Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2018. godine.

Tijekom listopada i početkom studenog 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Redateljske metode rada s neprofesionalnim glumcima: Scandar Copti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. studenog 2018., London
Rok za prijavu: do popunjenja (maksimalno 25 sudionika)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Intenzivna dvodnevna radionica pod vodstvom palestinskog redatelja Scandara Optija tijekom koje će polaznici usvojiti Scandarove tehnike rada s glumcima prije i za vrijeme snimanja filma. Radionica je namijenjena redateljima, asistentima redatelja, producentima, studentima i svima zainteresiranima za režiranje filma s neprofesionalnim glumcima.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. svibnja 2019., New York
Rok za prijavu: 5. listopada 2018. (redovni rok); 5. prosinca (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com

Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se 10 novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Blank: Filmske radionice u listopadu  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2018.
Rokovi za prijavu: 5. listopada do 14h (Početna filmska radionica za građanstvo), 6. listopada (Dječja filmska radionica, Filmska radionica za srednjoškolce); 9. listopada (Početna filmska radionica za umirovljenike)
Kontakt: radionice@blankzg.hr

Blank_filmski inkubator iz Zagreba već niz godina organizira filmske radionice u listopadu. Radi se o radionicama za djecu, srednjoškolce, umirovljenike i građanstvo. Mentori su iskusni i višestruko nagrađivani filmski profesionalci: Igor Jelinović, Dario Juričan, Josip Lukić, Luka Tokić, Marko Jerbić i drugi.
Saznaj više

 Palunko: Scenaristička škola  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2018. – lipanj 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 6. listopada 2018.
Kontakt: skola@palunko.org

Scenaristička škola je dvosemestralni obrazovni program scenarističke teorije i scenarističkog stručnog usavršavanja primarno namijenjem filmskim profesionalcima. Program obuhvaća temeljna znanja filmske dramaturgije odnosno scenarističkog zanata kroz predavanja i vježbe te kroz čitanje scenarija dugometražnih igranih filmova i obrađivanje ključne suvremene scenarističke teorijske literature. Glavni predavači Scenarističke škole su dr. sc. Jasmina Kallay i Uroš Živanović, a uz njih tijekom oba semestra sudjeluju i vanjski predavači za pojedine specijalizirane teme. Scenarističku školu organizira scenaristička platforma Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu, koja je posvećena razvoju izvaninstitucionalnog i cjeloživotnog obrazovanja za scenariste.
Saznaj više

 Kino klub Split: seminar Rina Efendića Alternacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: od 17. listopada 2018.
Rok za prijavu: 7. listopada 2018.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com
Cjelogodišnji seminar u tri cjeline koje uključuju predavanja i praktični rad. Cjelina analogON sastoji se od predavanja na temu analogne fotografije u kontekstu pokretne slike i filmske povijesti, s mogućnošću praktičnog rada u laboratoriju kluba. Cjelina videoBIT sastoji se od predavanja o razvoju digitalnih tehnologija i pionirima videoumjetnosti. Radionički program Paper movie(s) set je praktičnih vježbi inspiriran idejama Branka Vučičevića. Seminar je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.
Saznaj više

 European Short Pitch 2019  
Mjesto i vrijeme održavanja: 7. – 13. siječnja 2019. (mjesto TBA); siječanj – ožujak 2018. (online sesije); 13. – 17. ožujka 2019., (mjesto TBA)
Rok za prijavu: 10. listopada 2018.
Kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice, online sesija i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabranih 16 projekata razvijat će se kroz scenarističku rezidenciju i online sesije pod vodstvom 4 mentora. Projekti će naposljetku biti predstavljeni na koprodukcijskom forumu pred 50-ak vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Na ESP mogu se prijaviti samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta, s time da autor scenarija mora imati između 18 i 35 godina.
Saznaj više

 Berlinale Co-Production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 13. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 10. listopada 2018.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de

Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava.
Saznaj više

 Škola Kino kluba Split  
Vrijeme i mjesto održavanja: tba
Rok za prijavu: 10. listopada 2018.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com

Tromjesečni program koji uključuje teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. Polaznici će u sklopu škole steći osnovna teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova. Nakon završenog tečaja, polaznici imaju mogućnost postati članovi kluba te sudjelovati u radu udruge koristeći kapacitete kluba za samostalan rad. Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma bit će oslobođeni plaćanja.
Saznaj više

