Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku i početkom travnja 2020. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Diverzijska škola filma u Donjoj Zelini  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 8. ožujka 2020., Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: uciliste@zelina.hr
Intenzivna radionica izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i Diversions International Short Film Festivala. Ova besplatna filmska radionica namijenjena djeci i mladima održat će se od 5. do 8. ožujka u OŠ Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini. Zainteresirani polaznici mogu popuniti prijavnicu ovdje.

 Film za sve – filmske radionice u RiHubu  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - svibanj 2020., Rijeka
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@historyfilmfestival.com
Program filmskih radionica ‘’Film za sve’’, u organizaciji umjetničke organizacije Istra film, odvija se u sklopu sudioničkih programa Civilne inicijative, dijela projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. 
Program je namijenjen svim građanima s posebnim ciljem uključivanja osoba s invaliditetom. Polaznici će pod vodstvom iskusnih mentora iz svijeta filma učiti o kreativnim procesima sedme umjetnosti, a znanja i vještine stečene na radionicama prenosit će u svoje filmske uratke.
Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno. Prijave za sudjelovanje u programu ‘’Film za sve’’ su obavezne, a prijaviti se možete na: info@historyfilmfestival.com.

 Radionica Digitelling  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: 23. – 25. travnja 2020., Reboot Develop Blue, Cavtat/Dubrovnik; 2. modul: 8. – 13. lipnja 2020., Animafest, Zagreb; 3. modul: 24. – 26. rujna 2020., Art in Games Festival, Rijeka
Rok za prijavu: 9. ožujka 2020.
Kontakt: thomas.schnabel@institutfrancais.hr, hrvoje.ryznar.extern@goethe.de 
DigiTelling je program mentoriranja pod vodstvom Goethe-Instituta Kroatien i Francuskog instituta u Hrvatskoj, koji je posvećen podupiranju i umrežavanju sektora neovisnih videoigara u jugoistočnoj Europi, pružajući priliku inovativnim igrama da osvoje europsku i svjetsku publiku. Cilj ovog intenzivnog programa je profesionalnog usavršavanja u suradnji  s cijenjenim sveučilišnim programima razvoja videoigara - Cologne Game Lab (Prof. Emmanuel Guardiola) u njemačkom Kölnu i ENJMIN u francuskom Angoulêmeu te inicijativom Edu4Games pri Sveučilištu u Zagrebu - poduprijeti mlade timove i studije koji se bave razvojem inovativnih indie videoigara u proboju na europsko i svjetsko tržište. Poseban će naglasak biti na projektima koji istražuju umjetnički i/ili društveni potencijal videoigara i tako pomiču granice medija. 
Timovi mogu prijaviti umjetničku videoigru na razini koncepta ili u nekoj fazi razvoja do 9. ožujka 2020. putem ove poveznice
Saznaj više

 Blankova filmska škola  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15.ožujka – 26. travnja 2020., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 10. ožujka 2020.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Blankova filmska škola zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni film making program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Ovogodišnja filmska škola koncentrira se na dokumentarni film. Program Filmske škole je zamišljen po principu cjelodnevnog nedjeljnog masterclassa, svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se na taj način u startu samo na jednu djelatnost. Mentori će raditi s polaznicima na razvijanju ideja, radu s opremom, produkcijom i postprodukcijom. 
Saznaj više

 CARTOON MASTERS – CARTOON BUSINESS 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. ožujka 2020., Gran Canaria (Španjolska)
Rok za prijavu: 10. ožujka 2020.
Kontakt: masters@cartoon-media.eu 
Cartoon Business je radionica koja se fokusira na nove modele poslovanja nastalih uslijed promjena u produkciji i distribuciji u području animiranih serija. Seminar istražuje nove mogućnosti financiranja s VOD platformama, izdavačima, financijerima, televizijskim kućama i nositeljima digitalnog sadržaja. Moguće je prijaviti se i za stipendiju za sudjelovanje.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Mala filmska forma '20  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – svibanj 2020., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: do uvodnog predavanja 11. ožujka
Kontakt: radionice@kkz.hr
Radionica kroz kombinaciju mentorskih predavanja, praktičnog rada u obliku zadataka te samostalnih snimanja nudi polaznicima priliku da svoje ideje razrade u filmsku formu te snime vlastiti kratki film. Za radionicu se ne vrši selekcija - otvorena je svim polaznicima koji prije uvodnog predavanja na radionice@kkz.hr pošalju kadar koji predstavlja jednu ili više osobnih fascinacija nekom temom, objektom, osobom, prostorom ili idejom. Uvodno predavanje održat će se u srijedu, 11. ožujka 2020. u 19 sati u Kinoklubu Zagreb. 
Saznaj više

