Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku i početkom travnja 2022. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. travnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Online radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od vodećih montažera današnjice Mick Audsley (Interview with the Vampire, 12 Monkeys, High FIdelity, Harry Potter and the Goblet of Fire, Everest). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26 i 27. ožujka 2022.; London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica namijenjena scenaristima, redateljima, producentima i filmskim studentima koji žele usavršiti zanat pisanja scenarija. Voditelj radionice je Tony Grisoni, scenarist  koji je radio s redateljima poput Michaela Winterbottoma, Johna Boormana, Seana Durkina i Terryija Gilliama, a film na kojem je radio s redateljem Winterbottomom (In this World) osvojio je Zlatnog medvjeda na Berlinaleu 2002. godine.
Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (za prijave do 4. ožujka 325 GBP).
Saznaj više

 HFS online: Palunkova naopaka gledaonica 
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. do 25. ožujka 2022.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: martina.kolaric@hfs.hr 
Palunkova naopaka gledaonica dio je projekta HFS online, kojemu je cilj promicati granice kreativne i tehničke vizije, vodeći se tezom da film i filmsko obrazovanje igraju ključnu ulogu u osjećaju zajedništva i uključenosti u društvo. Projektom se ciljne skupine potiču na aktivno sudjelovanje u programima projekta, a ovaj program prvenstveno je namijenjen starijima od 54 godine.
Polaznici će isprobati nov način gledanja filmova, opažanjem temelja filmske priče i odgonetanjem dramske strukture kratkih igranih filmova iz različitih razdoblja i kultura. Naopaku gledaonicu osmislila je Irena Krčelić, scenaristica i dramaturginja, idejna začetnica scenarističkih radionice Palunko koje su aktivne već dvadeset godina u okrilju Hrvatskog filmskog saveza. Projekt se realizira u partnerstvu s udrugom Blank filmski inkubator, a sufinanciran je uz podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. 
Prijaviti se možete na ovoj poveznici.
Saznaj više  

 Blank: radionica kamere i rasvjete  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - srpanj 2022., Zagreb
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Radionica je osmišljena kao kombinacija teorijskog i praktičnog rada s kamerom i rasvjetnim tijelima kako bi polaznici prošli sve aspekte kamere i rasvjete u stvaranju igranog i dokumentarnog filma. Radionica je prikladna za polaznike s osnovnim znanjem iz kamere ili fotografije, te za redatelje koji žele poboljšati svoje razumijevanje kamere i svjetla u vizualnom pripovijedanju. Prvi sat radionice održat će se 4. ožujka u 18h, a prijaviti se može OVDJE.
Saznaj više

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com
Intenzivni program obuke za mlade redatelje iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević. Prijave se šalju na ovaj mail.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 8. srpnja 2022., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2022.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više 


 Kinoklub Zagreb: radionica 'Ti, ja i Chantal: U dijalogu sa Chantal Akerman'  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - travanj 2022., Zagreb  
Rok za prijavu: 2. ožujka 2022.
Kontakt: radionice@kkz.hr 
Kinoklub Zagreb i Kinoteka održat će radionicu koja će istraživati pojedine teme iz opusa Chantal Akerman, belgijske autorice niza antologijskih ostvarenja čiji utjecaj na kinematografiju seže do današnjih dana. Aktivnosti radionice uključuju redovito posjećivanje projekcija, sudjelovanje na filmskim analizama te tjedne zadatke. Voditelji radionice su filmska autorica Iva Gavrilović i Mario Kozina, voditelj filmskih programa u Kinoteci, a rezultat radionice su autorski filmovi koji će se prikazati na Gledalištu Kinokluba Zagreb u svibnju 2022. Radionica je besplatna, a tijekom iste svi polaznici imaju besplatan ulaz na projekcije u sklopu tematskog ciklusa u Kinoteci posvećenog redateljici.
Saznaj više

 MeetMarket @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 28. lipnja 2022., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 4. ožujka 2022. 
Kontakt: marketplace@sheffdocfest.com; manon.euler@sheffdocfest.com 
MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 400 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta u svim fazama razvoja, produkcije ili postprodukcije, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji.
Saznaj više

 Alternate Realities Market @ Sheffield Doc/Fest  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 28. lipnja 2022., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 4. ožujka 2022.
Kontakt: alternaterealities@sheffdocfest.com
Alternate Reality Market namijenjen je ostvarivanju financijskih i kreativnih partnerstava na imerzivnim i/ili interaktivnim projektima, odnosno na dokumentarnim projektima koji se bave virtualnom stvarnošću.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Mala filmska forma 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - svibanj 2022., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 6. ožujka 2022. 
Kontakt: radionice@kkz.hr
Radionica Mala filmska forma  kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja nudi polaznicima priliku da svoje ideje razrade u filmsku formu te snime vlastiti kratki film. Radionica je besplatna i namijenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu. Moguće je prijaviti se i ako niste član Kinokluba Zagreb, a posjedujete osnovno praktično znanje o radu na filmu. Za radionicu se vrši selekcija, a svi zainteresirani trebaju mailom poslati kratak opis ideje koju bi htjeli istražiti i jednu sliku koja vizualno dočarava ugođaj te ideje na mail radionice@kkz.hr. Uvodno predavanje održat će se 9. ožujka u Kinoklubu Zagreb.
Saznaj više

 Koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 30. lipnja 2022., Bruxelles (Belgija) 
Rok za prijavu: 14. ožujka 2022.
Kontakt: forum@briff.be
Koprodukcijski forum namijenjen poticanju koprodukcija između belgijskih i međunarodnih producenata, a odvija se u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu. Događanje je podijeljeno u dva dijela kako bi se ispunili različiti ciljevi: 'The Gap Financing Sessions', specifično namijenjen europskim producentima koji traže belgijske partnere i koproducente, i 'UP: Up-and-coming Producers', posvećen mladim producentima s prvim ili drugim projektom u razvoju koji žele stvoriti mrežu potencijalnih partnera. Producenti odabranih projekata primit će pozivnicu koja uključuje: festivalsku akreditaciju, pokrivene troškove smještaja i povrat troškova putovanja.
Saznaj više

 Animafest Scanner IX  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. i 8. lipnja 2022., Zagreb 
Rok za prijavu: 15. ožujka 2022.
Kontakt: info@animafest.hr
Filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije na deveti Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner IX 2022. Skup će se održati 7. - 8. lipnja 2022. u sklopu 32. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb, s ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene ideja između autora i znanstvenika. Ovogodišnji glavni govornik i dobitnik Animafestove Nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije bit će kritičar i znanstvenik, jedan od najvažnijih svjetskih poznavalaca animacije, Rolf Giesen. Za prijavu je potrebno poslati sažetak 20-minutne akademske prezentacije koja se mora baviti glavnim temama ovogodišnjeg skupa.
Saznaj više

 Beldocs Industry: Beldocs in Progress (BIP);  Beldocs XR Academy; Beldocs Kids & Youth  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2022., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 15. ožujka 2022.
Kontakt: info@beldocs.rs
Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Za program Beldocs in Progress mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Beldocs XR Academy je trodnevna radionica za razvoj XR projekata (dokumentarnih i/ili edukativnih), a Beldocs Kids & Youth dvodnevna je radionica za inovativne projekte u raznim fazama razvoja i proizvodnje, a kojima su u fokusu priče namjene djeci i mladima. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2022., otoci Nisiros i Rodos, Grčka
Rok za prijavu: 20. ožujka 2022. (za prijave s projektima); 20. travnja 2022., za prijave bez projekta
Kontakt: programcoordinator@mfi.gr, info@mfi.gr    
Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Program uključuje četiri intenzivne radionice – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku. Cilj je radionice razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. Sudjelovati mogu i filmski profesionalci bez projekta.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: Green Film Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: prva radionica - 29. travnja  1. svibnja 2022., Trento (Italija)
Rok za prijavu: 25. ožujka 2022.
Kontakt: severine.petit@torinofilmlab.it 
Najnovija inicijativa TorinoFilmLaba bavi se ulaganjem u obuku europskih filmaša u praksama održivosti i zaštite okoliša u filmskoj industriji. Trodnevna radionica Green Film Lab namjenjena je europskim timovima s igranim ili dokumentarnim dugometražnim filmovima u poodmakloj fazi razvoja, kao i filmašima bez projekta koji žele steći prakse i vještine koje pomažu očuvanju okoliša u audiovizualnoj proizvodnji. Na primjeru projekata i stvarnih situacija, sudionici će naučiti na koji način primjeniti najbolje prakse u područjima štednje energije, transporta, smještaja, uređenja filmskog seta, upravljanja otpadom, recikliranja i komunikacije. Osim stjecanja vještine primjene najboljih praksa okolišne održivosti radeći na konkretnim projektima i planovima održivosti, sudionici će saznati kako da na svojim filmskim setovima ujedine održivost s financijskom i organizacijskom efikasnošću. 
Saznaj više 

 Emerging Producers @ Jihlava  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24–28. listopada 2022., Jihlava (Češka), 13. – 18. veljače 2022., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2022.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@ji-hlava.cz
Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više  

 Europski koproducijski sajam za videoigre 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja:  uvodni webinar (travanj - svibanj 2022., online), sastanci (lipanj – srpanj 2022., online), koprodukcijski trening (rujan 2022., Strasbourg), Koprodukcijski sajam (listopad 2022., online))
Rok za prijavu: 4. travnja 2022.
Kontakt: contact@spielfabrique.eu 
Europski koprodukcijski sajam za videoigre je program kojem je cilj poticati koprodukcijske projekte među nezavisnim proizvođačima videoigara u Europi. Poziv se odnosi na male nezavisne proizvođače videoigara s prototipom videoigre koji traže partnere koji će ih podržati u projektu - financijski ili u obliku stručnog savjetovanja, i male ili srednje nezavisne proizvođače videoigara koji traže projekt kojeg želi koproducirati. Sajam se sastoji od nekoliko glavnih događaja: uvodni webinar, online sastanci i match-making s kolegama iz gaming industrije, offline koprodukcijski trening i mentoriranje pitchinga u Strasbourgu kao priprema za online koprodukcijski sajam s profesionalcima iz europske gaming industrije u listopadu ove godine.
Europski koprodukcijski sajam za videoigre nastaje u organizaciji njemačko-francuskog programa za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique, a jedan od partnera programa je i Hrvatski audiovizualni centar. 
Prijaviti se možete na ovoj poveznici do 4. travnja. 
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.