za širu javnost. U radionici će, među ostalima, sudjelovati i nagrađivani švedski redatelj Jonas Odell i hrvatski filmski teoretičar Hrvoje Turković.
Saznaj više.

 Filmska početnica 

Vrijeme održavanja: 3. – 17. prosinca 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 2. prosinca 2017.
Kontakt: filmskapocetnica@restarted.hr

Filmska početnica je edukacijski program Restarta pokrenut 2013. godine s fokusom na inovativan i originalan pristup filmskom obrazovanju od najranije dobi. Program je namijenjen djeci od 5 do 7 godina starosti, a održava se nedjeljom u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.
Saznaj više.

 One Take Film Factory: Radionica snimanja dokumentarnog filma u jednom kadru 

Vrijeme održavanja: 8. – 10. prosinca 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 3. prosinca 2017.
Kontakt: info@onetakefilmfestival.com

Pratkična i teorijska radionica snimanja dokumentarnog filma u jednom kadru pod mentorstvom Zorka Sirotića, autora igranih, dokumentarnih, namjenskih i eksperimentalnih filmova.
Saznaj više.

 When East Meets West: First Cut Lab 

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. siječnja 2018., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 7. prosinca 2017.
Kontakt: fcl@wemw.it

Program osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata. Program se odvija u sklopu WHEN EAST MEETS WEST, koprodukcijskog foruma namijenjenog dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske.
Saznaj više.

 ZagrebDox PRO

Vrijeme održavanja: 25. veljače – 2. ožujka 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 7. prosinca 2017.
Kontakt: pro@zagrebdox.net

ZagrebDox Pro je šestodnevni program koji objedinjuje radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum te dan međunarodne suradnje namijenjen sastancima i susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije s ciljem ostvarivanja novih suradnji. Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima, koji su ove godine Leena Pasanen i Stefano Tealdi.
Saznaj više.

 Sofia Film Meetings 

Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 18. ožujka 2018., Sofia (Bugarska)
Rok za prijavu: 10. prosinca 2017. (produljeni rok)
Kontakt: sofiameetings@siff.bg

Industrijski događaj koji se odvija u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji i koji svake godine okuplja preko 100 industrijskih profesionalaca. Sastoji se od dva modula: Pitching dugometražnih fimova namijenjen je redateljima koji razvijaju svoj prvi, drugi ili treći film te traže koproducente, prodajne agente ili distributere, dok se u sklopu Balkan Screenings/Works in Progress prikazuju dugometražni i kratkometražni radovi filmaša iz regije, koji su ranije već bili predstavljeni na Sofia Film Meetingsu. Projekcije su uglavnom namijenjene profesonalcima, a neke od njih otvorene su i za novinare.
Saznaj više.

 Primijenjeni video – INTERAKCIJE  

Vrijeme i mjesto održavanja: [radionica] 13., 15., 18., 20., i 22.12..: 16-20h / [izložba showcase] 22.12. u 20h, Rijeka (Hrvatska)
Rok za prijavu: 11. prosinca 2017.
Kontakt: filmaktiv@filmaktiv.org 

Treća i posljednja radionica serijala Primijenjeni video – INTERAKCIJE, bavi se inovativnim primjenama platformi Arduino i Kinect i vizualnog programiranja u novomedijskim umjetničkim projektima. Cilj radionice je upoznavanje s osnovama vizualnog programiranja (Max), osnovama platformi Arduino i Kinect te njihovim mogucćnostima za primjenu u novomedijskim umjetnicčkim projektima. Svrha radionice je upoznavanje polaznika s otvorenim tehnologijama koje omogućavaju jeftinu i jednostavnu implementaciju automatike u raznovrsne projekte: od audiovizualnih instalacija do izrade jednostavnih kontrolera i igračaka. Radionica je namijenjena autorima i autoricama koji/e se bave umjetnošću i sistemima, te polaznicima i polaznicama svih dobi i profesionalnih orijentacija, s interesom za eksperimente u području digitalnih novih medija. Radionicu vodi Gianfranco Mirizzi, vizualni umjetnik s adresom u Rijeci.
Saznaj više.

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Rough Cut Lab, Docs in Progress

Vrijeme održavanja: 13. – 21. travnja 2018., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15. prosinca 2017.
Kontakt: Gudula Meinzolt, voditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch)

Industrijski program Međuanrodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Podijeljen je u tri modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere).
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.