Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku 2016. godine.

Tijekom ožujka i početkom travnja 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FIDLab, međunarodna koprodukcijska platforma  

Vrijeme i mjesto: 15. – 16. srpnja 2016., Marseille, Francuska
Rok za prijavu: 26. veljače 2016.

Kontakt: Fabienne Moris, su-voditeljica projekta, fmoris@fidmarseille.org

FIDLab međunarodna je platforma namijenjena poticanju koprodukcija na području dokumentarnog i igranog filma. Održava se tijekom dva dana, osmišljena je za 10 međunarodnih projekata, a sastoji se od vizualnih i usmenih prezentacija te sastanaka jedan-na-jedan. Prijavljeni projekt može biti u bilo kojoj fazi produkcije, od razvoja scenarija pa do post-produkcije. Projekti imaju priliku osvojiti nekoliko nagrada.
Saznaj više

 Audience Design – Torino Film Lab  

Vrijeme i mjesto: travanj/svibanj/kolovoz 2016., Poljska, Švedska, Italija
Rok za prijavu: 29. veljače 2016.

Kontakt: letizia.caspani@torinofilmlab.it

Radeći u timovima, šest polaznika razvijat će i finalizirati inovativne strategije angažmana publike i distribucije tri nagrađena projekta, koji su dobili potporu TFL Audience Design Fund 2016.
Saznaj više

 Ritam Beča: natječaj za kratkometražni igrani film  

Vrijeme i mjesto: 24. svibnja – 17. srpnja 2016., Beč
Rok za prijavu: 29. veljače 2016.

Kontakt: therhythmofvienna@viennashorts.com

Prijavite ideju za kratkometražni film u trajanju do pet minuta na temu Ritam Beča (The Rhythm of Vienna) u kojem demonstrirate vlastito viđenje života u ovome gradu. Timovi iza tri najbolje ideje dobit će potrebnu opremu i 5.000 eura za snimanje filma te mogućnost da sedam tjedana besplatno žive u Beču. Po završetku, filmovi će biti u online natjecanju za najbolji film, a pobjednik će imati priliku osvojiti dodatnih 3.000 eura. Projekt podržavaju Turistička zajednica grada Beča, festival VIS Vienna Independent Shorts i Vienna Shorts Agentur u suradnji s Institutom SAE.
Saznaj više

 Sources 2: Script Development Worshop  

Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 17. lipnja 2016., Norveška
Rok za prijavu: 1. ožujka 2016.

Kontakt: info@sources2.de 

Sedmodnevna radionica za dugometražne igrane filmove i kreativne dokumentarce. Namijenjena scenaristima i timovima u sastavu: scenarist, redatelj, producent.
Saznaj više

 MAIA – Creative Aspects  

Vrijeme i mjesto: 11. – 15. travnja 2016., Rumunjska
Rok za prijavu: 4. ožujka 2016.

Kontakt: info@maiaworkshops.org

Radionice Maia napredni su program usavršavanja namijenjen nadolazećim europskim producentima i profesionalcima iz industrije koji žele steći znanja iz produkcije. Naglasak ovog programa je na kronologiji razvojnog procesa i ulozi producenta u njemu, analizi scenarija, ulozi producenta u projektu, novim mogućnostima financiranja i distribucije i sl.
Saznaj više

 Cross Channel Film Lab: radionica vizualnih efekata i stereoskopskog 3D-a  

Vrijeme i mjesto: 6. – 10. lipnja 2016, Falmouth, UK (prva radionica), 14. – 17. studenog 2016., Brignogan-Plages and Plounéour-Trez, Francuska (druga radionica)
Rok za prijavu: 1. ožujka  2016.

Kontakt: info@crosschannelfilmlab.com

Radionica namijenjena projektima s malim ili srednjim budžetom koji koriste vizualne efekte ili stereoskopski 3D. Osnovni program osmišljen je za 20 filmaša, a obuhvaća dvije rezidencijalne radionice, online seminare, masterclasse i konzultacije.
Saznaj više

 MFI Script 2 Film Workshops  

Vrijeme i mjesto: 6. – 12. mjesec, otoci Nisiros i Samos, Grčka
Rok za prijavu: 6. ožujka 2016.

