Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – ožujak 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u ožujku 2015. godine.

Tijekom ožujka 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

  Radionica za razvoj scenarija Sources 2 
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj 2015., Norveška
Rok za prijavu: 1. 3. 2015.

Kontakt: info@sources2.de

Sources 2 Script Development tromjesečni je program namijenjen europskim scenaristima i timovima u sastavu: scenarist, producent i redatelj s projektom u razvoju. Sastoji se od sedmodnevne radionice, razvojnog perioda uz rad s mentorom i zaključne radionice. Prijave su otvorene za projekte dugometražnih igranih filmova i kreativne dokumentarce zaključno s 1. ožujka 2014. za one koji žele sudjelovati u 'norveškom' izdanju programa – Sources 2 održava se naime na tri različite europske lokacije tijekom godine te zainteresirani mogu odabrati u kojem ciklusu žele sudjelovati.
Saznaj više

  TIES THAT BIND Azija – Europa koprodukcijska radionica 
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. dio: 28. travanj – 2.svibanj, Udine, Italija, 2. dio: TBA 
Rok za prijavu: 2. 3. 2015.

Kontakt: tanika@eave.org

TIES THAT BIND inovativni je program dizajniran za odabranih 10 azijskih i europskih producenata s potencijalnim koprodukcijskim projektima. Od ove godine poziv je proširen i za ostale europske filmske profesionalce zainteresirane za rad u Aziji te za producente bez projekata.

Radionica se organizira u pratnestvu s FVG Audiovisual Fund, EAVE, Udine Far East Film Festival i Međunarodnim filmskim festivalom u Busanu te pripadajućim sajmom - Asian Project Market.
Saznaj više

  DOK.Incubator 
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj, rujan i listopad 2015., Telč, Češka
Rok za prijavu: 3. 3. 2015.

Kontakt: info@dokincubator.net

Putem razvoja rough cuta dokumentarnih filmova, DOK.Incubator nastoji nadahnuti filmske profesionalce novim idejama u kontekstu međunarodne festivalske scene, distribucijske mreže, sofisticiranog marketinga te aktivnog rada s publikom. Radionica je tzv. follow up radionica koje se bave razvojem dokumentarnih filmova. Radi se o kombinaciji praktičnih predavanja te individualnog razvoja projekata. Tri sesije uključit će angažman tutora iz filma, distributere, marketinške stručnjake te one iz područja novih medija. Višemjesečni program radionice završava na festivalu DOK.Leipzig, jednom od najvažnijih europskih kada je dokumentarni film u pitanju. 
Saznaj više

  MFI Od scenarija do filma 
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. lipanj – 25. listopad 2015., otok Nisiros, Grčka
Rok za prijavu: 6. 3. 2015.

Kontakt: info@mfi.gr

Program MFI-ja Od scenarija do filma obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisirosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja. Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Drugi je cilj radionica pripomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima, i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja. 
Saznaj više

  Balkan Documentary Center Discoveries 
Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj – listopad 2015., Bugarska, Kosovo, Češka
Rok za prijavu: 6. 3. 2015.

Kontakt: email@bdcwebsite.com 

Radioničarski program Balkan Documentary Center Discoveries 2015 namijenjen je AV profesionalcima koji dolaze iz balkanskih zemalja ili autorima iz drugih zemalja koji se bave temama vezanim uz ovo geografsko područje i žele surađivati s balkanskim autorima. Radionica će obuhvatiti i kreativni i produkcijski aspekt razvoja dokumentarnih djela. Ukupno će biti primljeno 7 projekata odnosno timova producenata i redatelja/scenarista. Prva sesija u svibnju održava se u Sofiji, druga u kolovozu u Prizrenu, a treća u listopadu u Jihlavi. 
Saznaj više

  Far East Film Festival Campus 
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. 4. – 2. 5. 2015. Udine, Italija
Rok za prijavu: 9. 3. 2015.

Kontakt: cec@cecudine.org

Far East Film Festival Campus u sklopu 17. izdanja Far East Film Festivala organizira se po prvi put. Riječ je o kampusu za europske i azijske novinare koji će kombinirati edukaciju s iskustvom stečenim na licu mjesta. Bira se četiri kandidata koji imaju manje od 30 godina iz Europe te isto toliko iz Azije, a program uključuje seminare, intervjue i radionice čiji je fokus na filmskoj umjetnosti i umijeću pisanja. Kandidati će surađivati s iskusnim filmskim i medijskim profesionalcima pod vodstvom filmskog veterana Mathewa Scotta, a bit će zaduženi za sudjelovanje u svim organizacijskim i kreativnim aspektima Festivala te dobiti vrijedan uvid u to kako da se iskažu i pozicioniraju u svijetu modernih medija. 
Saznaj više 

  Radionica i_doc  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. 4. – 23. 4. 2015., Nyon, Švicarska
Rok za prijavu: 10. 3. 2015.