 Radionica Working Together  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. studenog – 2. prosinca 2018.
Rok za prijavu: 10. listopada 2018.
Kontakt: vanja.baumberger@focal.ch

Radionica o suradnji u procesu stvaranja filma. Tijekom rada na filmu većina moći leži u rukama redatelja i producenta, koji se oslanjaju na druge ljude kako bi ostvarili svoju viziju. No tijekom tog procesa povremeno dolazi do kriznih situacija, frustracija i nesporazuma. Problematični odnosi štete kreativnom procesu, a potencijalno i konačnoj kvaliteti i uspjehu filma. U fokusu radionice bit će pojmovi kulturna inteligencija, rješavanje sukoba i kolektivna inteligencija. Sudionici će usvojiti vještine rješavanja kriznih situacija među članovima filmske ekipe.
Saznaj više

 One Take Film Festival: scenaristička radionica Obuhvat svijeta u jednom kadru  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 21. listopada 2018.
Rok za prijavu: 11. listopada 2018.
Kontakt: info@onetakefilmfestival.com

Scenaristička radionica One Take Film Festivala u suradnji s Kinoklubom Zagreb. Kroz analizu nekoliko primjera kratkometražnih filmova u jednom kadru polaznici će upoznati različite sadržajne i formalne pristupe te ih primijeniti na vlastite ideje. Uz prijavnicu je potrebno na najviše pola kartice predstaviti situaciju, događaj, radnju ili priložiti kratku priču, vijest i sl., za koje smatraju da bi svoj najbolji izraz našli u formi kratkog filma snimljenog u jednom kadru. Voditeljica radionice scenaristica je Jelena Paljan.
Saznaj više

 Visions du Réel Industry: Pitching du Réel, Docs in Progress  
Vrijeme održavanja: 5. – 13. travnja 2019., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 15.listopada 2018. (redovni rok); 14. prosinca 2018. (kasni rok)
Kontakt: Gudula Meinzolt, voditeljica industrije (gmeinzolt@visionsdureel.ch)

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu (Švicarska) namijenjen poticanju razvoja dugometražnih kreativnih dokumentarnih filmova. Otvoren je poziv za prijave na dva modula: Pitching du Réel (predstavljanje projekata koji imaju već osiguran dio budžeta) i Docs in Progress (namijenjen projektima u finome šnitu koji traže koprodukcijske partnere ili distributere).
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica digitalne distribucije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 9. prosinca 2018., Berlin
Rok za prijavu: 15. listopada 2018. (za prijave za djelomičnu stipendiju)
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)

Radionica digitalne distribucije namijenjena filmašima koji žele steći bolje razumijevanje poslovnih modela i pravnih aspekata digitalne distribucije, kao i najnovija saznanja o trenutačnom stanju tržišta. Tijekom radionice polaznici će usvojiti praktična znanja o tome kako dosegnuti što širu publiku i postići što veću dobit.
Saznaj više

 Filmska škola Kinokluba Zagreb  
Vrijeme i mjesto održavanja: od 16. listopada 2018.
Rok za prijavu: 16. listopada 2018.
Kontakt: filmskaskola@kkz.hr

Dvomjesečna filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se upoznaju s osnovama režije, kamere, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe razvijaju ideje u scenarije i snimaju svoje kratkometražne filmske vježbe (jedna po grupi). Mentori su iskusni filmski profesionalci: redateljica Lana Kosovac, snimatelj Luka Matić, montažerka Urša Vlahušić i oblikovatelj zvuka Tihomir Vrbanec. Uvodno predavanje Filmske škole održat će se u utorak, 16. listopada s početkom u 19 sati u kino dvorani KKZ-a.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 17. prosinca 2018., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 16. listopada 2018.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com

Les Arcs Coproduction Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 500 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Work in Progress, 14 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti odabrani u sekciji Work in Progress imaju se priliku natjecati za Lab Project Award u iznosu od 50.000 EUR, koju dodjeljuje Eurimages. Prijaviti se mogu koprodukcije koje uključuju barem dvije zemlje, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa.
Saznaj više

