Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2017. godine.

Tijekom listopada i početkom studenog 2017. godine istječu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Filmska škola Kinokluba Zagreb  

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2017., veljača 2018., travanj 2018.
Rok za prijavu: 5. listopada 2017.
Kontakt: kosovac.lana@gmail.com

Filmska škola Kinokluba Zagreb početnička je radionica scenarija, režije, snimanja i montaže. Polaznici se upoznaju s osnovama režije, kamere, rasvjete i montaže, a podijeljeni u grupe razvijaju ideje u scenarije i snimaju svoje kratkometražne filmske vježbe (jedna po grupi). Mentori su iskusni filmski profesionalci: redateljica Lana Kosovac, snimatelj Almmir Fakić, montažerka Urša Vlahušić i oblikovatelj zvuka Tihomir Vrbanec. Uvodno predavanje Filmske škole održat će se u četvrtak, 5. listopada s početkom u 19 sati u kino dvorani KKZ-a.
Saznaj više.

 STIFF : Radionica filmske kritike 

Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 12. listopada 2017., Rijeka
Rok za prijavu: 5. listopada 2017.
Kontakt: skc@uniri.hr

Tijekom radionice analizirat će se tekstovi filmske kritike, problematizirati struktura i vrste filmske kritike, premijerno odgledati neki od filmova iz konkurencije Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF te na njihovom primjeru pokušati primijeniti stečeno znanje. Radionicu će voditi Dejan Durić, profesor s Filozofskog fakulteta i filmski kritičar, a rezultat radionice bit će tekstovi čiju će selekciju obaviti medijski partneri festivala.
Saznaj više.

 Kinoklub Zagreb: Radionica pisanja za film  

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2017., veljača 2018., travanj 2018.
Rok za prijavu: 8. listopada 2017.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Besplatna, dvomjesečna radionica čiji je cilj da kroz niz vježbi pisanja razvije prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij. Za prijavu valja poslati sinopsis za kratkometražni igrani film te kratki esej u kojem se obrazlažu autorska intencija, tema, motivi i ciljevi filma. Na osnovu pristiglih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest do sedam polaznika radionice.
Saznaj više.

 Blank: Filmske radionice u listopadu  

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2017.
Rokovi za prijavu: 1. listopada (građanstvo); 15. listopada 2017. (radionica za umirovljenike), 17. listopada (found footage smartphone), 20. listopada (osvnovnoškolci, srednjoškolci),
Kontakt: radionice@blankzg.hr

Blank_filmski inkubator iz Zagreba već 15 godina organizira filmske radionice u listopadu. Radi se o radionicama za djecu, srednjoškolce, umirovljenike i građanstvo. Ovogodišnja novost je radionica found footage smartphone, čiji je cilj vlastiti arhivirani materijal pretvoriti u nešto novo i kreativno, a pritom učiti o različitim načinima snimanja i montiranja. Mentori su iskusni i višestruko nagrađivani filmski profesionalci: Dario Juričan, Igor Jelinović, Tamara Bilankov i Josip Lukić.
Saznaj više.

 Europa Cinemas Network Conference  

Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. studenog 2017., Bukurešt (Rumunjska)
Rok za prijavu: 10. listopada 2017.
Kontakt: Fatima Djoumer (fatim@djoumer.de), Sonia Ragone (sragone@europa-cinemas.org), Marie Lanne-Chesnot (mlanne-chesnot@europa-cinemas.org)

Konferencija namijenjena razvoju kinoprikazivaštva i izazovima digitalne distribucije na kojoj se očekuje sudjelovanje 500-njak profesionalaca iz sektora (distributeri, kinoprikazivači, prodajni zastupnici i sl).
Saznaj više.

