Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i početkom studenog 2016. godine.

Tijekom listopada i početkom studenog 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 EAVE: radionica za marketing

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. studenog 2016., Luksemburg
Rok za prijavu: 30. studenog 2016.
Kontakt: satu@eave.org

EAVE-ova radionica posvećena marketingu namijenjena producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnih tutorijala s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.

Saznaj više.

 Torino Short Film Market

Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 20. studenog 2016., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: promozione@centrodelcorto.it

Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u dvije programske cjeline: OLTRECORTO je namijenjen projektima dugometražnog filma, TV serija, digitalnih i gaming projekata koji nastaju kao nadogradnja ili na temelju postojećeg kratkometražnog filma, a DISTRIBTORS je namijenjen predstavljanju distribucijskih kuća koje se bave kratkometražnim filmom potencijalnim kupcima, posebice televizijskim. U oba slučaja organizatori pokrivaju dio troškova.

Saznaj više.

 ESP 2017: European Short Pitch (ESP) 

Mjesto i vrijeme održavanja: 9. – 15. siječnja 2017., Valletta (Malta); 16. siječnja – 28. veljače 2017. (online sesije); 23. – 26. ožujka 2017., Poznan (Poljska)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: europe@nisimasa.com, communication@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice, online sesija i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabranih 20 projekata (samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta) razvijat će se kroz scenarističku rezidenciju i online sesije te naposljetku predstaviti na koprodukcijskom forumu pred 50-ak vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Na ESP mogu se prijaviti redatelji, scenaristi i producenti, s time da autor scenarija mora imati izneđu 18 i 35 godina.

Saznaj više.

 C3PM

Vrijeme i mjesto održavanja: prosinac 2016., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: Camille Ferrero, c.ferrero@courtsdevant.com

Europski sajam namijenjen koprodukciji i post-produkciji kratkometražnih filmova koji se odvija za vrijeme festivala kratkometražnog filma Paris Courts Devants. Program je osmišljen za deset nezavršenih projekata kratkometražnog filma u potrazi za koproducentom.

Saznaj više.

 Scenaristička škola

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2016. – lipanj 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: skola@palunko.org

Scenaristička škola je dvosemestralni obrazovni program u organizaciji platforme Palunko pri Hrvatskom filmskom savezu, kojem je namjera poticanje izvaninstitucionalne i cjeloživotne edukacije za scenariste u Hrvatskoj. Program buhvaća temeljna znanja filmske dramaturgije odnosno scenarističkog zanata kroz predavanja i vježbe te kroz čitanje scenarija dugometražnih igranih filmova kao i ključne suvremene scenarističke teorijske literature. Glavni predavači Scenarističke škole su dr. sc. Jasmina Kallay i Uroš Živanović, a uz njih tijekom oba semestra sudjeluju i vanjski predavači za pojedine specijalizirane teme.

Saznaj više.

 BritDoc's Impact Producers Lab 2016

Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 30. listopada 2016., Hämeenlinna (Finska)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: Nicole van Schaik, nicole@britdoc.org 

Radionica osmišljena za filmske producente koji žele naučiti kako koristiti film kao sredstvo socijalnih promjena.

Saznaj više.

 Laboratorij kulture – Felix: Sve o filmu od A do Ž

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2016., Zagreb
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: laboratorij.kulture.felix@gmail.com

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 14 do 18 godina. Polaznici će naučiti sve o povijesti filma, dok će uz stručno vodstvo filmskih profesionalaca naučiti kako nastaje film. Na kraju radionice polaznici će predstaviti svoj film na temu tolerancije.

Saznaj više.

 3D Film Booster

Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 15. prosinca 2016., Liège (Belgija)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: Sylvain Grain, booster@3dstereomedia.eu

Trodnevna radionica namijenjena producentima koji razvijaju 3D film ili 3D projekt virtualne stvarnosti.

Saznaj više.

 Nisimazine Tallinn: Radionica filmske kritike

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 25. studenog 2016., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: europe@nisimasa.com

Radionica filmske kritike koja nastaje u organizaciji europske mreže NISI MASA, a odvija se tijekom Black Nights filmskog festivala u Tallinnu. Polaznici će imati priliku sudjelovati u stvaranju online publikacije Nisimazine, a mentor će biti kritičar filmske stranice Cineuropa Vladan Petković.

Saznaj više.

