Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2022.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2022. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 14. srpnja 2022., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu. Sudjelovanje se naplaćuje 499EUR.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. lipnja – 1. srpnja 2022., Zagreb (početna i napredna filmska radionica); 27. lipnja – 1. srpnja 2022., Zagreb (majstorska filmska radionica montaže); 4. – 8. srpnja 2022., Zagreb (početna i napredna filmska radionica); 4. – 8. srpnja 2022., Zagreb (majstorska filmska radionica kratkog filma) 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Prijaviti se može OVDJE.
Saznaj više 

 European Genre Forum 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: kolovoz – studeni 2022.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2022.
Kontakt: info@europeangenreforum.com
European Genre Forum organizira niz radionica, podijeljenih u četiri ciklusa: The Screenwriting and Directing Lab, The Script Lab, The Producing Lab i The Marketing and Packaging Lab. Radionice su namijenjene europskim redateljima i producentima koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom žanrovskom filmu.
Saznaj više

 Green Film Lab: How to Produce in a Sustainable Way  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. – 31. srpnja 2022., Palma de Mallorca (Španjolska)
Rok za prijavu: 3. lipnja 2022.
Kontakt: severine.petit@torinofilmlab.it
Green Film Lab organizira novu radionicu, ovoga puta u Španjolskoj, te poziva timove čiji su dugometražni filmovi u fazi razvoja ili proizvodnje ili profesionalne producente, s ciljem da nauče kako snimati film u ekološki osviještenim uvjetima. Radionica traje tri dana i otvorena je filmašima iz cijele Europe. Voditelj programa je Giovanni Pompili. 
Saznaj više

 Kino klub Split: Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. lipnja 2022., Split
Rok za prijavu: 10. lipnja 2022.
Kontakt: press@kinoklubsplit.hr
U lipnju se održava program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom -  radi se o programu filmske analize, te čitanja i pisanja filmske kritike. Diskusije će se održavati u večernjim satima od 19h u prostoru Kino kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28) u periodu od 17. - 22. lipnja  i bit će otvorene za javnost, dok će nekolicina zainteresiranih imati mogućnost pisati o dogovorenim filmovima pod Jonathanovim mentorstvom. Prijave su moguće putem online obrasca.
Saznaj više   

 Kino klub Split: Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 27. lipnja 2022., Split
Rok za prijavu: 10. lipnja 2022.
Kontakt: press@kinoklubsplit.hr
Od 24. do 27. lipnja u Kino klubu Split održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Na četverodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivat će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe castinga i location scoutinga, Vizualni pristup – kamera i svjetlo, Kreativni dossier, Prezentacija i analiza projekata. Prijave su moguće putem online obrasca.
Saznaj više

 Vukovar film festival: Dunavska scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. lipnja – 3. srpnja 2022., Vukovar
Rok za prijavu: 10. lipnja 2022.
Kontakt: press@vukovarfilmfestival.com
Vukovar film festival, šesnaesti po redu, poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici od 29. lipnja do 3. srpnja 2022. godine. Svrha programa je omogućiti scenaristima intenzivan rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, uz podršku scenaristice i dramaturginje Sanje Kovačević. Otvoren je svima koji razvijaju scenarij za dugometražni ili kratkometražni igrani film, svih tema i žanrova, a pogotovo su poželjne priče koje se tiču predratnog, ratnog ili poslijeratnog života u gradu Vukovaru i njegovoj okolici. 
Saznaj više  

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 29. rujna 2022., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2022.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više

 Pulski filmski festival: Filmovi u nastanku  
Vrijeme i mjesto održavanja:  20. srpnja 2022., Pula 
Rok za prijavu: 15. lipnja 2022.
Kontakt: alice@pulafilmfestival.hr 
Predstavnici filmske industrije pozivaju se da prijave projekte u fazi postprodukcije u industrijski program 69. Pulskog filmskog festivala – "Filmovi u nastanku". Prijave su otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.
Program je izmijenjen i dopunjen na način da projekt predstavlja redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku, i to u prvom redu delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima. Za predstavljanje projekta, predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta). Program je natjecateljskog karaktera a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade. Prijave se zaprimaju putem OBRASCA  na stranicama festivala, a otvorene su do 15. lipnja u ponoć. Program će se održati 20. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala.
Saznaj više