Kontakt: idoc@supsi.ch

Radionica i_doc koja se održava za vrijeme međunarodnog festivala dokumentarnog filma Visions du Réel namijenjena je audiovizualnim profesionalcima (scenaristima, redateljima, producentima, autorima sadržaja za nove medije, profesionalcima iz industrije oglašavanja i dizajnerima interaktivnih sadržaja) koji žele unapređivati znanja i vještine potrebne za razvoj, produciranje i distribuciju interaktivnih dokumentaraca. Radionica se održava pod vodstvom međunarodnih stručnjaka kroz tri modula: predavanja, studije slučaja i razvoj (Development Lab). Zainteresirani se mogu prijaviti s projektom ili kao promatrači bez projekta.
Saznaj više

  Cartoon Business 2015 
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. 3. München, Njemačka
Rok za prijavu: 13. 3. 2015. 

Kontakt: yolanda.alonso@cartoon-media.eu

Radionica ima za zadaću pomoći animatorima u razumijevanju tržišta (promjenama i mogućnostima) kao i osnaživanju vještina pregovaranja.
Saznaj više

  Midpoint  
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – kolovoz 2015., Slovačka, Češka
Rok za prijavu: 15. 3. 2015.

Kontakt: midpointcenter@famu.cz

MIDPOINT je radionica za pisanje scenarija namijenjena studentima koji su pri završetku studija, nedavno diplomiranima i mladim filmskim profesionalcima. Naglasak je na konkretnome i konstruktivnome pružanju podrške piscima scenarija, producentima i redateljima iz aspekta razvoja specifičnih dramaturških znanja i vještina. Riječ je o tromjesečnome programu koji uključuje dvije rezidencijalne radionice i dvije sesije putem interneta. Nakon završetka druge radionice svi će projekti biti predstavljeni stručnom povjerenstvu za pitching, u čijem su sastavu predstavnici međunarodnih partnerskih programa i filmskih institucija, producenti te drugi filmski profesionalci.
Saznaj više

  REFINERI 2015 
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj – prosinac 2015., Rijeka, Hrvatska
Rok za prijavu: 15. 3. 2015.

Kontakt:  jelena@ukus.tv 

Fokus Refinera je na spajanju kinematografije i likovne umjetnosti s nekonvencionalnim praksama i amaterizmom. Platforma uključuje cjelogodišnje savjetovanje i mentoriranje te prezentaciju, finalizaciju i distribucijski plan hibridnih autorskih radova. Sudionici će se kroz radionice, konzultacije 1-na-1, tutorstvo, filmske projekcije, master classove i popratna događanja družiti s nekima od istaknutih autora suvremenih AV djela koji prelaze granice dokumentarnog i igranog filma.

Ukupno će biti primljeno 8 projekata koji će sudjelovati na prvoj sesiji od 20. do 24. travnja. Zatim će među njima biti odabrana četiri projekta kojima će se pridružiti polaznici međunarodnog programa za razvoj kreativnog dokumentarca Ex Oriente Film i koji će svi zajedno činiti drugu sesiju, od 20. do 25. srpnja. Najbolja tri projekta polazit će finalnu sesiju u prosincu.
Saznaj više

  Multiple Revenue Stream Training Course For Future Films 
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. lipnja, Škotska, UK; 23. – 25.listopada, Nizozemska; 22. – 24. siječnja 2016., Španjolska
Rok za prijavu: 15. 3. 2015.

Kontakt: a.grenet@ewawomen.com

EWA (The European Women’s Audiovisual Network) organizira ovu radionicu kojoj je cilj odabranim sudionicima ponuditi nužne tehničke vještine za prikupljanje sredstava te za marketing i distribuciju njihovih filmova i audiovizualnih projekata kako bi isti, u kontekstu digitalne konvergencije, stigli do što šire međunarodne publike.

