Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožuku i početkom travnja 2017. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 BDC Discoveries  

Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2017., Sofija (Bugarska); kolovoz 2017., Prizren (Kosovo); studeni 2017.,Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 6. ožujka 2017.
Kontakt: email@bdcwebsite.com

Radionica Balkan Documentary Centera osimišljena za sedam timova producenata i scenarista ili redatelja, koji razvijaju projekt dugometražnog dokumentarnog filma s međunarodnim i krosmedijskim potencijalom. Sastoji se od tri modula, a sudjelovati mogu i tri promatrača (predstavnici udruga, televizijskih kuća ili nacionalnih filmskih instituta/fondova).
Saznaj više.

 Great Performances for Directors & Actors  

Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 9. travnja 2017. (redatelji); 10. – 12. travnja 2017. (glumci), Vilnius (Litva)  
Rok za prijavu: 6. ožujka 2017.
Kontakt: Violeta Draseikaitė, cu@directorslab.org

Radionica za glumce i redatelje, koju će mentorirati Barry Primus, učitelj glume koji koristi metode Leeja Strasberga, Sandyja Meisnera i Stelle Adler, a koji je surađivao s brojnim redateljima i glumcima, među kojima su i Martin Scorsese, Sydney Pollack, Mark Rydell, James Toback i Roger Vadim. Radionica traje tri dana, a kotizacija je 150 EUR.
Saznaj više.

 Beldocs PRO  

Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj 2017., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 6. ožujka 2017.
Kontakt: beldocspro@beldocs.rs

Petodnevna radionica kreativnog dokumentarnog filma namijenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima, koja će se održati za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs (8. – 15. svibnja 2017.). Za prijavu je potrebno imati projekt kreativnog dokumentarnog filma bilo koje duljine i u bilo kojoj fazi produkcije.
Saznaj više.

 First Films First  

Vrijeme i mjesto održavanja: 1. modul: lipanj 2017., Cluj (Rumunjska); 2. modul: rujan 2017., Bitola (Makedonija); 3. modul: studeni/prosinac, Beograd (Srbija); ožujak 2017., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 7. ožujka 2017. (produženi rok)
Kontakt: info@firstfilmsfirst.com

Intenzivni program obuke za osam mladih redatelja iz Jugoistočne Europe koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Projekt se sastoji od četiri modula u vremenskom rasponu od 10 mjeseci, a u fokusu modula bit će razvijanje scenarija, nalaženje jedinstvenog vizualnog filmskog stila, isprobavanje specifičnih redateljskih pristupa, kao i produkcija, plasman i prezentacija debitantskih dugometražnih igranih filmova. Predavači će biti vodeći europski filmski stvaraoci i stručnjaci, a direktor programa je redatelj Stefan Arsenijević.
Saznaj više.

 PriFORUM: Best Pitch  

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. travnja 2017., Priština (Kosovo)
Rok za prijavu: 15. ožujka 2017.
Kontakt: forum@prifilmfest.org

Radionica namijenjena filmskim profesionalcima iz Jugoistočne Europe koji razvijaju projekt prvog ili drugog dugometražnog filma, koji se nalazi u fazi razvoja ili predprodukcije. Radionica traje četiri dana, a sastoji se od nekoliko modula (priprema za pitching, razvijanje publike, sesije jedan-na-jedan s predstavnicima radionica EAVE i MAIA, razvoj scenarija), a odabrani projekti konkuriraju i za nagrade (1000 EUR, postprodukcijske usluge).
Saznaj više.

 Cartoon 360  

Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 31. svibnja 2017., Barcelona (Španjolska)
Rok za prijavu: 22. ožujka 2017.
Kontakt: Yolanda Alonso, yolanda.alonso@cartoon-media.eu

Radionica za animirane filmove s transmedijskim potencijalom.
Saznaj više.

 Radionica filmske kritike i analize 2017.  

Vrijeme i mjesto održavanja: travanj i svibanj 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 27. ožujka 2017. 
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Kinoklub Zagreb četvrtu godinu zaredom organizira besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a radovi nastali na radionici bit će objavljeni u filmskom časopisu Zapis te na stranicama Kinokluba Zagreb. Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić), uz pomoć asistenta Darija Devića.
Saznaj više

 Structural Constellations

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 27. svibnja 2017., Zürich (Švicarska); 13. – 17. studenog 2017., Varšava (Poljska)  
Rok za prijavu: 30. ožujka 2017.
Kontakt: Vanja Baumberger (koordinatorica), vanja.baumberger@focal.ch

Masterclass podijeljen na dva modula osmišljen za 20-ak međunarodnih polaznika koji razvijaju projekt dugometražnog igranog i dokumentarnog filma, odnosno na području transmedije. Prednost će se dati timovima u sastavu scenarist-redatelj-producent, a moguće su i pojedinačne prijave. Masterclass također sadrži kotizaciju.
Saznaj više.

 FEST: Pitching forum  

Vrijeme i mjesto održavanja: 23. i 24. lipnja 2017., Espinho (Portugal)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2017.
Kontakt: fest@fest.pt

Pitching forum za predstavljanje dugometražnih i kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, koji uključuje trodnevnu radionicu i fond nagrada.
Saznaj više.

 Emerging Producers @ Jihlava    

Vrijeme i mjesto: 24. – 28. listopada 2017., Jihlava (Češka), 6. – 9. veljače 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2017.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@dokument-festival.cz

Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s nekoliko godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više.

 Paris Coproduction Village  

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 22. lipnja 2017., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 31. ožujka 2017. (produljeni rok)
Kontakt: contact@pariscopro.com

Platforma namijenjena razvoju projekata i financiranju koju organizira Europski filmski festival Les Arcs. Program je osmišljen za 12 međunarodnih projekata koji traže francuske ili europske koproducente, a koji će tijekom tri dana biti predstavljeni pred 200-njak profesionalaca iz različitiih područja audiovizualne industrije. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u razvoju (u trajanju od više od 70'), bilo kojeg roda, ali koji imaju redatelja ili scenarista. Projekti trebaju imati osiguran dio sredstava u matičnoj državi, ali u trenutku prijave ne bi smjeli imati francuskog koproducenta niti prodajnog zastupnika.
Saznaj više.

 Masterclass iz scenografije: izgradnja svjetova  

Vrijeme i mjesto: 8. – 14. svibnja 2017., Reykjavik (Island)
Rok za prijavu: 1. travnja 2017.
Kontakt: hello@artdepartmentmasterclass.com

Radionica iz scenografije na temu izgradnje svjetova. Osmišljena je za 20 polaznika, a vodit će je četiri predavača, među kojima su Allan Starski (Schindlerova lista, Pijanist) i Ludovica Ferrario (Mladost, Mladi papa). Polaznici moraju imati barem 10 godina iskustva rada na filmu, a kotizacija je 500 EUR (cijena uključuje smještaj i dio ostalih životnih troškova).
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.