 Locarno Industry Academy International

Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 11. studenog 2016., Solun (Grčka)
Rok za prijavu: 30. rujna 2016.
Kontakt: Vanja Kaluđerčić, vanja.kaludjercic@pardo.ch

Radionica za profesionalce iz područja distribucije, prodaje, kinoprikazivaštva ili festivalskog programiranja nastala kao dio suradnje Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu i Međunarodnog filmskog festivala u Solunu.

Saznaj više.  

 VANIMA: radionica animiranog filma za djecu

Vrijeme i mjesto održavanja: tbc, Varaždin
Rok za prijavu: 1. listopada 2016.
Kontakt: vanima@vanima.hr

Godišnje grupe Filmsko-kreativnog studija VANIMA za animirani film održavaju se jednom tjedno u trajanju od dva školska sata, a namijenjene su djeci iznad osam godina.

Saznaj više.

 Primijenjeni video: Upotreba 3D gaming tehnologija za izradu animacija i interaktivnih instalacija

Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 7. listopada 2016., Rijeka
Rok za prijavu: 2. listopada 2016.
Kontakt: filmaktiv@filmaktiv.org

Radionica će povezati 3D modeliranje, animaciju, video i interaktivne tehnologije (MS Kinect, Makey Makey). Polaznici će se upoznati s osnovama korištenja Unreal 3D Editora te izradom animacija i interaktivnih vizualnih instalacija pomoću Unreal Enginea. Na temelju usvojenog znanja, polaznici će osmisliti i izraditi vlastite animacije i/ili interaktivne instalacije. Poželjno je predznanje i iskustvo u montaži videa i izradi animacija i/ili u 3D modeliranju.

Saznaj više.

 Vox Feminae: Radionica rodno osvještene kritike i analize

Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 14. listopada 2016., Zagreb
Rok za prijavu: 5. listopada 2016.
Kontakt: radionice@voxfeminae.net

Cilj radionice je osposobiti polaznice/ke za pisanje kompetentnih rodno osviještenih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku i rodnu analizu. Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje tekstova o filmovima s programa festivala Vox Feminae te analiza filmskih kritika profesionalaca s posebnim naglaskom na rodna čitanja. Voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Saznaj više.

Les Arcs Coproduction Village: Works-in-Progress i Projekti u razvoju

Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 14. listopada 2016., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 7. listopada (Projekti u razvoju); 14. listopada 2016. (Works-in-Progress) (produženi rokovi)
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com

Les Arcs Coproduction Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 500 predstavnika filmske industrije. Sastoji se od dva programa: Projekti u razvoju (u sklopu kojeg se 22 europska dugometražna filma prikazuju potencijalnim koproducentima i financijerima; rok: 7. listopada 2016.) te Work-in-Progress (produženi rok: 14. listopada), u sklopu kojeg će 13 europskih dugometražnih filmova u fazi postprodukcije moći prikazati odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Od ove godine projekti odabrani u sekciji Work-in-Progress imaju se priliku natjecati za Lab Project Award u iznosu od 50.000 EUR, koju dodjeljuje Eurimages.

Saznaj više.

 Berlinale Coproduction Market

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 14. veljače 2017., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 12. listopada 2016.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de

Koprodukcijski forum namijenjen iskusnim producentima koji razvijaju projekt dugometražnog filma za koji već imaju osigurano barem 30% sredstava.

Saznaj više.

 EURODOC 2017

Vrijeme održavanja: tba
Rok za prijavu: 14. listopada 2016.
Kontakt: eurodoc.team@orange.fr

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova te utjecajna mreža koju čini više od 950 profesionalaca iz 59 zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeno je više od 50 stručnjaka iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je namijenjen producentima ili savjetnicima za proizvodnju (eng. comissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog prjekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl.

Saznaj više.

 When East Meets West: koprodukcijski forum

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. siječnja 2017., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 31. listopada 2016.
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju koji traže koproducente na području Italije i Francuske. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za nekoliko novčanih nagrada.

Saznaj više.

 Cartoon Digital Workshop

Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. prosinca 2016., Munchen (Njemačka)
Rok za prijavu: 4. studenog 2016.
Kontakt: julie.liamin@cartoon-media.eu

Cartoon Digital je seminar usmjeren na najnovija dostignuća na području računalne animacije. Moguće je prijaviti se za stipendiju, koja će pokriti tri noćenja, hranu te troškove puta u maksimalnom iznosu od 200 EUR.

Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.