Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2019. godine.
 

Tijekom listopada i početkom studenog 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere   
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 6. listopada 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, a voditelj radionice je jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih montažera današnjice Chris Dickens (Slumdog Millionaire, Rocketman, Mary Queen of Scots, Macbeth). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za producente   
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 6. listopada 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umijeća produkcije filma, čiji je voditelj Gareth Wiley, producent filmova Woody Allena (Match Point, Vicky Cristina Barcelona i dr.) Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica izrade filmske glazbe  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. siječnja 2020., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika namijenjena praktičnom i interaktivnom učenju o umjetnosti izrade glazbe za film. Voditelj radionice je skladatelj Gary Yershon, nominiran za nagradu Oscar i poznat po svom radu na filmovima Mike Leigha (Mr. Turner, Happy-Go-Lucky, Another Year, Topsy-Turvy.). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP (299 GBP do 4. listopada).
Saznaj više

 Valletta Film Lab: Scriptwriting Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 13. prosinca 2019. Valletta (Malta)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@filmgrainfoundation.org
Valletta Film Lab je radionica za scenariste i redatelje iz zemalja malog produkcijskog kapaciteta koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Za petodnevnu radionicu bit će odabrano 12 projekata, a sudionici će raditi u tri grupe, dvije su za dugometražne a jedna grupa je za kratkometražne filmove koji se razvijaju u dugometražne filmove. 
Saznaj više

 Bacači sjenki: filmska radionica Samo nebo nam je granica za starije od 54 godine    
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. rujna  – 4. listopada 2019. (Zagreb), 14. – 18. listopada (Karlovac), 11. – 15. studenog 2019. (Pula)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: samonebonamjegranica@gmail.com
Program besplatnih filmskih radionica namijenjen polaznicima starijim od 54 godine u Zagrebu, Karlovcu i Puli. Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji nudi mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog gledateljskog i stvaralačkog iskustva. Polaznici uz pomoć iskusnih voditelja promišljaju film i medije iz više motrišta. Na radionicama s ostalim polaznicima dijele svoje priče, zgode i nezgode, a na osnovu njih kreiraju svoja autentična filmska djela. Broj polaznika je ograničen.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. studenog 2019., Madrid (Španjolska)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe.
Saznaj više

 Blank: Filmske radionice  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad - prosinac 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 1. listopada 2019. (Dječja filmska radionica); 12. listopada 2019. (Filmska radionica za srednjoškolce); 7. listopada 2019. (Filmska radionica za umirovljenike)
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Blank filmski inkubator iz Zagreba već niz godina organizira filmske radionice u listopadu. Radi se o radionicama za djecu, srednjoškolce, umirovljenike i građanstvo. Mentori su iskusni i višestruko nagrađivani filmski profesionalci: Igor Jelinović, Dario Juričan, Josip Lukić, Ivan Ramljak i drugi.
Saznaj više

 Kino klub Split: Mala škola medijske kulture  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. listopada – 18. prosinca 2019., Split
Rok za prijavu: 1. listopada 2019.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Obrazovni program u organizaciji Kino kluba Split namijenjen nastavnicima i profesorima hrvatskog jezika i likovnog odgoja (osnovne i srednje škole) koji žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija. Program se sastoji od teorijskih predavanja i radionica na kojima će polaznici uz stručno vodstvo i praktični rad savladati vještine izrade kratkih audiovizualnih djela s mladima i djecom. Sudjelovanje u programu je besplatno.
Saznaj više

 IFFR: Radionica filmske kritike    
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. siječnja – 2. veljače 2020., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. listopada 2019.
Kontakt: internationalpress@iffr.com
Radionica filmske kritike koja se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. Namijenjena je ne još sasvim afirmiranim autorima mlađima od trideset godina, koji imaju nekog iskustva u pisanju.
Saznaj više

 Škola Kino kluba Split    
Vrijeme i mjesto održavanja: detaljan raspored polaznici će dobiti na uvodnom predavanju 14. listopada u prostorijama Kino kluba Split
Rok za prijavu: 7. listopada 2019.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com
Tromjesečni program koji uključuje teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. Polaznici će u sklopu škole steći osnovna teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova. Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te sudjelovati u radu udruge koristeći kapacitete kluba za samostalan rad. Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma bit će oslobođeni plaćanja.
Saznaj više

