Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2021.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2021. godine.

Tijekom rujna i početkom listopada 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

Tijekom listopada i početkom studenog 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 21. listopada 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najutjecajnih direktora fotografije, Christian Berger, poznat po radu na filmu White Ribbon s Michaelom Hanekeom kao i radu s mnogobrojnim drugim istaknutim redateljima (Luc Bondy, Wolfgang Glück, Stephen Gaghan, János Szász, Virgil Widrich, Terrence Malick). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Teatar Prima Vista: radionica s Paulom Weberom  
Vrijeme i mjesto održavanja:  23. listopada 2021., Zagreb 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt:  info@teatarprimavista.hr
Paul Weber, član renomiranog casting udruženja Amerike (CSA), surađivao je s MGM-om (Metro-Goldwyn-Mayer studios) na brojnim filmskim uspješnicama, a diljem svijeta predaje svoju „The Art of the Audition, The Business of the Art“ tehniku namijenjenu profesionalnim glumcima.
U prvom dijelu radionice glumci uče o samom procesu castinga, te procesima samobrendiranja i marketinga, dok će u drugom dijelu fokus biti na ključnim tehnikama koje će im pomoći da ostvare uspješne audicije. Radionica će se održati u prostorijama Hrvatsko – Američkog Društva u Zagrebu. Early bird cijena radionice je 650 kn (do 9. listopada 2021); a od 10. listopada 2021.iznosi 750 kn.
Saznaj više  

 TorinoFilmLab: ScriptLab - Projects 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - studeni 2022. (rezidencijalni moduli TBA – lipanj i studeni; online moduli – ožujak, rujan i listopad)
Rok za prijavu: 1. listopada 2021.
Kontakt: sofia.falchetto@torinofilmlab.it
ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja, a za ovogodišnje izdanje prednost imaju projekti dugometražnih igranih komedija. Program se sastoji od dvije jednotjedne radionice i tri online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više   

 TorinoFilmLab: ScriptLab – Story Editing 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak - studeni 2022. (rezidencijalni moduli TBA – lipanj i studeni; online moduli – ožujak, rujan i listopad)
Rok za prijavu: 1. listopada 2021.
Kontakt: sofia.falchetto@torinofilmlab.it
Napredni trening namijenjen filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u razvoju projekata dugometražnih filmova i TV-serija zajedno sa scenaristima i redateljima. Program se sastoji od dvije jednotjedne radionice i tri online sesije. Za radionicu će biti odabrano pet sudionika koji će, uz vodstvo mentora, raditi u grupama na četiri projekta.
Saznaj više   

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 30. studenog 2021. Budimpešta (Mađarska) 
Rok za prijavu: 4. listopada 2021. (sudionici iz Hrvatske mogu se do ovog datuma prijaviti za ograničen broj školarina OVDJE)
Kontakt: dr@epi.media
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena je edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije, a naročito se ove godine bavi izazovima uzrokovanim globalnom pandemijom. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe. 
Saznaj više   
 
 Kino klub Split: Mala škola medijske kulture  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad – prosinac 2021. (početak održavanja 12. listopada), Split
Rok za prijavu: 7. listopada 2021.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Obrazovni program u organizaciji Kino kluba Split namijenjen nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i likovnog odgoja (osnovne i srednje škole) koji žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija. Program se sastoji od teorijskih predavanja i radionica na kojima će polaznici uz stručno vodstvo i praktični rad savladati vještine izrade kratkih audiovizualnih djela s mladima i djecom. Škola će trajati u periodu od 12. listopada do kraja prosinca u prostorijama Kino kluba Split i po potrebi na terenu. Participacija je besplatna, ali je potrebna prijava do 7. listopada 2021. putem prijavnog obrasca. 
Saznaj više   

 Filmska RUNDA: Radionica širokog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. do 17. rujna 2021., Osijek (Kulturni centar Osijek)
Rok za prijavu: 10. listopada 2021.
Kontakt: filmskarunda@gmail.com
Radionica širokog filma praktična je trodnevna radionica namijenjena svima koji žele naučiti osnovna filmska izražajna sredstva i okušati se u dokumentarnome, eksperimentalnome i animiranome filmu, bez obzira na prethodno znanje. Tijekom trodnevne radionice polaznici će se podijeliti u manje grupe koje će se međusobno kreativno nadmetati, a moderirati će ih voditelj. Voditelj radionice je Miloš Tomić, diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na filmskoj akademiji FAMU u Pragu. Autor je niza nagrađivanih animiranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. 
Saznaj više  

 Euro Connection 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. i 2. veljače 2022., Clermont-Ferrand (Francuska)
Rok za prijavu: 20. listopada 2021.
Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr
Euro Connection je europski koprodukcijski forum kratkog filma koji se svake godine odvija za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu, u čijem je fokusu isključivo kratkometražna forma. Ove godine u programu će sudjelovati 14 odabranih projekata. Producenti projekata imat će priliku sudjelovati u pripremnim radionicama, pitchingu i predstavljanju pred 150 profesionalaca iz struke, umrežavanju s mogućim koproducentima i individualnim konzultacijama. Organizator izabranim producentima omogućuje smještaj, akreditaciju za filmski sajam u Clermont-Ferrandu te djelomičnu refundaciju putnih troškova.
Saznaj više  

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 17. svibnja 2022., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu:  11. listopada 2021. (redovni rok), 12. prosinca 2021. (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više  

 LIM 2022: radionica za niskobudžetne projekte (redatelji / scenaristi)  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – listopad 2022.
Rok za prijavu: 18. listopada 2021. (produljeni rok)
Kontakt: lim@legroupeouest.com
Radionica namijenjena razvoju projekata dugometražnih filmova s ograničenim budžetom. Prijaviti se mogu scenaristi i redatelji koji rade na svom prvom, drugom ili trećem dugometražnom filmu. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u dvije jednotjedne rezidencijalne radionice i jednu online radionicu. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više 

