Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – listopad 2014.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u listopadu.

Tijekom listopada ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Arc 1950 Work-in-progress  

Vrijeme i mjesto održavanja: 14. 12. 2014., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 15. 10. 2014.

Kontakt: vkaludjercic@lesarcs-filmfest.com
Šesto izdanje Festivala europskog filma Les Arcs (Festival de Cinéma Européen des Arcs) održat će se od 13. do 20. 12. 2014.  u skijalištu Les Arcs smještenom u francuskim Alpama. Uz bogat natjecateljski program europskog filma i popratne programe, festival je poznat i po svom industry dijelu koji na seminarima, sastancima i radionicama okuplja oko 250 europskih filmskih profesionalaca.
Četvrtu godinu zaredom 10 europskih dugometražnih filmova u postprodukciji sudjelovat će u Work-in-progress projekcijama. Za odabir i predstavljanje filmova zadužen je Frédéric Boyer, umjetnički ravnatelj Festivala europskog filma Les Arcs.
Saznaj više

 EAVE – radionica o filmskom marketingu 2014.  

Rok za prijavu: 01. 10. 2014.
Vrijeme i mjesto održavanja: od 19. do 23. 11. 2014., Luxembourg

Kontakt: satu@eave.org 
Ovo je sveobuhvatna radionica o marketingu u svakom procesu razvoja projekta – od scenarija do prikazivanja na platnu. Namijenjena je primarno producentima, ali i prodajnim agentima, distributerima i marketinškim djelatnicima.
Saznaj više

 WHEN EAST MEETS WEST 2014 - koprodukcijski forum  

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. do 22. siječnja 2014., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 30. 10. 2014.
Kontakt: info@wemw.it

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST održat će se u Trstu od 18. do 20. 01. 2015. godine. Fokus ovogodišnjeg WEMW-a je na Engleskoj, Irskoj i Sjevernoj Americi. Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja.
Saznaj više

 SCRIPT & PITCH  

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. 03. do 26. 11. 2015., Ghent (Belgija)
Rok za prijavu: 30. 10. 2014.

Kontakt: scriptandpitch@torinofilmlab.it
Script & Pitch obuhvaća napredan program o razvoju scenarija namijenjen europskim scenaristima i urednicima scenarija. Zajednički program traje devet mjeseci i u njemu će sudjelovati 20 polaznika iz cijeloga svijeta (16 scenarista i 4 urednika scenarija) koji će proći cjelokupan proces pisanja scenarija, od kreiranja ideja i strukturiranja materijala u prvu i drugu verziju pa sve do završne verzije koju će predstaviti skupini međunarodnih producenata i prodajnih agenata.
Saznaj više

 BERLINALE KOPRODUKCIJSKI SAJAM  

Rok za prijavu: 22. 10. 2014.
Vrijeme i mjesto održavanja: 08.-10.02. Berlin (Njemačka)

Kontakt: coproductionmarket@berlinale.de
Berlinale koprodukcijski sajam prima 25 projekata iskusnih producenata sa budžetima između 1 i 20 milijuna Eura koji imaju osigurano 30% financiranja projEkta. Organizirat će se više od 1000 jedan-na-jedan sastanaka sa potencijalom koprodukcija, financiranja, distribucije i slično. Novost ove godine je da producenti čiji film je sudjelovao na festivalu u nekim od programa, mogu prijaviti svoje nove projekte na Berlinale koprodukcijski sajam iako ne ispunjavaju sve kriterije za prijavu.
Saznaj više

 BALCAN FILM CONNECTION  

Rok za prijavu: 20. 10. 2014.
Vijeme i mjesto održavanja: 28.11. – 02.12. 2014. Beograd

Kontakt: info@balkanfilmconnection.com
BALCAN FILM CONNECTION je 5-dnevni program obrazovanja i umrežavanja namijenjen studentima i mladim profesionalcima jugoistočne Europe.  Po prvi puta se odvija za vrijeme Festivala autorskog filma u Beogradu. Namijenjen je redateljima, scenaristima i producentima.
Saznaj više

 CINEAST PRO – koprodukcijska radionica  

Rok za prijavu: nije naznačeno
Vrijeme i mjesto održavanja: 20.10.2014., Luxembourg

Kontakt: marta@cineast.lu
CinEast PRO je koprodukcijska radionica s ciljem stvaranja platforme za susrete između producenata istočne i srednje Europe te Luksemburga. Glavni cilj je informirati polaznike o raznim mogućnostima financiranja, uspostaviti kontakte i omogućiti nove suradnje.
Saznaj više

 EURODOC 2015.  

