Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2020. godine.

Tijekom listopada i početkom studenog 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. studenog 2020., online radionica
Rok za prijavu: 1. listopada 2020. (sudionici iz Hrvatske mogu se do ovog datuma prijaviti za ograničen broj školarina)
Kontakt: dr@epi.media
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe.
Saznaj više

 Blank: Filmske radionice  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad - prosinac 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 3. listopada 2020. (Filmska radionica za srednjoškolce); 4. listopada 2020. (Filmska radionica za građanstvo)
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Blank filmski inkubator iz Zagreba već niz godina organizira filmske radionice u listopadu. Radi se o radionicama za djecu, srednjoškolce, umirovljenike i građanstvo. Mentori su iskusni i višestruko nagrađivani filmski profesionalci: Igor Jelinović, Dario Juričan, Josip Lukić i  drugi.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica filmske kritike i analize  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad - studeni 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 4. listopada 2020.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com
Radionica filmske kritike i analize u organizaciji Kinokluba Zagreb koja će osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmski kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u listopadu i studenom 2020. u prostorijama Kinokluba Zagreb. 
Saznaj više 

 Kino klub Sisak: radionice ‘Medijska pismenost’  
Vrijeme i mjesto održavanja:  listopad 2020. (početak 10. listopada)
Rok za prijavu: 9. listopada 2020.
Kontakt: info@kks.hr 
Radionice koje se održavaju u sklopu projekta Medijska pismenosti koje vodi Kino klub Sisak uz sufinanciranje Društva hrvatskih filmskih redatelja. Projekt 'Medijska pismenost' pružit će zainteresiranima nova znanja i dati im potrebne alate za korištenje medija a za cilj ima ojačati medijsku pismenost, a polaznici radionica upoznat će se s vještinama usko vezanim uz film – konkretno pisanje kritika i filmskih osvrta. Također će radionice obuhvatiti i područje proizvodnje i objave medijskih sadržaj i tekstova, a odvijat će se pod stručnim vodstvom kompetentnih predavača. 
Prijava za sudjelovanje moguća je putem obrasca
Saznaj više 

 VANIMA: Škola animiranog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja:  školska godina 2020/2021., Varaždin
Rok za prijavu:  4. listopada 2020.
Kontakt: vanima@vanima.hr 
Varaždinska udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA upisuje novu generaciju polaznika škole animiranog filma, za svu djecu s navršenih 8 godina, a program, koji vode Dubravka Kalinić-Lebinec i Hrvoje Selec, traje od listopada sve do kraja nastavne godine. VANIMA je osnovana 1986. godine i kroz svoje radioničke i obrazovne programe te festivale VAFI & RAFI posvećena je razvoju vještina animacije kod djece i mladih.
Saznaj više

 Kino klub Split: Mala škola medijske kulture  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. listopada – 20. prosinca 2020., Split
Rok za prijavu: 10. listopada 2020.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Obrazovni program u organizaciji Kino kluba Split namijenjen nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i likovnog odgoja (osnovne i srednje škole) koji žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija. Program se sastoji od teorijskih predavanja i radionica na kojima će polaznici uz stručno vodstvo i praktični rad savladati vještine izrade kratkih audiovizualnih djela s mladima i djecom. Sudjelovanje u programu je besplatno.
Saznaj više 

 Kino klub Split: radionica Snimanja i vizualnog pripovijedanja  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 28. listopada 2020., Split
Rok za prijavu: 10. listopada 2020.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Pod mentorstvom nagrađivanog snimatelja i direktora fotografije Borisa Poljaka, Kino klub Split organizira trodnevnu praktičnu radionicu Snimanja i vizualnog pripovijedanja u sklopu edukativnih programa za građane. Radionica će se održati u prostorijama Kino kluba, a namijenjena je svima onima koji žele naučiti osnove snimanja i upravljanja kamerom. Prijave na radionicu otvorene su do 10. listopada, a možete se prijaviti OVDJE. Broj polaznika je ograničen, a u slučaju povećanog interesa, selekcija će se napraviti na osnovu kvalitete prijave.
Saznaj više 