 HFS: Filmske radionice za djecu i mladež u dvorcu Stara Sušica 
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. - 23. srpnja 2022., dvorac Stara Sušica
Rok za prijavu: 15. lipnja 2022.
Kontakt: Sanja Zanki Pejić (sanja.zanki@hfs.hr); Lorena Palošika i Rea Bušić (obrazovni@hfs.hr
Ovog ljeta Hrvatski filmski savez organizira radionice za djecu i mlade u mjestu Stara Sušica, nedaleko od Ravne Gore. Na radionicama mogu sudjelovati djeca i mladi u dobi od 12 do 17 godina. Radionice su podijeljene po dobnim skupinama; djeci od 12 do 14 godina namijenjena je radionica igranog i animiranog filma, a onima malo starijima, od 15 do 17 godina, namijenjene su radionice dokumentarnog i eksperimentalnog filma. Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine će sudionici imati priliku da u pet dana druženja i zajedničkog rada upitaju sve što požele svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 26. kolovoza 2022., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2022.
Kontakt: sanja.zanki@hfs.hr, press@hfs.hr
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 4. studenog 2022. (Njemačka)
Rok za prijavu: 20. lipnja 2022.
Kontakt: info@equinoxe-europe.org   
Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow-up-a, koji se odvijaju u tri različita navrata. 
Saznaj više

 STIFF 2022: Poziv za umjetničke radove – All Game No Play  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 27. studenog 2022., Rijeka
Rok za prijavu: 20. lipnja 2022. 
Kontakt: office@studentfilmfestival.eu 
STIFF festival već devetu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i nadopunjuje tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. Ovogodišnja tema festivala je Igra i stoga će se kroz izložbeni program 9. STIFF-a istraživati značenje igre u suvremenom načinu života, a dobrodošli su i radovi koji pozivaju publiku na interakciju. Festival poziva umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme igre u najširem smislu. Prijaviti se može OVDJE.  
Saznaj više

 Al Jazeera Documentary industry days @ AJB DOC: poziv za projekte  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. - 12. rujna 2022., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2022.
Kontakt: info@ajbdoc.ba
Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival objavljuju poziv za novi međunarodni projekt "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC"  koji će biti održan tijekom 5. izdanja filmskog festivala Al Jazeera Balkans DOC koji traje od 9. do 13. rujna u Sarajevu. Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.
Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Europe, Kavkaza, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Projektom se želi pomoći sudionicima da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitiranje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta. Prijave projekata šalju se putem obrasca za prijavu.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 21. listopada 2022., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2022.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2022., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 3. srpnja 2022.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikro budžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem četiri dugometražna mikro budžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do četiri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 80. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 15. listopada 2022., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 4. srpnja 2022.
Kontakt: coproduction@miamarket.it
Koprodukcijski sajam u sklopu kojeg se će biti izabrano oko 50 projekata iz cijelog svijeta, u kategorijama dugometražnog igranog filma, dokumentarnog filma i televizijske serije.
Saznaj više

 Kampus Motovun radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 30. srpnja 2022., Motovun
Rok za prijavu: 5. srpnja 2022.
Kontakt: studenti@motovunfilmfestival.com
Kampus Motovun je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji žele znati više. Ovaj raznolik radionički i filmski program održava se za vrijeme Motovun film festivala od 26. - 30. srpnja. Na sedmom kampusu održat će se dvije radionice u kojima će se obrađivati alati i tehnike koje svaki mladi filmaš mora usvojiti, od analogne fotografije do kreiranja virtualne stvarnosti kao i niz zanimljivih predavanja vrhunskih filmskih profesionalaca. Uz to će, kao i svake godine, biti predstavljene filmske škole iz regije i svijeta uz projekcije studentskih filmova, a tradicionalno se održava i Debatni klub na kojem polaznici razgovaraju o filmovima iz festivalskog programa.
Saznaj više

 ACE Series Special 2022: radionica razvoja TV projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. rujna – 5. listopada 2022. München (Njemačka)
Rok za prijavu: 13. srpnja 2022.
Kontakt: series@ace-producers.com
Radionici za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku. Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice.
Saznaj više

 CPH:LAB  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. kolovoza 2022., online; 23. – 29. rujna 2022., Kopenhagen (Danska); listopad 2022. - veljača 2023., online; 20. - 24. ožujka 2023., Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 16. srpnja 2022. 
Kontakt: lab@cphdox.dk
Program CPH:LAB nastao je u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX a svrha mu je razvoj novih talenata i poticanje prekogranične suradnje i dugoročnih profesionalnih odnosa između filmskih profesionalaca koji rade na projektima dokumentarnih filmova. CPH:LAB izabrat će ove godine do 9 projekata i 20 sudionika iz cijelog svijeta, prvenstveno Europe, a pruža im prostor i strukturu za kreativnu, interdisciplinarnu suradnju i razvoj projekata koji istražuju odnos dokumentarnog filma i digitalne tehnologije. Radionica se sastoji od četiri faze.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.