Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku i početkom travnja 2019. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Kreativni sindikat: Radionica stop animacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: grupa C: 11.–27. ožujka 2019. / grupa D: 12.–28. ožujka 2019. / Zagreb
Rok za prijavu: do popunjenja 
Kontakt: kreativni.sindikat@gmail.com

Besplatne radionice stop animacije u organizaciji Kreativnog sindikata - organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda, te su dio projekta koji objedinjuje brojne radioničke aktivnosti s proizvodnjom 10 edukativnih animiranih filmova. Radionice su podijeljene u četiri grupe (od kojih su dvije održane u siječnju), a namijenjene su uzrastu od 15 do 25 godina. Održavaju se kroz šest intenzivnih dvosatnih susreta i rad na vlastitom ili grupnom filmu. Prijave na: kreativni.sindikat@gmail.com
Saznaj više

 Animafest Scanner VI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. i 5. lipnja 2019., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: info@animafest.hr

Filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner VI 2019. Skup će se održati u sklopu 29. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb, s ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene ideja između autora i znanstvenika. Animafest Scanner VI ove se godine fokusira na odnos između animacije i umjetnosti, na aspekte obrazovanja i povijesti u animaciji te na međuodnos i sinergiju s virtualnom stvarnošću. Za prijavu je potrebno poslati sažetak 20-minutne akademske prezentacije koja se mora baviti glavnim temama ovogodišnjeg skupa.
Saznaj više

 Sources 2: Projects & Process – obuka mentora za scenarij i razvoj priče  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. svibnja – 5. lipnja 2019., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica namijenjena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 FIDLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. srpnja 2019., Marseille (Francuska)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: fidlab@fidmarseille.org

FIDLab je međunarodna platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, osmišljena je za 10 međunarodnih projekata, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do postprodukcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 First Films First  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2019., Cluj (Rumunjska); 2. modul: rujan 2019., Bitola (Makedonija); 3. modul: studeni/prosinac 2019., Beograd (Srbija); ožujak 2020., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 1. ožujka 2019.
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com

Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više

 CineLink Drama  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj 2019. (radionica) i kolovoz 2019. (predstavljanje projekata u sklopu Cinelink Dani filmske industrije), Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 5. ožujka 2019.
Kontakt: industry@sff.ba

Platforma za razvoj kvalitetnih TV dramskih serija s područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Program je namijenjen projektima u fazi razvoja, ali s uključenim producentom, scenaristom i idejnim tvorcem.
Saznaj više

 TFL Extended – TV Series (TorinoFilmLab)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15. travnja 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 8. ožujka 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it 

Intenzivna četverodnevna radionica namijenjena implementaciji ključnih vještina za razvoj i proizvodnju uspješnih projekata televizijskih serija. Prijaviti se mogu timovi filmskih profesionalaca (najviše dvoje) s projektom u ranoj fazi razvoja. Radionicu vodi stručni tim filmskih profesionalaca koji sa sudionicima rade na vještinama za razvoj koncepta TV serije te im omogućuju da steknu bolje razumijevanje tržišta, publika i televizijskih kuća.
Saznaj više

 Beldocs in Progress (BIP)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. i 10. svibnja 2019., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 10. ožujka 2019. (produljeni rok)
Kontakt: M. Cem Öztüfekçi, Head Of Industry at Beldocs; cem.oztufekci@beldocs.rs

Platforma namijenjena predstavljanju dokumentarnih projekata iz zemalja jugoistočne Europe i postsovjetskih država predstavnicima međunarodne industrije, a održava se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Beogradu. Mogu se prijaviti produkcijske tvrtke iz navedenih zemalja s dokumentarnim projektom u bilo kojoj fazi snimanja, dok se projekti u fazi razvoja ne mogu prijaviti. Cilj je programa podržati proizvodnju, distribuciju, postprodukciju te prikazivanje dokumentarnih filmova iz zemalja s malim produkcijskim kapacitetom na filmskim festivalima, televizijskim postajama i VOD platformama.
Saznaj više

 Beldocs Akademija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. svibnja 2019., Beograd (Srbija) 
Rok za prijavu: 10. ožujka 2019. (produljeni rok)
Kontakt: Marija Vukić, marija.vukic@beldocs.rs

Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s malim produkcijskim kapacitetom, a održava se tijekom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs. Trodnevna cjelodnevna radionica pod mentorstvom Francine Raveney i Kobi Shely fokusirat će se na vještine izrade financijskog, marketinškog i distribucijskog plana te poslovne strategije. Tijekom trodnevnih predavanja, masterclassova i sesija jedan-na-jedan, polaznici će razviti vještine potrebne za razvoj projekta s ciljem javne prezentacije.
Saznaj više

 Inside Pictures  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj 2019. – siječanj 2020., London (UK), Los Angeles (SAD)
Rok za prijavu: 10. ožujka 2019.
Kontakt: info@inside-pictures.com

Program usmjeren na razvoj poslovnih i rukovoditeljskih vještina koji organizira National Film & Television School (UK), a pokriva sve industrijske discipline (razvoj, proizvodnju, post-produkciju, specijalne efekte, distribuciju, marketing, financije, pravo i sl.). Osmišljen je za 20 producenata, a sastoji se od tri intenzivna modula u trajanju od tjedan dana te izvedbe jednog projekta.
Saznaj više

