Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2015.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu i pri početku studenog.

Tijekom listopada i pri početku studenog ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti na našem Kalendaru događanja u sekciji Infocentar. 

 EAVE Marketing Workshop 

Mjesto i vrijeme održavanja: Luksemburg, 18. – 22. studenog 2015.
Rok za prijavu: 8. listopada 2015. (produženi rok)
Kontakt: satu@eave.org

EAVE-ova radionica posvećena marketingu namijenjena producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i srodnih područja. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnih tutorijala s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike za projekte na kojima rade.
Saznaj više

 Daazo – Najbolji kratkometražni film na temu odrastanja 

Rok za prijavu: 11. listopada 2015.
Kontakt: info@daazo.com

Snimite kratkometražni film na temu odrastanja i uploadajte ga do 11. listopada na kanal platofrme Daazo. Maksimalno trajanje filma je 10 minuta, a ukoliko nisu na engleskom, moraju imati engleske titlove. Pobjednik će dobiti individualno izrađenu strategiju festivalske promocije i plasmana od Daazo-ovog Servisa za festivalske strategije te biti promoviran u sljedećem izdanju časopisa World of Shorts koji će se distribuirati za vrijeme 66. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.
Saznaj više
 
 Les Arcs Coproduction Village – Work-in-Progress 

Mjesto i vrijeme održavanja: Les Arcs, Francuska, 13. prosinca 2015.
Rok za prijavu: 14. listopada 2015.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com

Les Arcs Coproduction Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 500 predstavnika filmske industrije. Sastoji se od dva programa: Projekti u razvoju (u sklopu kojega se 25 europskih dugometražnih filmova prikazuje mogućim koproducentima i financijerima; rok: 2. listopada 2015.) te Work-in-Progress, u sklopu kojeg će 10 europskih dugometražnih filmova u fazi post-produkcije moći prikazati odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima.
Saznaj više

 BlueCat  – natjecateljski program za najbolji scenarij 

Mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD
Rok za prijavu: 15. listopada 2015. // zadnji rok: 10. studenog 2015.
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine. Pobjednici i finalisti ovoga natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i „Nagrada za najbolji scenarij izvan SAD-a, Kanade i UK-a“ u vrijednosti od $2,000. Za prijavu na natjecanje plaća se i kotizacija: $40 za kratkometražne i $60 za dugometražne filmove. Zadnji rok za prijavu na ovogodišnje natjecanje je 15. studenog 2015., međutim, svi koji prijave svoj film do 15. listopada 2015. dobit će analizu prijavljenog scenarija do 15. studenog 2015.
Saznaj više

 EURODOC 2016 

Vrijeme održavanja: prva sesija: ožujak 2016; druga sesija: lipanj 2016; treća sesija: rujan/listopad 2016
Rok za prijavu: 16. listopada 2015.
Kontakt: Melina Chosson (eurodoc@wanadoo.fr), Sarah Marquina (eurodoc.team@orange.fr)

EURODOC je program namijenjen razvoju i poticanju međunarodnih koprodukcija na području kreativnih dokumentarnih filmova, te utjecajna mreža koju čini više od 900 profesionalaca iz 57 zemalja. Program obuhvaća sve razvojne i proizvodne faze projekta, a u njegovo provođenje uključeno je više od 50 stručnjaka iz područja filma, prava, distribucije, marketinga itd. Program je osmišljen za 30 nezavisnih producenata ili savjetnika za proizvodnju (eng. comissioning editors/executives) u televizijskim kućama ili filmskim fondovima koji žele dobiti detaljnu analizu svog dokumentarnog ili krosmedijskog prjekta u razvoju, informirati se o njegovom međunarodnom potencijalu, dobiti savjete o budžetiranju i financiranju i sl. Polaznici će biti podijeljeni u dvije radne grupe, sama radionica traje osam mjeseci, a sastoji se od tri sesije u trajanju od tjedan dana: prva je usmjerena na razvoj projekta i održat će se u ožujku, druga se bavi koprodukcijama, budžetiranjem i financiranjem i održava se u lipnju, dok su sastanci sa savjetnicima za proizvodnju zakazani za rujan/listopad 2016.
Saznaj više

 Hong Kong – Asia Film Financing Forum 

Mjesto i vrijeme održavanja: Hong Kong, 14. – 16.ožujka 2016.
Rok za prijavu: 16. listopada 2015.
Kontakt: haf@hkiff.org.hk