  DKE – uredi MEDIA:  Mediatech Sprint  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. studenog 2019., Potsdam (Njemačka)
Rok za prijavu: 7. listopada 2019. (za sudionike s poslovnim izazovom), 7. studenog 2019. (za kreativne stvaraoce)
Kontakt: erwin@cinemathon.international
Jednodnevna inovativna radionica MEDIATECH SPRINT u organizaciji DKE – ureda MEDIA iz Berlin-Brandenburga (Njemačke), Češke, Danske, Estonije, Francuske, Hrvatske i Italije namijenjena je sudjelovanju triju-četiriju tvrtki/organizacija iz područja europske audiovizualne industrije koje, u suradnji s 20-ak kreativnih interdisciplinarnih stvaralaca, razvijaju rješenja za neke od svojih poslovnih izazova.
Sudjelovanje u radionici besplatno je za sudionike s poslovnim izazovima i za kreativne stvaraoce.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market: projekti dugometražnih filmova  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 9. listopada 2019.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava.
Saznaj više

 New Europe Market: natječaj za TV scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 13. prosinca 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 15. listopada 2019.
Kontakt: dila.horvat@mediavision.hr 
New Europe Market koji po prvi će se puta održati u Zagrebu, organizira natječaj za najbolji scenarij serije ili formata. Zagrebačko izdanje donosi i natječaj za scenarij TV djela, koji će završiti pitchingom i dodjelom dviju nagrada od po 5000 eura. Prva kategorija obuhvaća fikcijska djela (drama, triler, fantasy, SF, komedija i dr.), a druga kreativne, hibridne i reality formate.
Kotizacija za prijavu (koja uključuje i sajamski badge) iznosi 100 eura, a rok za prijavu je 15. listopada. 
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 17. prosinca 2019., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 16. listopada 2019.
Kontakt: wip@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti odabrani u sekciji Work in Progress imaju se priliku natjecati za Lab Project Award u iznosu od 50.000 EUR, koju dodjeljuje Eurimages. Prijaviti se mogu koprodukcije koje uključuju barem dvije zemlje, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više

 LIM (Less Is More): radionica za niskobudžetne projekte  (Redatelji / scenaristi)  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020., Malopoljska regija (Poljska); lipanj 2020., Bretanja (Francuska); listopad 2020., Vilnius  - regija (Litva)
Rok za prijavu: 31. listopada 2019.
Radionica namijenjena razvoju projekata dugometražnih filmova s ograničenim budžetom. Prijaviti se mogu scenaristi i redatelji koji rade na svom prvom, drugom ili trećem dugometražnom filmu. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u tri jednotjedne rezidencijalne radionice. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više

 Documentary Campus Masterschool    
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj – studeni 2020.
Rok za prijavu: 31. listopada 2019.
Kontakt: info@documentary-campus.com
Intenzivni desetomjesečni program namijenjen profesionalcima iz industrije koji žele razviti nove poslovne strategije i dobiti pristup međunarodnom dokumentarnom tržištu. Program se sastoji od 4 radionice usmjerene na razvoj, financiranje i marketing dokumentarnih projekata namijenjenih javnoj distribuciji (televizija ili digitalne platforme). Prijaviti se mogu timovi sastavljeni od redatelja i producenta, a bit će ih odabrano 15. Po završetku radionica, polaznici će u sklopu Leipzig Networking Daysa predstaviti svoje razvijene projekte pred vodećim savjetnicima za proizvodnju, distributerima i prikazivačima iz cijelog svijeta.
Saznaj više

 When East Meets West    
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 21. siječnja 2020., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2019.
Kontakt: info@wemw.it
Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 500 filmskih profesionalaca iz više od 40 zemalja. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više

 Diorama Film Bazaar Co-production Market    
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 15. prosinca 2019., New Delhi (Indija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2019.
Kontakt: bazaar@diorama.in
Četverodnevni koprodukcijski sajam Međunarodnog filmskog festivala Diorama. Sudionici će imati priliku predstaviti svoje projekte pred brojnim indijskim i međunarodnim producentima, distributerima, prodajnim agentima i financijerima. Bit će odabrano 10 projekata.
Saznaj više

 EURODOC 2019    
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. - 7. ožujka 2020. (Italija); 31. svibnja – 6. lipnja 2020. (Hrvatska); 4. – 10. listopada 2020. (Španjolska)
Rok za prijavu: 31. listopada 2019.
Kontakt: contact@eurodoc-net.com
Eurodoc radionica namijenjena je najvećim dijelom producentima s dokumentarnim filmovima u razvoju koji imaju međunarodni potencijal. Također, namijenjena je profesionalcima koji dolaze iz institucija koje financiraju dokumentarnu produkciju. Svake godine bira se grupa od 30 profesionalaca koji će biti dio godišnjeg programa. Uz to, bit će odabrano najviše 15 profesionalaca koji će se pridružiti svakoj radionici koja se održava u zemlji domaćina, kako bi prisustvovali intenzivnoj verziji radionice (napomena: poseban poziv za lokalne sudionike otvoren je svake godine za svaku od tri sesije). Eurodoc dodjeljuje stipendiju koja pokriva ili sudjelovanje na radionici i / ili troškove boravka. Stipendija se dodjeljuje učesnicima iz zemalja sa niskim kapacitetom .
Saznaj više

