Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku i početkom travnja 2018. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Blankova filmska škola 

Vrijeme i mjesto održavanja: 10. ožujka 2018., Zagreb (početak radionice)
Rok za prijavu: 6. ožujka 2018.
Kontakt: blankzg.hr@gmail.com

Blankova filmska škola u Zagrebu zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni filmski program vođen od strane eminentnih stručnjaka iz područja filmske djelatnosti. Svaki polaznik radionice imat će priliku proći kroz sve faze stvaralačkog procesa. Po završetku škole svaki će polaznik napraviti vlastiti dokumentarni film. Mentori na Filmskoj školi su Dario Juričan, Tonći Gaćina i Luka Tokić.
Saznaj više

 First Films First 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2018., Cluj (Rumunjska); 2. modul: rujan 2018., Bitola (Makedonija); 3. modul: studeni/prosinac, Beograd (Srbija); ožujak 2018., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 10. ožujka 2018. (produljeni rok)
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com

Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više

 FOCAL: Structural Constellations 

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5. svibnja 2018., Retz (Austrija); 26. – 30. studenog 2018., Ženeva (Švicarska)
Rok za prijavu: 10. ožujka 2018.
Kontakt: Vanja Baumberger (koordinatorica), vanja.baumberger@focal.ch

Masterclass podijeljen na dva modula osmišljen za 20-ak međunarodnih polaznika koji razvijaju projekt dugometražnog igranog ili dokumentarnog filma, odnosno transmedijski projekt. Prednost će se dati timovima u sastavu scenarist-redatelj-producent, a moguće su i pojedinačne prijave.
Saznaj više

 Feature Expanded 

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 25. lipnja 2018., Manchester (UK); 14. – 18. studenog 2018., Firenca (Italija)
Rok za prijavu: 11. ožujka 2018.
Kontakt: info@featureexpanded.com

Intenzivni program obuke namijenjen videoumjetnicima koji razvijaju svoj prvi dugometražni film.
Saznaj više

 Inside Pictures 

Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj 2018. – siječanj 2019., London (UK), Los Angeles (SAD)
Rok za prijavu: 11. ožujka 2018.
Kontakt: info@inside-pictures.com

Program usmjeren na razvoj poslovnih i rukovoditeljskih vještina koji organizira Natonal Film & Television School (UK), a pokriva sve industrijske discipline (razvoj, proizvodnja, post-produkcija, specijalne efekte, distribuciju, marketing, financije, pravo i sl). Osmišljen je za 20 producenata, a sastoji se od tri intenzivna modula u trajanju od tjedan dana te izvedbe jednog projekta.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Mala filmska forma  

Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2018., Zagreb (početak radionice)
Rok za prijavu: 13. ožujka 2018.
Kontakt: Dalija Dozet (dalija@gmail.com), Tomislav Šoban (tom.soban@gmail.com)

Radionica namijenjena razvoju koncepta kratkometražnog autorskog filma. Sastoji se od šest intenzivnih mentorskih termina na tjednoj bazi i samostalnih snimanja vikendom, a završava tečajem montaže. U sklopu radionice također će se gledati i analizirati razni primjeri filmova. Mentori su Dalija Dozet, Lana Kosovac i Tomislav Šoban. Radionica je besplatna i namjenjena je prvenstveno članovima Kinoklubova koji su završili početničku radionicu tj. Filmsku školu.
Saznaj više

 Višegrad Film Forum: radionica vizualne dramaturgije 

Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 21. travnja 2018., Bratislava (Slovačka)
Rok za prijavu: 16. ožujka 2018.
Kontakt: molakova.vsmu@gmail.com

Petodnevni seminar osmišljen za 15 direktora fotografije, koji će voditi nagrađivani poljski snimatelj Slawomir Idziak (Kratki film o ubijanju, Veronikin dvostruki život, Pad crnog jastreba). Program se bavi odnosom kamere i dramaturgije, a polaznici će imati priliku da scenaristički predložak jednog od najpoznatijih Idziakovih snimateljskih radova,Tri boje: plavo, vizualno reinterpretiraju na sasvim drugačiji način.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica filmske kritike i analize 2018. 

Vrijeme i mjesto održavanja: travanj i svibanj 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 30. ožujka 2018. (do ponoći)
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Dvomjesečna radionica čiji je cilj osposobiti polaznike u pisanju kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Radionica je osmišljena za šest polaznika, a odvijat će se kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u travnju i svibnju 2018. u prostorijama Kinokluba Zagreb. Prijavljuje se tekstom o filmu s recentnog festivalskog ili kinorepertoara.
Saznaj više

 Beldocs Akademija & Market 

Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 11. svibnja 2018., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 25. ožujka 2018.
Kontakt: Mara Prohaska (izvršna direktorica), prohaska.mara@beldocs.rs

Beldocs Akademija je radionica kreativnog dokumentarnog filma namenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz europskih zemalja s niskim produkcijskim kapacitetom. Paralelno s Akademijiom odvija se  Beldocs Market, sajam namijenjen poticanju distribucije dokumentarnih filmova, serijala i krosmedijskih projekata s fokusom na teritorij Zapadnog Balkana.
Saznaj više

 Emerging Producers @ Jihlava  

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. listopada 2018., Jihlava (Češka), 4. – 8. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2018.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@dokument-festival.cz

Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 Cinéfondation: rezidencija 

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad – veljača 2018., veljača – lipanj 2018., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 2. travnja 2018.
Kontakt: Emmanuelle Taylor (etaylor@festival-cannes.fr)

Rezidencija podijeljena u dvije sesije u trajanju od dva i pol mjeseca osmišljena za šestoro mladih filmaša koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom igranom filmu. Sudjelovanje u programu donosi stipendiju od 800 eura mjesečno, besplatan ulaz u nekoliko pariških kina, tečaj francuskog (po želji) te mogućnost posjete samome festivalu. Kandidati se biraju na temelju kratkometražnog ili debitantskog igranog filma i svojih profesionalnih planova.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: Trans Atlantic Partners 2018 

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 21. lipanj 2018., Njemačka, 10. – 16. rujna 2018., Kanada
Rok za prijavu: 3. travnja 2018.
Kontakt: Ivana Connert (ic@epi.media)

Program Instituta Erich Pommer podijeljen u dva modula namijenjen poticanju filmskih i televizijskih koprodukcija iz Europe, Kanade i SAD-a.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.