Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku i početkom travnja 2021. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. i 27. svibnja 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Četverodnevna radionica montaže koju će voditi Jonathan Morris, stalni suradnika Kena Loacha i montažera filmova Vjetar koji povija ječam, Danak anđelima, Ja, Daniel Blake i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz važnih tema vezanih uz struku. Polaznici će dobiti priliku izložiti probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu te dobiti korisne savjete kako se nositi sa sličnim situacijama u budućnosti.
Saznaj više 

 FEST FILM LAB: radionica izrade filmske glazbe  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. i 25. travnja 2021., 1. i 2. svibnja 2021.; online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika namijenjena praktičnom i interaktivnom učenju o umjetnosti izrade glazbe za film. Voditelj radionice je skladatelj Gary Yershon, nominiran za nagradu Oscar i poznat po svom radu na filmovima Mike Leigha (Mr. Turner, Happy-Go-Lucky, Another Year, Topsy-Turvy.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (299 GBP do 4. listopada).
Saznaj više 

 Proljetna Škola animacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. ožujka - 6. lipnja 2021., Kino Tuškanac, Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: mashaudovicic@gmail.com
Škola je namijenjena znatiželjnoj djeci od 9-12 godina koja će se kroz praktični rad upoznati sa suvremenim animacijskim tehnikama i potom aktivno sudjelovati u realizaciji prvih animiranih scena u malim timovima. Prikazivanjem primjera iz konkretnih produkcija i projekcija domaćih i stranih kratkih filmova razvija se ljubav prema animaciji kao umjetnosti. Animatorsku početnicu organizira producentica Maša Udovičić iz Luma filma. Prijaviti se može OVDJE.  
Saznaj više 

 Beldocs in Progress (BIP)  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2021., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.
Kontakt: info@beldocs.rs
Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više 

 Beldocs Akademija  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2021., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.
Kontakt: Marija Vukić, marija.vukic@beldocs.rs
Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom, a održava se tijekom Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma Beldocs. Trodnevna cjelodnevna radionica pod mentorstvom međunarodnih stručnjaka fokusirat će se na projekte virtualne realnosti. Tijekom dvodnevnih predavanja, masterclassova i sesija jedan-na-jedan, polaznici će razviti vještine potrebne za razvoj projekta s ciljem javne prezentacije.
Saznaj više  

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 1. ožujka 2021.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com
Intenzivni program obuke za mlade redatelje iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više 

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj 2021., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 5. ožujka 2021.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više 

CIRCLE Women Doc Accelerator 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: 2. – 6. lipnja 2021. (TBC) Crna Gora; 2. modul: 22. - 26. rujna 2021.(TBC), Hrvatska; 3. modul: siječanj 2022. (datumi TBA), When East Meets West / Trieste Film Festival (Italija)
Rok za prijavu: 8. ožujka 2021. 
Kontakt: info@doccircle.me 
CIRCLE Women Doc Accelerator je program u tri modula namijenjen redateljicama i producenticama koje razvijaju svoje dokumentarne projekte s međunarodnim potencijalom, u svim fazama produkcije i koje traže podršku u razvoju svojih filmova i profesionalnih vještina.
Za odabrane sudionice, program nudi šansu rada s vodećim ekspertima i uspješnim profesionalcima, s ciljem poboljšanja profesionalnih vještina, dubinske analize projekata, izgradnje produkcijskih strategija te predstavljanja projekata široj publici ali i razvoja održivih poslovnih modela i povezivanja s globalnom profesionalnom zajednicom.
Saznaj više 

 Emerging Producers @ Jihlava  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 31. listopada 2021., Jihlava (Češka), veljača 2022., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2021.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@ji-hlava.cz
Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. listopada 2021. – 15. veljače 2022., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 1. travnja 2021.
Kontakt: residence@festival-cannes.fr
Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od četiri i pol mjeseca osmišljena za dvanaestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više 

 MFI Script 2 Film Workshops  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2021., otoci Nisiros i Rodos, Grčka
Rok za prijavu: 5. travnja 2021., za prijave bez projekta
Kontakt: info@mfi.grmediterranean.film.institute@gmail.com   
Program Mediteranskog filmskog instituta obuhvaća napredne radionice pisanja scenarija i razvoja projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Program uključuje četiri intenzivne radionice – dvije na grčkim otocima Nisirosu i Rodosu te dvije u online obliku. Cilj je radionice razviti scenarije polaznika te im pomoći u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta koji razvijaju dugometražni igrani film, TV seriju ili dokumentarni projekt. Sudjelovati mogu i filmski profesionalci bez projekta.
Saznaj više 

 EKRAN+ 2021 
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 10. lipnja 2021. (prva sesija); 19. – 27. srpnja 2021. (druga sesija), 27. rujna – 5. listopada 2021. (treća sesija); prosinac 2021. (Follow up sesija), Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 12. travnja 2021.
Kontakt: proizvodnja@havc.hr 
Program EKRAN+ je europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne pretprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu. Program je podijeljen u tri sesije u trajanju od četiri do devet dana, a između ostalog omogućuje rad na treatmentu/scenariju te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma. EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, Litavskog filmskog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i Kreativne Europe – Potprograma MEDIA. Sve o uvjetima i načinu prijave možete saznati na ovoj poveznici.  
Saznaj više  

 Koprodukcijski forum Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 30. lipnja 2021., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 11. travnja 2021.
Kontakt: forum@briff.be
Koprodukcijski forum namijenjen poticanju koprodukcija između belgijskih i međunarodnih producenata. Događanje je podijeljeno u dva dijela kako bi se ispunili različiti ciljevi: 'The Gap Financing Sessions', specifično namijenjen europskim producentima koji traže belgijske partnere i koproducente, i 'UP: Up-and-coming Producers', posvećen mladim producentima s prvim ili drugim projektom u razvoju koji žele stvoriti mrežu potencijalnih partnera. Producenti odabranih projekata primit će pozivnicu koja uključuje: festivalsku akreditaciju, pokrivene troškove smještaja i povrat troškova putovanja.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.