Radionica se organizira u partnerstvu s tvrtkama Distrify Media i Seed&Spark, specijaliziranim za online marketing, distribuciju, nove poslovne modele za filmsku industriju i crowd-funding.
Saznaj više

  Serial Eyes  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2015. – svibanj 2016., Berlin
Rok za prijavu: 16. 3. 2015. (za one koji se žele prijaviti za stipendiju); 31. 3. 2015. (zadnji rok)

Kontakt: b.linke@serial-eyes.com

Radi se o poslijediplomskom devetomjesečnom tečaju što ga organizira Njemačka filmska i televizijska akademija iz Berlina (Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin) u suradnji s Filmskom školom iz Londona (London Film School), čiji je cilj dodatna edukacija iz segmenta pisanja scenarija i produkcije televizijskih serija.

Poslijediplomski tečaj okupit će 12 mladih pisaca i producenata iz zemalja Europske unije s inicijalnim znanjem u području televizije. Polaznicima će također biti omogućen dvotjedni posjet Londonu tijekom ove godine te posjet MIPTV-u u Cannesu u travnju 2016. godine.
Saznaj više

  Berlinale residency 
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. rujan – 30. studeni 2015., Berlin, Njemačka  
Rok za prijavu: 16. 3. 2015.

Kontakt: residency@berlinale.de

Ova tromjesečna rezidencijalna radionica namijenjena je scenaristima/redateljima koji su sa svojim prijašnjim projektom ostvarili festivalski ili distribucijski uspijeh te bi kroz ovaj program razvijali svoj novi igrani, dokumentarni ili krosmedijski projekt. U obzir dolaze dugometražni projekti službeno vezani uz producenta / produkcijsku kuću.

Od odabranih se redatelja očekuje da sva tri mjeseca radionice provedu u Berlinu dok se njihovi producenti obvezuju na sudjelovanje na radionici koja se održava u Berlinu (20. – 22. studeni 2015.) te na predstavljanju svog projekta u veljači 2016. na Berlinale Co-Production Marketu.
Saznaj više

  Best Pitch – nagrada Vanessa Redgrave 2015 
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. - 26. travnja 2015., Priština
Rok za prijavu: 17. 3. 2015.

Kontakt: info@prifilmfest.org 

Pitching će se održati na Priština Film Forumu, industrijskom dijelu 7. Međunarodnog filmskog festivala u Prištini koji se odvija od 24. travnja do 1. svibnja. Prijaviti se mogu redatelji iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova kojima je to prvi dugometražni igrani film. Prije pitchinga, redatelj i producent izabranog projekta sudjelovat će na dvodnevnoj pripremnoj radionici koju će voditi međunarodni stručnjaci. Radionica i pitching će se odvijati na engleskom jeziku. Najbolji projekt na pitchingu dobit će novčanu nagradu u iznosu od 1000 eura. 
Saznaj više 

  Cross Channel Film Lab trening 
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – studeni 2015., Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska
Rok za prijavu: 20. 3. 2015.

Kontakt:  uk@crosschannelfilmlab.com

Ova radionica ima fokus na razvoju nisko do srednje budžetnih dugometražnih filmova koristeći VFX i stereo 3D tehnologije kako bi dosegli nove publike.

Za 24 odabrana filmaša s projektima u ranoj fazi razvoja ovaj program nudi širok spektar rezidencijalnih radionica, online seminara, masterclassova i stručnih konzultacija. Program je realiziran u surdanji s Le Groupe Ouest, Creative England i Sveučilištem Falmouth. Dodatnih 24 filmaša imat će priliku sudjelovati u CCFL online treningu. 
Saznaj više

  The Pixel Lab 
Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj – listopad 2015., Ujedinjeno Kraljevstvo
Rok za prijavu: 26. 3. 2015.

Kontakt: lab@powertothepixel.com 

The Pixel Lab je popularni europski program razvoja krosmedijalnih projekata tijekom kojega polaznici pod vodstvom profesionalnih mentora prolaze kroz sve aspekte kreiranja krosmedijalnih audiovizualnih sadržaja – pripremu, razvoj, analizu potencijalnog tržišta, distribuciju i sl. Prima se ukupno 40 polaznika, od čega 20 producenata s projektima i 20 autora/kreativaca bez projekta (redatelja, scenarista,game developera, story arhitekata, dizajnera itd.) Prvi dio odvija se u Škotskoj, drugi se odvija online i namijenjen je producentima s pprojektima dok se treći dio odvija na korsmedijskom forumu u Londonu, kada će odabrani polaznici imati priliku pitchirati svoje projekte pred međunarodnim producentima i agentima.
Saznaj više

  Blankove radionice 
Vrijeme i mjesto održavanja: od ožujka 2015., Zagreb
Rok za prijavu: tijekom ožujka

Kontakt: info@blankzg.hr 

Zagrebačka filmska udruga Blank_filmski inkubator od ožujka kreće s novim ciklusima raznovrsnih filmskih radionica. Na programu je početna filmska radionica za građanstvo (prijave do 6.3.) te radionica eksperimentalnog filma za početnike (prijave do 7.3.), a informacije o ostalim radionicama čiji rokovi prijava još nisu utvrđeni možete pratiti na mrežnim stranicama udruge.
Saznaj više

  Inside Pictures 
Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj 2015. – siječanj 2016., London, UK; Los Angeles, USA 
Rok za prijavu: 8. 3. 2015.