 European Short Pitch 2018  

Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 14. siječnja 2018. (mjesto će se naknadno potvrditi); siječnja – ožujak 2018. (online sesije); 22. – 25. ožujka 2018., Poznan (Poljska)
Rok za prijavu: 13. listopada 2017. (produljeni rok)
Kontakt: europe@nisimasa.com, communication@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice, online sesija i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabranih 16 projekata (samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta) razvijat će se kroz scenarističku rezidenciju i online sesije te naposljetku predstavljen na koprodukcijskom forumu pred 50-ak vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Na ESP mogu se prijaviti redatelji, scenaristi i producenti, s time da autor scenarija mora imati izneđu 18 i 35 godina.
Saznaj više.

 Les Arcs Coproduction Village: Projects in Development i Works-in-Progress  

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 19. listopada 2017., Les Arcs (Francuska)
Rokovi za prijavu: 14. listopada 2017. (Work in Progress); 15. listopada (Projects in Development)
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com

Les Arcs Coproduction Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 500 predstavnika filmske industrije. Sastoji se od dva programa: Projects in Development (u sklopu kojeg se 20 europskih dugometražnih filmova prikazuje potencijalnim koproducentima i financijerima; rok: 15. listopada 2016.) te Work in Progress (rok: 14. listopada), u sklopu kojeg će 14 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije moći prikazati odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Od ove godine projekti odabrani u sekciji Work in Progress imaju se priliku natjecati za Lab Project Award u iznosu od 50.000 EUR, koju dodjeljuje Eurimages.
Saznaj više.

 EASTWEEK – Scenaristička radionica za nove talente  

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 27. siječnja 2018., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 15. listopada 2017.
Kontakt: office@alpeadriacinema.it

Scenaristička radionica namijenjena projektima iz zemalja Srednje i Istočne Europe, organizirana u suradnji s Filmskim festivalom u Trstu u partnerstvu s praškom radionicom MIDPOINT. Prijaviti se mogu projekti dugometražnog igranog filma u fazi treatmenta i s pridruženim producentom. Prijava je besplatna.
Saznaj više.

 Dubrovnik film festival: radionice 

Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. listopada 2017., Dubrovnik
Rok za prijavu: 15. listopada 2017.
Kontakt: duff@kinematografi.org

Radionice koje se održavaju tijekom Dubrovnik film festivala: radionica stop-animacije namijenjena učenicima osnovnih škola, radionica namijenjena osmišljavanju filmskih najava (trailera) te radionice za eksperimentalni film i osnove dizajna zvuka i kompozicije glazbe za video i film.
Saznaj više.

 Kinoklub Zagreb: radionica videospotova 

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2017. – veljača 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 22. listopada 2017.
Kontakt: marinauzelac04@gmail.com

Radionica glazbenih spotova koja će povezati filmske autore Kinokluba Zagreb s hrvatskim glazbenim izvođačima. Dvadesetak glazbenika ustupilo je oko osamdeset pjesama za potrebe radionice. Mentorica radionice je redateljica Marina Uzelac koja je surađivala s bendovima kao što su Artan Lili, Nežni Dalibor, Ti, Seine, Bitipatibi i dr.
Saznaj više.

 LIM (Less Is More): radionica za projekte s mikrobudžetima  

Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak 2018., Bretanja (Francuska); lipanj 2018., Transilvanija (Rumunjska); listopad 2018., Poljska
Rok za prijavu: 30. listopada 2017.

Radionica namijenjena razvoju scenarija projekata s ograničenim budžetom, čiji je cilj podučiti redatelje i scenariste kako da već u fazi razvoja scenarija razmišljaju o financijskim ograničenjima. Među prijavljenima će biti odabrano 16 projekata, a rad je podijeljen u tri jednotjedne rezidencijalne radionice. Kotizacija iznosi 900 eura.
Saznaj više.

 When East Meets West  

Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. siječnja 2018., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2017.
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.
Saznaj više.

 IFFR: Radionica filmske kritike  

Vrijeme i mjesto održavanja: 24. siječnja – 4. veljače 2018., Rotterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. studenog 2017.
Kontakt: internationalpress@iffr.com

Radionica filmske kritike koja se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. Namijenjena je ne još sasvim afirmiranim autorima mlađima od trideset godina, koji imaju nekog iskustva u pisanju.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.