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. 11. 2018. – 6. 12. 2018. (Ljubljana, Slovenija), 20. – 26. 3. 2019. (TBC), 3. – 9. 5. 2019. (Třeboň, Češka)
Rok za prijavu: 22.listopada 2018.
Kontakt: office@ceeanimation.eu

Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova iz srednje i istočne Europe i njihovim kreativnim timovima. Program se sastoji od tri intenzivna šestodnevna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. Radionice će uključivati rad u grupama s umjetnicima različitih profila te predavanja uglednih stručnjaka. Uz tri modula, polaznici će imati priliku pitchati svoje projekte nakon čega slijede online konzultacije. Prijaviti se mogu profesionalci iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.
Saznaj više

 LIM (Less Is More): radionica za niskobudžetne projekte  
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2018., Bretanja (Francuska); lipanj 2018., Transilvanija (Rumunjska); listopad 2018., Poljska
Rok za prijavu: 31. listopada 2018.

Radionica namijenjena razvoju scenarija projekata s ograničenim budžetom, čiji je cilj podučiti redatelje i scenariste kako da već u fazi razvoja scenarija razmišljaju o financijskim ograničenjima. Prijaviti se mogu scenaristi i redatelji koji razvijaju scenarij za svoj prvi, drugi ili treći dugometražni film. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u tri jednotjedne rezidencijalne radionice. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više

 When East Meets West  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 22. siječnja 2019., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2018.
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Srednjoistočne Europe, Beneluxa i Italije. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 450 filmskih profesionalaca iz više od 35 zemalja. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više

 EUandME: natječaj za mlade filmaše  
Rok za prijavu: 31. listopada 2018.
Kontakt: COMM-EUANDME@ec.europa.eu

U okviru kampanje EUandME Europska komisija organizira natječaj za mlade europske redatelje u dobi od 18 do 35 godina, koji se mogu natjecati u jednoj od pet kategorija: mobilnost, održivost, prava, digitalnost i vještine te poduzeća. Za svaku će se kategoriju odabrati jedan pobjednik, koji će za produkciju svojeg filma dobiti nagradu u vrijednosti od 7500 EUR, a svoj će film realizirati uz mentorstvo uglednog europskog redatelja.
Saznaj više

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. studenog 2018., Mallorca
Rok za prijavu: tba
Kontakt: Nora Weber (nw@epi.media)

Trodnevna radionica Instituta Erich Pommer namijenjena edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe.
Saznaj više

 Iz ljubavi: radionica za profesionalce iz kreativnih industrija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 11. studenog 2018.
Rok za prijavu: 1. studenog 2018.
Kontakt: ii@everythingworks.hr

Četverodnevna radionica namijenjena profesionalcima iz kreativnih industrija svih dobi i razina iskustva kao i onima kojima je kreativni rad u bilo kojem drugom području djelovanja izbor i potreba. Polaznici će istražiti proces stvaranja i rada koji je zajednički svim zanimanjima iz područja filma, televizije, radija i drugih medija, kazališta i drugih scenskih umjetnosti, glazbe, likovnih umjetnosti / multimedija, dizajna i arhitekture, izdavaštva, promidžbe i oglašavanja. Radionicu vode Leon Lučev i Jelena Graovac a organizatorica je Ivana Ivišić (everything works).
Saznaj više

 Međunarodna rezidencija u Fontevraudu za animirane filmove  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 30. travnja 2019., 1. – 30. listopada 2019., opatija Fontevraud (Francuska)
Rok za prijavu: 1. studenog 2018.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr

Rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma bilo kojeg trajanja. Odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1.200 eura te pokrivene putne troškove, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije.
Saznaj više

 East Doc Platform  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 15. ožujka 2019., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 12. studenog 2018.
Kontakt: zdenek@dokweb.net

Program namijenjen dokumentarnim projektima iz Srednje i Istočne Europe koji se nalaze u fazi razvoja, produkcije ili postprodukcije. Prijaviti se može na sljedeće programe: East Doc Forum, East Doc Market, East Doc Interactive i East Doc Shorts, novi program namijenjen pitchingu kratkometražnih dokumentaraca. Sudionici se natječu u nekoliko kategorija za novčane nagrade.
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Mjesto i vrijeme održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 15. studenog 2018. (redovni rok); 16. prosinca (kasni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $5.000. Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.