Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2024.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2024. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2024. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. i 9. lipnja 2024., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika, usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najzanimljivijih direktora fotografije današnjice, Stuart Dryburgh, poznat po radu s redateljicom Jane Campion kao i stvaranju osebujnog izgleda filmova The Piano, The Painted Veil, The Secret Life of Walter Mitty i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu. Sudjelovanje se naplaćuje 599 EUR.
Saznaj više

 Script Savages: rezidencijalna radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19.– 27. rujna 2024. (mjesto TBA)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: https://scriptsavages.club/contact/
Sedmodnevna rezidencijalna radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog filma u vrlo ranoj fazi razvoja. Program karakterizira individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća kolektivne sesije i konzultacije „jedan na jedan“, s naglaskom na potonje. Godišnje se održavaju dvije do tri radionice, a sudionicima se savjetuje prijaviti se, po završetku programa, na bar još jednu. Moguća je i prijava sudionika bez projekta.
Saznaj više

 SPID: scenaristički program Zora Dirnbach  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. lipnja – 15. studenoga 2024.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2024.
Kontakt: zoradirnbach@spid.com.hr
SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela pokreće razvojni program Zora Dirnbach za scenarije dugometražnih igranih filmova, s naglaskom na njihovu društvenu dimenziju i bavljenje sadržajnim elementima scenarija. Poziv je otvoren za sve članice i članove strukovnih udruga u polju scenaristike kao i studentice i studente dramaturgije i filmske režije umjetničkih akademija. Primarni cilj programa 'Zora Dirnbach' je otvaranje interdisciplinarnog istraživačkog prostora za rad na scenarijima dugometražnih igranih filmova, kroz suradnju s istaknutim humanističkim znanstvenicama, aktivistkinjama i istraživačicama koje su angažirane kao potencijalne mentorice u sklopu programa. Sudjelovanje u programu honorirano je stipendijom, a po završetku programa odabrani autori i/ili autorice predat će novu verziju scenoslijeda, treatmenta ili scenarija te izvještaj o radu u sklopu programa. Sudjelovanje u programu je honorirano.
Saznaj više  

  ACE Series Special 2024: radionica razvoja TV projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 9. studenog 2024. Madrid (Španjolska)
Rok za prijavu: 4. lipnja 2024.
Kontakt: info@ace-producers.com  
Radionica za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku. Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice.
Saznaj više

 CineLink Work in Progress 2024.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 23. kolovoza 2024., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 7. lipnja 2024.
Kontakt: wip@sff.ba
CineLink Work in Progress namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u postprodukciji. Cilj je programa predstaviti do deset odabranih projekata pomno selektiranim distributerima, prodajnim zastupnicima, umjetničkim izbornicima festivala, predstavnicima javnih fondova i post-produkcijskim kućama kako bi ostvarili uvjete za dovršavanje, promidžbu i plasiranje na međunarodnom tržištu.
Saznaj više

Pulski filmski festival: Pitching program TV HIT
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 18. srpnja 2024., Pula 
Rok za prijavu: 14. lipnja 2024.
Kontakt: info@pulafilmfestival.hr 
Pulski filmski festival otvorio je natječaj za pitching program TV HIT koji će se održati tijekom Festivala koji se održava od 11. do 18. srpnja. Program TV HIT namijenjen je autorima i producentima hrvatskih televizijskih projekata u fazi razvoja. Moguće je prijaviti projekte svih žanrova i formata (igrani, dokumentarni, formati za mlade) koji su namijenjeni za prikazivanje na televizijama. Projekti mogu i ne moraju imati pridruženu produkcijsku kuću, a jedan prijavitelj može prijaviti najviše jedan projekt. Hrvatski projekti koji su već prijavljeni na program Make the Scene! Pulskog filmskog festivala mogu biti prijavljeni i na program TV HIT.
Saznaj više