 Blank : filmske radionice za djecu  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 12. ožujka 2020.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Radionica je namijenjena djeci od 5. - 8. razreda koji se po prvi puta susreću s okruženjem u kojem se radi film. Polaznici prolaze sva zanimanja unutar filmske ekipe: scenarist, režiser, prvi asistent, snimatelj, montažer i dr. Na radionici se demonstrira rad s najsuvremenijom opremom za snimanje slike i zvuka, a snimit će se najmanje jedan zajednički film svih polaznika.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica psiho, drama  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - travanj 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 13. ožujka 2020.
Kontakt: radionice@kkz.hr
Psihodrama je terapijski pravac baziran na ideji da su naši identiteti kompleksne formacije satkane od niza uloga koje igramo u različitim životnim situacijama. U psiho drami se pomoću akcijskih dramskih tehnika istražuju različiti aspekti naših odnosa sa samima sobom i svijetom oko nas. Ciklus radionice Psiho, drama sastoji se od ukupno šest modula koji će se održavati jednom tjedno tijekom ožujka i travnja. Radionica je namijenjena svima koji se bave nekim oblikom kreativnog rada. Prijave se šalju na: radionice@kkz.hr.
Saznaj više

 Beldocs in Progress (BIP)  
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2020., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 15. ožujka 2020.
Kontakt: M. Cem Öztüfekçi, cem.oztufekci@beldocs.rs
Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više

 The International Project Discovery Forum (IPDF)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. svibnja – 7. lipnja 2020., Los Angeles (SAD)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2020. (redovni rok), 31. ožujka 2020. (kasni rok)
Kontakt: pdfsubmissions@lagreekfilmfestival.org
Radionica kojoj je cilj promocija filmskih profesionalaca iz Grčke i zemalja Balkana koji stvaraju filmove sa snažnim lokalnim pričama, a održava se u sklopu Los Angeles Greek Film Festivala. Razmatraju se projekti nezavisnih filmaša s originalnim pristupom koji rade na nezavisnim igranim filmovima, u fazi spremnog treatmenta ili scenarija filma i s potencijalom za međunarodne koprodukcije.
Saznaj više

 Emerging Producers @ Jihlava  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 1. studenog 2020., Jihlava (Češka), veljača 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2020.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@ji-hlava.cz
Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 Beldocs Akademija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. svibnja 2020., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 15. ožujka 2020.
Kontakt: Marija Vukić, marija.vukic@beldocs.rs
Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom, a održava se tijekom Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma Beldocs. Trodnevna cjelodnevna radionica pod mentorstvom međunarodnih stručnjaka fokusirat će se na vještine izrade financijskog, marketinškog i distribucijskog plana te poslovne strategije. Tijekom trodnevnih predavanja, masterclassova i sesija jedan-na-jedan, polaznici će razviti vještine potrebne za razvoj projekta s ciljem javne prezentacije.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 10. srpnja 2020., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 23. ožujka 2020.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org
FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020. – veljača 2021., veljača 2021 – srpanj 2021., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 1. travnja 2020.
Kontakt: residence@festival-cannes.fr
Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od dva i pol mjeseca osmišljena za šestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više

 Animafest Zagreb GoCritic! – radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 13. lipnja 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 10. travnja 2020.
Kontakt: info@animafest.hr
GoCritic! je edukacijski program filmskog portala Cineuropa koji će se održati sklopu Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb, od 8. do 13. lipnja. za nadolazeće filmske novinare i kritičare. Glavni cilj programa je otvaranje novih mogućnosti mladima kroz usavršavanje pisanja o filmu i kontinuirani rad na radionici. Šest odabranih polaznika programa, pod vodstvom filmskog kritičara i novinara Cineurope, Vladana Petkovića, tijekom šest festivalskih dana dobiti priliku vidjeti najbolje i najnovije od svjetskog svijeta animacije. Svrha radionice je simulirati profesionalno medijsko praćenje filmskog festivala i pružiti međunarodnu vidljivost mladim novinarima i kritičarima. Prijaviti se može ovdje
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.