Kontakt: info@mfi.gr 

Program obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisirosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja. Program je namijenjen ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja.
Saznaj više

FEST FILM LAB: Radionica za montažere  

Vrijeme i mjesto: 21. – 22. svibnja 2016., Barcelona, Španjolska
Rok za prijavu: 2. ožujka 2016. (s popustom)

Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj Oscarom nagrađeni montažer Chris Dickens (Milijunaš s ulice, Les Misérables, Shaun of the Dead, Hot Fuzz). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR, a oni koji se prijave prije 2. ožujka ostvaruju popust od 100 EUR.
Saznaj više

 Balkan Documentary Center Discoveries  

Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj – listopad 2016., Bugarska, Kosovo, Češka
Rok za prijavu: 7. ožujka 2016.

Kontakt: email@bdcwebsite.com

 Radioničarski program Balkan Documentary Center Discoveries 2015 namijenjen je profesionalcima koji dolaze iz balkanskih zemalja ili autorima iz drugih zemalja koji se bave temama vezanim uz ovo geografsko područje i žele surađivati s balkanskim autorima. Radionica će obuhvatiti i kreativni i produkcijski aspekt razvoja dokumentarnih djela. Ukupno će biti primljeno sedam projekata odnosno timova producenata i redatelja/scenarista. Prva sesija u svibnju održava se u Sofiji, druga u kolovozu u Prizrenu, a treća u listopadu u Jihlavi.
Saznaj više

 CARTOON MASTERS – CARTOON BUSINESS  

Vrijeme i mjesto: 21. – 23. ožujka 2016., Utrecht, Nizozemska
Rok za prijavu: 7. ožujka 2016.

Kontakt: anna.glowik@cartoon-media.eu

Cartoon Business je radionica koja se fokusira na nove modele financiranja i povrata do kojih je došlo uslijed promjena u produkciji i distribuciji u području animiranih serija. Moguće je dobivanje školarina za hrvatske državljane.
Saznaj više

 Animafest Scanner III 2016.  

Vrijeme i mjesto: 7. – 8. lipnja 2016.
Rok za prijavu: 10. ožujka 2016.

Kontakt: scanner@animafest.hr

S ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene između autora i znanstvenika, Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner III 2016 poziva međunarodne filmske i medijske znanstvenike da predstave najnovija otkrića s područja animacije.
Saznaj više

 Inside Pictures  

Vrijeme i mjesto: lipanj 2016. – siječanj 2017., London (UK), Los Angeles (SAD)
Rok za prijavu: 13. ožujka

Kontakt: Katie Brandwood, katie@inside-pictures.com

Program usmjeren na razvoj poslovnih i rukovoditeljskih vještina koji organizira Natonal Film & Television School (UK), a pokriva sve industrijske discipline (razvoj, proizvodnja, post-produkcija, specijalne efekte, distribuciju, marketing, financije, pravo i sl). Osmišljen je za 20 producenata, a sastoji se od tri intenzivna modula u trajanju od tjedan dana te izvedbe jednog projekta. Sudjelovanje iznosi 6.000 EUR, a moguće je prijaviti se za školarine koje pokrivaju do 50% troškova.
Saznaj više

 Druga RE-ACT radionica  

Vrijeme i mjesto: 2. – 5. lipnja 2016., Izola, Slovenija
Rok za prijavu: 21. ožujka 

Kontakt: info@filmreact.eu

Druga RE-ACTova radionica odvijat će se tijekom 12. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino – Otok Izola Cinema, u okviru suradnje s međunarodnom razvojnom filmskom platformom TorinoFilmLab (TFL) u okvoru programa FrameWork. Šest kreativnih timova imat će priliku razvijati svoje projekte pod grupnim vodstvom Stefana Tealdija i Rade Šešić, sudjelovati na sastancima jedan-na-jedan s ekspertima TorinoFilmLaba, te će imati mogućnost predstaviti svoje projekte potencijalnim koproducentima iz regije.

Saznaj više 

 Meet Market & Alternate Realities Market @ Sheffield Doc/Fest  

Vrijeme i mjesto: 10. – 15. lipnja 2016., Sheffield, UK
Rok za prijavu: 16. ožujka 2016.