 Kino klub Split: Radionica kreativnog fokumentarnog filma Kumjane Novakove
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. - 28. lipnja 2024., Split
Rok za prijavu: 14. lipnja 2024.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
U okviru Škole nove filmske prakse, od 23. do 28. lipnja  održat će se radionica kreativnog dokumentarnog filma renomirane redateljice Kumjane Novakove. Posebna pažnja obratit će se političnosti filma i filmskih jezika, nerazdvojivost osobnog i političkog, i film kao prostor solidarnosti. Kroz radionicu redateljica će podijeliti vlastite metode i pristupe koje će polaznici moći i sami ispitati u praksi, a jedan dio radionice bit će posvećen radu s arhivima.Tematizirat će se i pitanja o čemu raditi film i zašto, gdje i kako pronaći inspiraciju, na koje su sve načine povezani etika i estetika filmske slike i izraza, koja je važnost istraživačkog rada i kako oblikovanju filma pomaže interdisciplinarni pristup. Koatizacija za sudjelovanje u radionici iznosi 20 eura.
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 25. kolovoza 2024., Karlovac; 26.–30. kolovoza 2024., Pula
Rok za prijavu: 15. lipnja 2024. (rok za Karlovac), 25. 8. 2024. (rok za Pulu)
Kontakt: obrazovni@hfs.hr
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 29. listopada 2024., Leipzig (Njemačka) i online 
Rok za prijavu: 15. srpnja 2024.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 MakeCoProDox Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 21. kolovoza 2024., Skopje
Rok za prijavu: 15. lipnja 2024.
Kontakt: forum@makedox.mk
Glavni cilj Foruma je razviti strateški plan za povećanjem broja koprodukcija dokumentarnog filma među zemljama Balkana. Na Forumu sudjeluju predstavnici 12 regionalnih filmskih agencija i 10 projekata u različitim fazama produkcije. Moguće je prijaviti se s dugometražnim dokumentarnim filmom ili s projektom u razvoju ili u ranoj fazi produkcije. 
Saznaj više

 Cinehill Kampus DHFR radionica
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 28. srpnja 2024., Gorski kotar
Rok za prijavu: 15. lipnja 2024.
Kontakt: studenti@cinehill.eu
Kampus DHFR ljetni je edukativni program Cinehilla namijen filmskim profesionalcima, poluprofesionalcima, studentima i svima onima koji o filmu žele znati više. Ovaj raznolik radionički i filmski program održava se za vrijeme Cinehilla od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru. U hladovini gorskokotarske šume vrhunski domaći i strani autori te filmski profesionalci u sklopu predavanja i radionica govorit će o najrazličitijim temama i dilemama koje muče svakog mladog filmaša. A tu je i ono najvažnije – studenti predstavljaju svoje filmske škole i edukativne programe i razmjenjuju iskustva. Predstavljanje škola, koje rade studenti za studente, prati i prikazivanje studentskih filmova.
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 25. rujna 2024., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 17. lipnja 2024.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2024 - 2025 
Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz 2024. (uvodna online radionica); 30. rujna – 6. listopada 2024., Brno (Češka); prosinac 2024. (online), siječanj 2025., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 17. lipnja 2024.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.
Saznaj više

 CPH:LAB  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. rujna 2024., online; 11. – 17. listopada 2024., Kopenhagen (Danska); studeni 2024. - veljača 2025., online; 19. – 30. ožujka 2025., Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 21. lipnja 2024. 
Kontakt: lab@cphdox.dk
Program CPH:LAB nastao je u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX a svrha mu je razvoj novih talenata i poticanje prekogranične suradnje i dugoročnih profesionalnih odnosa između filmskih profesionalaca koji rade na projektima dokumentarnih filmova. CPH:LAB izabrat će ove godine do 9 projekata i 20 sudionika iz cijelog svijeta, prvenstveno Europe, a pruža im prostor i strukturu za kreativnu, interdisciplinarnu suradnju i razvoj projekata koji istražuju odnos dokumentarnog filma i digitalne tehnologije. Radionica se sastoji od četiri faze.
Saznaj više

 STIFF 2024: Poziv za umjetničke radove
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. studenog 2024., Rijeka
Rok za prijavu: 30. lipanj 2024. 
Kontakt: office@studentfilmfestival.eu 
STIFF festival već jedanaestu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. Ovogodišnja tema festivala je Bijeg. Prijave su otvorene za audiovizualne medije, izvedbe, participativne radove i upute, digitalne radove (GIF, meme, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, mobilne aplikacije, video), instalacije, interaktivne objekte, strojeve, kao i sonična i tekstualna djela koja se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru baveći se temom Bijega u najširem smislu.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. listopada – 1. studenog 2024., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2024.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: 
9. – 17. listopada 2024., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 4. srpnja 2024.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikro budžetnih filmskih projekata kojoj je cilj proizvodnja barem četiri dugometražna mikro budžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do četiri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više  

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. listopada 2024., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 8. srpnja 2024.
Kontakt: coproduction@miamarket.it
Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se će biti izabrano oko 50 projekata iz cijelog svijeta, u kategorijama dugometražnog igranog filma, dokumentarnog filma i televizijske serije.
Saznaj više  

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress    
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. studenog 2024., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 17. srpnja 2024. (coco Pitch); 22. kolovoza 2024. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.depitch@connecting-cottbus.dewip@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.