Rok za prijavu: 15. 10. 2014.
Vrijeme i mjesto održavanja: ožujak, lipanj i listopad 2014., Montpellier, Francuska
Kontakt: eurodoc@wanadoo.fr
EURODOC je program stručnog usavršavanja namijenjen europskim profesionalcima s područja dokumentarnog filma koji razvijaju dokumentarni projekt s međunarodnim koprodukcijskim potencijalom. Radionice omogućuju sustavnu analizu dokumentarnog projekta u razvoju, savjete o izradi budžeta i financiranju te raspravu o legalnim, poslovnim i ostalim praktičnim aspektima koprodukcija.
Radionice EURODOC 2015. održat će se u tri navrata tijekom razdoblja od osam mjeseci, na francuskom i na engleskom jeziku, a vodit će ih Serge Lalou (producent, Les films d'ici - Francuska) i Heino Deckert (producent i distributer, MA.JA.DE. Filmproduktion, Njemačka).
PRVA RADIONICA: razvoj projekta, ožujak 2014.
DRUGA RADIONICA: budžetiranje, financiranje i prezentacija projekta, lipanj 2014.
TREĆA RADIONICA: sastanci s urednicima, rujan / listopad 2014.
Saznaj više

 IDFAcademy 2014 - program radionica za nadolazeće dokumentariste  

Vrijeme i mjesto održavanja: 20. - 23. 11. 2014., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 10. 10. 2014.

Kontakt: info@idfa.nl
IDFAcademy je četverodnevni program namijenjen nadolazećim i mladim europskim redateljima i producentima dokumentarnih filmova,  za vrijeme  Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA). 
Prijave su otvorene za redatelje i producente koji su režirali / producirali najviše dva dokumentarna filma trajanja od 20 do 90 minuta. Formalno filmsko obrazovanje je prednost, ali nije uvjet za sudjelovanje. Program se sastoji od predavanja, studija slučaja, panela, radionica i okruglih stolova na kojima sudjeluju međunarodni profesionalci.
Saznaj više

 EURO CONNECTION 2015.  

Vrijeme i mjesto održavanja: od 3. do 4. 02. 2015., Clermont-Ferrand (Francuska)
Rok za prijavu: 24. 10. 2014.

Kontakt: euroconnection@clermontfilmfest.com
EURO CONNECTION je poslovna platforma namijenjena europskim producentima čiji projekti podrazumijevaju razvoj kratkih filmova s posebnim naglaskom na europskim koprodukcijama.
Saznaj više

 Radionica filmske kritike i analize  

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, listopad – studeni 2014.
Rok za prijavu: 1. 10. 2014.

Kontakt: visnja.pentic@gmail.com
Kinoklub Zagreb drugu godinu za redom organizira radionicu filmske kritike i analize. Cilj ove dvomjesečnog programa je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Prijave se vrše na temelju filmskih kritika filmova koji će biti prikazani u Cineplexxu Centar Kaptolu u Zagrebu u sklopu programa MAXtv Filmomanija 8. Voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Pentić.
Saznaj više

 Filmska škola Kino kluba Split  

Početak radionice: 15. 10. 2014., Split
Kontakt: skola@kinoklubsplit.hr 

Program škole usmjeren je na usvajanje osnovnih znanja iz područja Povijesti audiovizualnih medija, Teorije filmske umjetnosti, Filmske tehnike, Scenarija, Rada na terenu s ekipom, Animacije, Digitalnih formata, Dokumentarnog filma, recentne odabrane produkcije kratkometražnog eksperimentalnog filma sa 25 FPS, međunarodnog festivala eksperimentalnog filma. Također, u sklopu škole po prvi put će se održati dva predavanja otvorena za javnost na temu Radikalnog amaterizma i Audiovizualnih medija u galerijskim praksama. Predavanja se održavaju prema predviđenom rasporedu od 20h – 22h u prostorijama kluba.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.