 Videoglitch radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 17. ožujka 2019., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 11. ožujka 2019.
Kontaktradionice@kkz.hr

Cilj radionice je pružiti osnovno uporište budućim autorskim istraživanjima digitalnog videa i kreaciji temeljenoj na slobodnom softveru i kodecima, transkodiranju i automatizaciji, eksperimentiranju i reinterpretaciji. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obvezu donošenja vlastitog prijenosnika (Lin/Win/OSX). Predznanje o digitalnim formatima i softveru nije uvjet za prijavu.
Saznaj više

 CARTOON MASTERS – CARTOON BUSINESS 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 25. travnja 2019., Tampere (Finska)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2019.
Kontakt: julie.liamin@cartoon-media.eu

Cartoon Business je radionica koja se fokusira na nove modele poslovanja nastalih uslijed promjena u produkciji i distribuciji u području animiranih serija. Seminar istražuje nove mogućnosti financiranja s VOD platformama, izdavačima, financijerima, televizijskim kućama i nositeljima digitalnog sadržaja.
Saznaj više

 The International Project Discovery Forum (IPDF)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 9. lipnja 2019., Los Angeles (SAD)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2019. (redovni rok), 31. ožujka 2019. (kasni rok)
Kontakt: pdfsubmissions@lagreekfilmfestival.org 

Radionica kojoj je cilj promocija filmskih profesionalaca iz Grčke i zemalja Balkana koji stvaraju filmove sa snažnim lokalnim pričama, a održava s u sklopu Los Angeles Greek Film Festivala. Razmatraju se projekti nezavisnih filmaša s originalnim pristupom koji rade na nezavisnim igranim filmovima, u fazi spremnog treatmenta ili scenarija filma i s potencijalom za međunarodne koprodukcije. Radionica je osmišljena za 6-8 izabranih filmskih profesionalaca, uz okrugle stolove, pripremu pitching foruma, radionice i masterclassove te ih povezuje s producentima, distributerima, prodajnim agentima te selektorima festivala. 
Najbolji projekti bit će nagrađeni stipendijom na Mediteranskom filmskom institutu i novčanom nagradom (1 000 $).
Saznaj više

 Emerging Producers @ Jihlava  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. listopada 2019., Jihlava (Češka), 17. – 22. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2019.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@ji-hlava.cz

Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica videospotova  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak-svibanj 2019. / Zagreb
Rok za prijavu: 18. ožujka 2019.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Radionica videospotova napredna je radionica kojoj je cilj povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s glazbenim izvođačima. Polaznici se od samog početka usmjeravaju na praktičan rad kroz pisanje scenarija, produkciju, snimanje i montažu, gdje se potiču inovativni pristupi s vizualima i sadržajima koji će uz autorske pjesme stvarati zanimljivu sintezu. 
Saznaj više

 Blankova filmska škola  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. ožujka – 12. svibnja 2019., Zagreb (Hrvatska)
Rok za prijavu: 24. ožujka 2019.
Kontakt: radionice@blankzg.hr

Blankova filmska škola zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni film making program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Ovogodišnja filmska škola koncentrira se na dokumentarni film. Program Filmske škole je zamišljen po principu cjelodnevnog nedjeljnog masterclassa, svaki polaznik prolazi sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se na taj način u startu samo na jednu djelatnost. Mentori Josip Lukić i Ivan Ramljak radit će s polaznicima na razvijanju ideja, radu s opremom, produkcijom i postprodukcijom. 
Saznaj više

 FEST - Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. i 29. lipnja 2019. (pitching forum) i 25. – 27. lipnja 2019. (obuka) Espinho (Portugal)
Rok za prijavu: 1. travnja 2019.
Kontakt: pitching@fest.pt

Međunarodna platforma za financiranje i koprodukciju, posvećena razvoju i financiranju filmskih projekata koja se odvija u sklopu 15. izdanja festivala FEST – New Directors / New Films Festival.
Pitching Forum pruža filmskim djelatnicima jedinstvenu priliku da razviju i potom predstave, 5-minutnim pitchingom, svoje projekte najboljim svjetskim producentima, distributerima i investitorima u filmskoj industriji koji su u potrazi za projektima koje će podržati. Projekti će biti podijeljeni u tri kategorije: kratki (do 55 min), igrani (iznad 55 min) i dokumentarni filmovi (kratki i dugi). 
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2019. – veljača 2020., veljača – srpanj 2020., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 1. travnja 2019.
Kontakt: residence@festival-cannes.fr

Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od dva i pol mjeseca osmišljena za šestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: Trans Atlantic Partners 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj 2019., Europa, rujan 2019., Kanada
Rok za prijavu: 1. travnja 2019.
Kontakt: Dina Rubanovitš, Head of International Training, dr@epi.media

Program Instituta Erich Pommer podijeljen u dva modula namijenjen poticanju filmskih i televizijskih koprodukcija iz Europe, Kanade i SAD-a.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.