Kontakt: info@inside-pictures.com
 
Inside Pictures intenzivna je radionica namijenjena biranim filmskim profesionalcima, predstavnicima različitih grana filmske industrije. Radionica se odvija u tri modula, svaki po tjedan dana u Londonu i Los Angelesu te nudi kompletan presjek svih sektora filmske industrije.
Saznaj više

  DocsBarcelona 2015  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 29. 5.2015., Barcelona, Španjolska
Rok za prijavu: 11. 3. 2015.

Kontakt: info@docsbarcelona.com     
 
Otvoreni su pozivi za sudjelovanje dokumentarnih projekata u sklopu međunarodnog festivala i sajma dokumentarnog filma – DocsBarcelona 2015 u sljedećim kategorijama: Speed Meetings 2015 – u formi 15-minutnih 'jedan na jedan' sastanaka 40 odabranih projekata imat će priliku biti predstavljeni financijerima i distributerima; Interactive Pitch – četiri interaktivna projekta bit će predstavljena odabranim financijerima. Listu financijera koji sudjeluju na sajmu možete pronaći na mrežnim stranicama festivala.
Saznaj više

  Game Noir radionica 
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. - 3. svibnja 2015., Zagreb
Rok za prijavu: 13. 3. 2015.

Kontakt: gamenoir@noirfestival.com.hr

Game Noir je trodnevna radionica za razvijanje videoigre/aplikacije s krimi temom, a cilj joj je scenariste/pisce/filmaše upoznati s procesom stvaranja videoigara. Kroz predavanja, te grupni i individualni rad polaznici će imati priliku razviti vlastiti koncept za krimi igru/aplikaciju, te ga primijeniti uz pomoć osnova programiranja. Radionicu vodi dr. Jasmina Kallay, scenaristica, autorica i transmedijska kreatorica. Lovro Nola, direktor Machine vodit će programerski dio, a game developer Christian Fonnnesbech (CEO, Investigate North, Danska) predstavit će svoje projekte. Zainteresirani polaznici trebaju poslati kratku biografiju, uključujući podatke o kontaktu, te kratak opis (300 – 500 riječi) svojega koncepta/ideje za noir videoigru/aplikaciju (tijek radnje i način interakcije ili vrsta gameplaya). Radionica će se voditi na engleskom jeziku i besplatna je, te uključuje smještaj za inozemne polaznike i hranu; polaznici moraju sami pokriti putne troškove. 
Saznaj više

  Developing Your Film Festival 
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. srpnja 2015. godine, Motovun
Rok za prijavu: 30. 3. 2015. 

Kontakt: training@independentcinemaoffice.org.uk

Uspješno organizirati filmski festival i svake godine publici ponuditi sve bolji doživljaj težnja je svih uključenih u proces, ali i veliki izazov koji zahtjeva posebna iskustva i vještine. Kako u tom procesu ne biste imali osjećaj da skačete slobodni pad iz svemira, kako ne biste izgorjeli i kako bi vaš festival postao sve bolji i bolji i ove godine, petu godinu za redom, u Motovunu će se održati radionica Developing Your Film Festival u organizaciji Independent Cinema Office-a iz Londona u suradnji s Motovun Film Festivalom. Kroz radionicu Developing Your Film Festival uz učenje i razmjenu iskustava s profesionalcima organizacije filmskih festivala iz cijelog svijeta možete naučiti kako unaprijediti vaš festival. Radionica je namijenjena profesionalcima iz svijeta filmskih festivala koji se žele suočiti sa snagama i izazovima svog festivala kako bi naučili unaprijediti ga i novim znanjima doprinijeti njegovom razvoju i daljnjem poboljšanju. Naknada za sudjelovanje iznosi 570 eura (za članove EU-a i programa MEDIA) / 1.500 eura (za zemlje koje nisu članice programa MEDIA). Organizatori su sudionicima omogućili stipendije, a detalje potražite ovdje
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.