The Hong Kong - Asia Financing Forum (HAF) jedan je od najvažnijih azijskih platformi za financiranje filmskih projekata. HAF nudi sudjelovanje u trima programima: HAF 2016 Project Entry, HAF/Fox Chinese Film Development Award i HAF Script Development Fund, s fondom nagrada u vrijednosti od 115.000 američkih dolara u gotovini ili uslugama. Cijena kotizacije iznosi oko 145 američkih dolara, odnosno oko 85 dolara za mlade redatelje.
Saznaj više

 Fontevraud Cinema d'Animation: rezidencija za pisanje animiranog filma 

Mjesto i vrijeme održavanja: Fontevraud, Francuska, listopad 2016.
Rok za prijavu: 19. listopada 2015.
Kontakt: h.regignano@fontevraud.fr

Međunarodna rezidencija u trajanju od mjesec dana namijenjena raspisivanju projekta animiranog filma. Odabrat će se 10 projekata kratkometražnog, srednjometražnog i dugometražnog animiranog filma, odabrani polaznici dobivaju stipendiju od 1200 eura te dnevnice, a izabire ih žiri profesionalaca iz područja animacije.
Saznaj više

 Balkan Film Connection 

Mjesto i vrijeme održavanja: Beograd, 1. – 5. prosinca 2015.
Rok za prijavu: 20. listopada 2015.
Kontakt: info@balkanfilmconnection.com

Petodnevni edukacijski program i platforma za umrežavanje namijenjena studentima i mladim filmskim profesionalcima iz Jugoistočne Europe. Odvija se za vrijeme Festivala autorskog filma u Beogradu, a osmišljena je za osam redatelja i/ili scenarista koji razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Ovogodišnja tema je „Umjetnost filmskog pripovijedanja“.
Saznaj više

 Berlinale Coproduction Market 

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 14. – 16. 2016.
Rok za prijavu: 21. listopada 2015.
Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de

Poziv za prijave na 13. izdanje koprodukcijskog sajma koji se održava za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Radi se o trodnevnom programu namijenjenom iskusnim producentima koji razvijaju dugometražni igrani film s mogućnošću međunarodnih koprodukcija. Budžet projekta ne smije prelaziti 20 milijuna eura, a trebao bi imati osigurano barem 30% sredstava, odnosno potporu lokalnog filmskog fonda. Za producente koji su zainteresirani za koproduciranje jednog od odabranih projekata postoji mogućnost sudjelovanja i bez vlastitog projekta.
Saznaj više

 When East Meets West: koprodukcijski forum i First Cut Lab (FCL) 

Mjesto i vrijeme održavanja: Trst, 25. – 26. siječnja 2016.
Rok za prijavu oba programa: 5. studenog 2015.
Kontakt: koprodukcijski forum (info@wemw.it), First Cut Lab (fcl@wemw.it)

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim projektima u razvoju iz zemalja Istočne Europe. Održava se u Trstu krajem siječnja, a fokus ovogodišnjeg izdanja je na Španjolskoj, Portugalu i zemljama Latinske Amerike. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja, a posjećuje ga preko 300 filmskih profesionalaca. Odabrani projekti natječu se za WEMW Development Award, stipendiju na EAVE-u te novoosnovanu nagradu Flow Postproduction Award, koja dobitniku donosi 10.000 eura u postoprodukcijskim uslugama. Dugometražni projekti s budžetom iznad milijun eura kvalificirani su za TRL Espresso Award, koja donosi automatsku selekciju u rimski New Cinema Network i Film London Production Finance Market u listopadu 2016.

First Cut Lab program je osmišljen za tri dugometražna igrana filma iz Istočne Europe koja se nalaze u fazi montaže. Odabrani timovi redatelja i producenata imat će priliku dobiti feedback od vrhunskih festivalskih programera, prodajnih agenata i kreativnih producenata.
Saznaj više

  EKRAN + 

Mjesto i vrijeme održavanja:  Varšava, u 3 sesije (29. 02. – 03. 03;  18. – 26. 04; 20. – 28.06. 2016.)
Rok za prijave: hrvatski korisnici do 10.12.2015.
Kontakt: dkurowska@wajdaschool.pl
EKRAN je europski program stručnog usavršavanja namijenjen specifično segmentu kreativne predprodukcije dugometražnih filmova koji se od 2007. odvija u partnerstvu između nositelja projekta: Studija i filmske škole Andrzej Wajda (Poljska) i mnogobrojnih europskih filmskih fondova i europskih organizacija stručnog usavršavanja filmskih profesionalaca. EKRAN se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije kroz snimanje odabranih scena projekata polaznika i koji omougaćava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta, i ako je to moguće i snimatelja.
Prijave se šalju na adresu: Hrvatski audiovizualni centar (s naznakom EKRAN), Nova Ves 18, 10000 Zagreb, Hrvatska
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.