 FECI – radionica dokumentarnog filma za srednjoškolce   
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. studenog – 1. prosinca 2019. (Užice, Srbija); 2. – 3. prosinca (Beograd, Srbija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2019.
Kontakt: office@film-art.org
FECI je petodnevni edukativni program namijenjen srednjoškolcima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije koji žele naučiti više o kreativnom dokumentarnom filmu, a koji već imaju osnovna znanja iz filmskog stvaralaštva. Deset izabranih polaznika će imati priliku naučiti kako napisati priču za dokumentarni film, ali i kako producirati, režirati, snimiti i montirati dokumentarac. Radionice se održavaju u Užicu i Beogradu, a predavači su dr. Aleksandra Milovanović, montažerka, Miloš Ivanović, producent i Dejan Petrović, redatelj.
Saznaš više

 TorinoFilmLab: ScriptLab - Projects 2020    
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020. (TBA), lipanj 2020. (TBA), studeni 2020. (Turin, Italija)
Rok za prijavu: 1. studenog 2019.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it
ScriptLab je radionica za scenariste i redatelje koji razvijaju scenarij za igrani dugometražni film. Cilj mu je istražiti razne načine na koje se audiovizualni projekt može stvoriti: scenarij baziran na originalnoj priči ili adaptirani scenarij baziran na postojećem djelu. Radionica je namijenjena projektima u ranoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri jednotjedne radionice i dvije online sesije. Na radionicu će biti prihvaćeno 20 projekata, a radit će se u pet grupa.
Saznaj više

 TorinoFilmLab: ScriptLab – Story Editing 2020    
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2020. (TBA), lipanj 2020. (TBA), studeni 2020. (Turin, Italija)
Rok za prijavu: 1. studenog 2019.
Kontakt: juliette.fournier@torinofilmlab.it
Napredni trening namijenjen filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u razvoju projekata dugometražnih filmova i TV-serija zajedno sa scenaristima i redateljima. Program se sastoji od tri jednotjedne radionice i dvije online sesije. Za radionicu će biti odabrano pet sudionika koji će, uz vodstvo mentora, raditi u grupama na četiri projekta.
Saznaj više 

 International Screenwriting Competition    
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. svibnja 2020., New York (SAD)
Rok za prijavu: 5. studenog (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se deset novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 East Doc Platform    
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 13. ožujka 2020., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 8. studenog 2019.
Kontakt: zdenek@dokweb.net
Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market i East Doc Interactive. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 RE-ACT: poziv za razvoj koprodukcijskih projekata    
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2019. (objava dobitnika)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019.
Kontakt: info@filmreact.eu
Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen dugometražnim igranim, dokumentarnim,  i eksperimentalnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda, a poželjno je da tematski povezuju teritorij triju područja.
Saznaj više

 FIPADOC pitching session 2020    
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. siječnja 2020., Biarritz (Francuska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019.
Kontakt: industry@fipadoc.com 
Pitching sesija u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma FIPADOC, namijenjena dokumentarnim projektima u fazi razvoja ili produkcije. Prednost će ove godine imati projekti u potrazi za francuskim i/ili švedskim partnerima. Projekti će biti predstavljeni pred izabranim predstavnicima filmske industrije. Prijaviti se mogu projekti koji već imaju osigurano barem 15% sredstava.
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress, Rough Cut Lab    
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. travnja – 2. svibnja 2020., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019. (redovni rok); 15. prosinca 2019. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, suvoditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch); Violeta Bava, suvoditeljica industrije (vbava@visionsdureel.ch)
Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta), Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere) i Rough Cut Lab (namijenjen timovima koji rade na prvom ili drugom dugometražnom filmu i koji se nalazi u fazi grubog šnita)
Saznaj više

 CPH:FORUM    
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. ožujka 2020. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. studenog 2019.
Kontakt: forum@cphdox.dk
CPH:FORUM ove godine ponovno okuplja ključne međunarodne producente i financijere s ciljem otkrivanja novih nezavisnih i inovativnih djela u razvoju ili ranoj fazi produkcije. Sudjelovanje je otvoreno kreativnim i vizualno snažnim projektima iz područja dokumentarnog filma i novih medija, koji traže financijere i međunarodne partnere. Bit će odabrano do 30 projekata koji će se predstaviti vodećim producentima, prodajnim agentima, distributerima, prikazivačima i drugim profesionalcima iz industrije. Najbolji pitch osvojit će Eurimagesovu nagradu za razvoj u iznosu od 15 000 eura.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.