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 14. prosinca 2021., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 13. listopada 2021.
Kontakt: wip@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti ne smiju imati prodajnog agenta, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više   

 Animarkt Stop Motion Forum Pitching 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 11. prosinca 2021. (Pitching: 10. prosinca), Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 15. listopada 2021.
Kontakt: a.kowalewska@momakin.pl
U sklopu Animarkta, sajma namijenjenog kratkometražnim projektima u razvoju stop-animacijskih lutka filmova, 15 odabranih projekata sudjelovat će u pitchingu. Pitching predstavlja natjecateljski dio Animarkt Stop Motion Foruma, a finalistima pruža priliku da predstave svoje projekte u razvoju profesionalcima iz područja animacije, nađu partnere i osvoje novčane nagrade.
Saznaj više  

 Berlinale Co-Production Market: projekti dramskih serija (Co-Pro Series)  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 16. veljače 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. listopada 2021. (Co-Pro Series)
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava ili projekt dramske serije.
Saznaj više  

 Zagreb Film Festival: "Čitaj što gledaš!"  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. listopada i 6. studenog 2021. Zagreb
Rok za prijavu: 18. listopada 2021. Zagreb
Kontakt: iva@zagrebfilmfestival.com
Zagreb Film Festival otvorio je poziv za sudjelovanje u projektu "Čitaj što gledaš!", koji će se realizirati uoči ovogodišnjeg međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino i 19. izdanja Zagreb Film Festivala. Projekt će se sastojati od praktičnih radionica, prilagođenih osnovnoškolskom uzrastu, a povezat će umjetnost filma i književnosti s naglaskom na odnos pokretnih slika i književnog predloška. Cilj je projekta potaknuti djecu na kritičko promišljanje, probuditi njihov interes za čitanje i ponuditi okvir za otkrivanje novih i kreativnih načina razumijevanja knjiga i filmova. Svaka radionica sastojat će se od projekcije filma, diskusije sa stručnim moderatorima redateljicom Marinom Andree Škop i filmskim kritičarom Ninom Kovačićem te praktičnog zadatka nakon same radionice. Svi zainteresirani u dobi od 9 do 14 godina trebaju poslati kratko motivacijsko pismo i listu pet najdražih filmova s kratkim obrazloženjem.
Saznaj više  

 EURODOC 2022. – radionica za razvoj dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2022. (TBA); lipanj 2022. (TBA); listopad 2022. (TBA)
Rok za prijavu: 29. listopada 2021.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc je jednogodišnji program namijenjen producentima dokumentarnih filmova kao i savjetnicima za proizvodnju (comissioning executives) te predstavnicima filmskih fondova koji žele usavršiti stručno znanje i usmjeriti svoj projekt prema međunarodnome tržištu.
Radionica se sastoji od triju jednotjednih sesija – u ožujku, lipnju i studenome, u različitim zemljama. Bit će izabrano 26 sudionika (producenata) na temelju kvalitete projekta i njegova međunarodnoga potencijala, kvalitete prethodnih projekata kandidata i poznavanja jezika (engleskoga i francuskoga). Bit će izabrano do 6 sudionika – profesionalaca iz dokumentarne industrije. Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom.
Saznaj više

 When East Meets West - Koprodukcijski forum     
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. siječnja 2022., hibridni format - on-site (Trs, Italija) i online
Rok za prijavu: 30. listopada 2021.
Kontakt: info@wemw.it
Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju s potencijalom za međunarodne koprodukcije. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a ove godine će na forumu sudjelovati preko 600 filmskih profesionalaca iz više od 50 zemalja. 
Saznaj više 

 Diorama Film Bazaar Market, online  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. prosinca 2021., New Delhi (Indija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2021.
Kontakt: bazaar@diorama.in
Petodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. 
Saznaj više   

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 17. travnja 2022., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 8. studenog 2021. (redovni rok); 17. prosinca 2021. (kasni rok)
Kontakt: industry@visionsdureel.ch
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više  

 CPH:FORUM 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. ožujka – 1. travnja 2022. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 35 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 20 000 eura.
Saznaj više   

 Production Value: planiranje snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 16. siječnja 2022., Retz (Austrija)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021. (rok za asistente redatelja i izvršne producente), 25. studenog 2021. (rok za producente i redatelje)
Kontakt: studies@productionvalue.net
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena asistentima redatelja i izvršnim producentima usmjerena na razradu plana snimanja i budžetiranje dugometražnih filmova. Mogu se prijaviti i producenti i redatelji s projektom dugometražnog filma ili serije za razradu budžetiranja. Radionica se održava 15. put, okuplja velik broj filmskih profesionalaca, a kotizacija joj iznosi 800 eura za izvršne producente i 500 eura za asistente redatelja. Polaznici iz Hrvatske mogu se prijaviti i za stipendiju kojom će pokriti troškove putovanja i boravka djelomično ili u cijelosti.
Saznaj više  

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: veljača 2022. (online), travanj 2022. (online), kolovoz 2022. (Poljska), studeni 2022. (online)
Rok za prijavu: 15. studenog 2021.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2022. održat će se online i on site, a sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. 
Saznaj više  

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj – studeni 2021.
Rok za prijavu: 15. studenog 2021.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više  

 FIPADOC International Pitches 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 23. siječnja 2022., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 16. studenog 2021.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više  

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. ožujka – 1. travnja 2022., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 19. studenog 2021.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više  

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. siječanja 2022., New York (SAD)
Rok za prijavu: 30 studenog 2021. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.