Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – prosinac 2014.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u prosincu i početkom siječnja 2015. godine.

Tijekom prosinca i početkom siječnja 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 STORY EDITING 

Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 1. 12. 2014.

Kontakt: scriptandpitch@torinofilmlab.it
Intenzivna radionica TorinoFilmLaba organizirana u tri rezidencijalne i dvije online sesije. Namijenjeno filmskim i medijskim profesionalcima zainteresiranima za stjecanje vještina u području razvoja i analize treatmenta i scenarija te procjene razvoja projekta i consultinga.
Saznaj više

 SOURCES 2 

Vrijeme i mjesto održavanja: Gothenburg, Švedska, 09. – 17. 04. 2015.
Rok za prijavu: 01. 12. 2014.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica za europske scenariste, producente i redatelje sa filmskim projektima i kreativnim dokumentarcima u razvoju.
Saznaj više

 4. East Doc Platform: East European Forum, Project Market, Doc Tank, digitalna videoteka East Silver 

Vrijeme i mjesto održavanja: 02. – 08. 03. 2015., Prag, Češka
Rok za prijavu: 1. 12. 2014.

Institut za dokumentarni film (Institute of Documentary Film) sa sjedištem u Pragu poziva dokumentarne projekte u razvoju, produkciji ili postprodukciji da se prijave na četvrto izdanje događaja East Doc Platform (EDP). Prijave su otvorene za dokumentarne projekte u razvoju ili postprodukciji iz Istočne i Srednje Europe, Rusije i postsovjetskih zemalja (East European Forum and Project Market), kao i za socijalno i politički angažirane dokumentarne projekte s krosmedijskim potencijalom (Doc Tank). Prijaviti se mogu i produkcije iz ostalih europskih zemalja, ukoliko su tematski vezane uz prostor Istočne ili Srednje Europe.

 EAST EUROPEAN FORUM (02. – 08. 3. 2015.)
Najveća prezentacija dokumentarnih projekata u regiji sastoji se od petodnevne radionice, dvodnevnog pitchinga i sastanaka jedan-na-jedan. Naglasak događaja je na koprodukcijama, prodaji i distribuciji.
Kontakt: Veronika Lišková veronika@dokweb.net

 PROJECT MARKET (05. – 06. 03. 2015.) 
Za sudjelovanje na sajmu projekata odabrat će se do 25 projekata u raznim fazama nastanka iz Istočne i Srednje Europe. Odabrani polaznici sudjelovat će na individualnim sastancima s ključnim profesionalcima iz industrije. Naglasak sajma je na financiranju i distribuciji.
Konktakt: Maša Markovic masa@dokweb.net

 DOC TANK (04. – 06. 3. 2015.) 
Događaj uključuje dvodnevni laboratorij i jedan dan rezerviran za individualne sastanke ključnih profesionalaca i predstavnika politički angažiranih dokumentarnih projekata s krosmedijskim potencijalom. Za sudjelovanje će biti odabrano sedam projekata u raznim fazama nastanka iz Istočne ili Srednje Europe. Naglasak događaja je na umrežavanju, financiranju i promociji.
Kontakt: Miriam Ryndová miriam@dokweb.net
Saznaj više

 First Cut Lab 

Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 21. 01. 2015., Trst, Italija
Rok za prijavu: 8. 12. 2014.
Kontakt: fcl@wemw.it 

U sklopu 5. koprodukcijskog sajama When East Meets West održava se First Cut Lab (FCL) namijenjen producentima i redateljima dugometražnih filmova u postprodukciji iz istočne Europe i Italije. Odabrani će timovi s festivalskim programerima, prodajnim agentima, kreativnim producentima i urednicima prolaziti sve umjetničke aspekte završne faze proizvodnje filma te pripreme završenog filma za život na tržištu, u festivalskim krugovima i pred publikom.
Saznaj više

 3D Character Animation 

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. 02. – 05. 06. 2015., Viborg, Danska
Rok za prijavu: 8. 12. 2014. 12:00
Kontakt: Per Kristensen prs@via.dk

Intenzivan 15-tjedni program koji sudionike vodi kroz sve komponente 3D animacije namijenjen animatorima, ilustaratorima i dizajnerima koji žele usavršiti 3D animaciju.
Studenti ostvaruju 30 ECTS bodova. Stipendije moguće.
Saznaj više

 EKRAN + 

Vrijeme održavanja:  u 3 sesije (02. – 06. 03;  20. – 29. 04; 22.06. – 01.07. 2015.)
Rok za prijave: produžen do 15.12.2014.! 
Kontakt: amarczewska@wajdastudio.pl

EKRAN je europski program stručnog usavršavanja namijenjen specifično segmentu kreativne predprodukcije dugometražnih filmova koji se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda (Poljska) i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta, i ako je to moguće i snimatelja.
Saznaj više

 ZAGREBDOX PRO 2015. 

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 27. 02. 2015., Zagreb, Hrvatska
Rok za prijavu: 22. 12. 2014.
Kontakt: pro@zagrebdox.net

ZAGREBDOX PRO je petodnevni program koji objedinjuje trodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti i potencijalnim financijerima i distributerima, te DAN MEĐUNARODNE SURADNJE namijenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije.
Sudjelovanje na ZAGREBDOX PRO-u je besplatno.
Saznaj više

 Pitching du Réel 2015 

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 22. 04. 2015., Nyon, Švicarska
Rok za prijavu: 15. 12. 2014.

U sklopu  Doc Outlook-International sajma na  Visions du Réel filmskom festivalu po 10. put održava se Pitching du Réel s ciljem poticanja međunarodnih koprodukcija. Namijenjena redateljima i producentima dugometražnih dokumentarnih filmova u razvoju.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.