Kontakt: becky.webb@sidf.co.uk

MeetMarket je jedan od najvećih sajmova namijenjenih pitchingu i prezentaciji dokumentarnih filmova, koji sudionicima nudi mogućnost umrežavanja s preko 300 profesionalaca iz različitih područja filmske industrije (financijerima, televizijskim kućama, distributerima, sales agentima i kinoprikazivačima). Mogu se prijaviti dokumentarni projekti svih vrsta, kao i oni namijenjeni kinu i televiziji. Alternate Reality Market namijenjen je ostvarivanju financijskih i kreativnih partnerstava na imerzivnim i/ili interaktivnim projektima, odnosno na projektima koji se bave virtualnom stvarnošću.
Saznaj više

 Krosmedijski sajam Cross Video Days  

Vrijeme i mjesto: 8. – 10. lipnja 2016., Pariz, Francuska
Rok za prijavu: 21. ožujka 2016.

Kontakt: Jennifer Casadessus, market©crossvideodays.com

Cross Video Days je trodnevni događaj koji povezuje producente i autore krosmedijskih sadržaja sa sufinancijerima, potencijalnim koproducentima i vodećim europskim televizijama. Prijave su otvorene u četiri kategorije za inovativne projekte digitalnog sadržaja: interaktivne projekte (ozbiljne igre, web-dokumentarce, mobilne aplikacije), linearne projekte za web (web serije, web fikcija), imerzivne projekte (virtualna ili poboljšana stvarnost) i multiplatformske projekte (kros- i transmedija). Prijava i sudjelovanje se ne naplaćuju.
Saznaj više

 The Pixel Lab  

Vrijeme i mjesto: srpanj – listopad 2016., UK
Rok za prijavu: 24. ožujka 2016.

Kontakt: info@powertothepixel.com

The Pixel Lab je popularni europski program razvoja krosmedijskih projekata tijekom kojega polaznici pod vodstvom profesionalnih mentora prolaze kroz sve aspekte kreiranja krosmedijalnih audiovizualnih sadržaja – pripremu, razvoj, analizu potencijalnog tržišta, distribuciju i sl. Prima se ukupno 40 polaznika, od čega 20 producenata s projektima i 20 autora/kreativaca bez projekta (redatelja, scenarista, game developera, story arhitekata, dizajnera itd). Prvi dio odvija se u Škotskoj, drugi dio odvija se u Londonu, a treći u listopadu za vrijeme krosmedijskog foruma Power to the Pixel.
Saznaj više

 Paris Coproduction Village – projekti u razvoju  

Vrijeme i mjesto: 8. – 10. lipnja 2016., Pariz, Francuska
Rok za prijavu: 31. ožujka 2016.

Kontakt: contact@pariscopro.com

Paris Coproduction Village je platforma namijenjena razvoju i financiranju koju organizira Europski filmski festival Les Arcs. Program je osmišljen za 15 međunarodnih projekata koji traže francuske ili europske koproducente, a koji će tijekom tri dana biti predstavljeni pred 200-njak profesionalaca iz različitiih područja audiovizualne industrije. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u razvoju (u trajanju od više od 70'), bilo kojeg roda, ali koji imaju redatelja ili scenarista. Prijave su besplatne, a organizatori projekta pokrivaju troškove sudjelovanja za predstavnike odabranih projekata.
Saznaj više

 Emerging Producers @ Jihlava  

Vrijeme i mjesto: 26. – 30. listopada 2016., Jihlava, Češka
Rok za prijavu: 31. ožujka 2016.

Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica, jarmila@dokument-festival.cz

Projekt usmjeren promociji i umrežavanju nove generacije europskih producenata dokumentarnih filmova organiziran od strane Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Prijaviti se mogu producenti s barem sedam godina iskustva rada na lokalnom tržištu te s barem jednim dugometražnim ili srednjometražnim filmom koji je bio u festivalskoj ili kinodistribuciji.
Saznaj više

 Multiple Revenue Stream Training Course For Future Films 
Vrijeme i mjesto: 29. lipnja – 3. srpnja, Pisa, Italija; 23. – 27. studenog, Strasbourg, Francuska
Rok za prijavu: 01. 04. 2016.

Kontakt: contact@ewawomen.com 

EWA (The European Women’s Audiovisual Network) organizira ovu radionicu kojoj je cilj odabranim sudionicima ponuditi nužne tehničke vještine za prikupljanje sredstava te za marketing i distribuciju njihovih filmova i audiovizualnih projekata kako bi isti, u kontekstu digitalne konvergencije, stigli do što šire međunarodne publike.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.