 Duart: Casting radionica s Paul Weberom  
Vrijeme i mjesto održavanja:  10. listopada 2020., online
Rok za prijavu: 10. listopada 2020. (do popune raspoloživih mjesta)
Kontakt: office@duart.hr
Paul Weber, član je renomiranog casting udruženja Amerike (CSA), surađivao je s MGM-om (Metro-Goldwyn-Mayer studios) na brojnim filmskim uspješnicama, a diljem svijeta drži i casting masterclass radionice za profesionalne glumce. U sklopu četverosatne masterclass radionice 'The Art of the Audition & the Business of the Art', Paul će raditi s malom grupom glumaca na zadanim scenama te polaznicima na konkretnim primjerima pokazati kako uvijek donijeti učinkovite glumačke odluke u sceni te kako svoj rad učiniti upečatljivim. Radionica će se također baviti aktualnim pitanjem virtualnih audicija u digitalnom dobu i alatima poput Duart platforme.
Radionica će se zbog situacije odviti putem Zoom aplikacije, a sve dodatne informacije i prijave možete se javiti na: office@duart.hr.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 17. prosinca 2020., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 14. listopada 2020.
Kontakt: wip@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti odabrani u sekciji Work in Progress imaju se priliku natjecati za Lab Project Award u iznosu od 50.000 EUR, koju dodjeljuje Eurimages. Prijaviti se mogu koprodukcije koje uključuju barem dvije zemlje, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više 

 LIM (Less Is More): radionica za niskobudžetne projekte (redatelji / scenaristi)    
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak – listopad 2021.
Rok za prijavu: 18. listopada 2020.
Kontakt: lim@legroupeouest.com
Radionica namijenjena razvoju projekata dugometražnih filmova s ograničenim budžetom. Prijaviti se mogu scenaristi i redatelji koji rade na svom prvom, drugom ili trećem dugometražnom filmu. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u dvije jednotjedne rezidencijalne radionice i jednu online radionicu. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više 

 TorinoFilmLab: ScriptLab - Projects 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2021. (Lavov, Ukrajina), lipanj 2021. (online), rujan 2021. (online), listopad 2021. (online), studeni 2021. (Torino, Italija)
Rok za prijavu: 23. listopada 2020.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it
ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja. Program se sastoji od dvije jednotjedne radionice i tri online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: ScriptLab – Story Editing 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2021. (Lavov, Ukrajina), lipanj 2021. (online), rujan 2021. (online), listopad 2021. (online), studeni 2021. (Torino, Italija)
Rok za prijavu: 23. listopada 2020.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it
Napredni trening namijenjen filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u razvoju projekata dugometražnih filmova i TV-serija zajedno sa scenaristima i redateljima. Program se sastoji od dvije jednotjedne radionice i tri online sesije. Za radionicu će biti odabrano pet sudionika koji će, uz vodstvo mentora, raditi u grupama na četiri projekta.
Saznaj više 

 IFFR: Radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. siječnja – 7. veljače 2020., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 28. listopada 2020.
Kontakt: internationalpress@iffr.com
Radionica filmske kritike koja se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. Namijenjena je ne još sasvim afirmiranim autorima mlađima od trideset godina, koji imaju nekog iskustva u pisanju.
Saznaj više 

 Diorama Film Bazaar Co-production Market, online  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. prosinca 2020., New Delhi (Indija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2020.
Kontakt: bazaar@diorama.in
Četverodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. Bit će odabrano 10 projekata.
Saznaj više

 When East Meets West      
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. siječnja 2021., Trst (Italija); 27. – 28. siječnja 2021., online
Rok za prijavu: 31. listopada 2020.
Kontakt: info@wemw.it
Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 12. ožujka 2021., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 13. studenog 2020.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 Documentary Campus Masterschool  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj – studeni 2021.
Rok za prijavu: 15. studenog 2020.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više 

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab   
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 2. travnja 2021., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2020. (redovni rok); 22. prosinca 2020. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, suvoditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch); Violeta Bava, suvoditeljica industrije (vbava@visionsdureel.ch)
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više 

 CPH:FORUM  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 28. ožujka 2021. Kopenhagen (Danska) i online (hibridno izdanje)
Rok za prijavu: 15. studenog 2020.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 35 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 15 000 eura.
Saznaj više 

 FIPADOC International pitches 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 24. siječnja 2021., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 16. studenog 2019.
Kontakt: c.popp@fipadoc.com
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. 
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.