Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2020.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2020. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica montaže pod mentorskom palicom Jonathana Morrisa, stalnog suradnika Kena Loacha i montažera filmova Vjetar koji povija ječam, Danak anđelima, Ja, Daniel Blake i dr. Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz važnih tema vezanih uz struku. Polaznici će dobiti priliku izložiti probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu te dobiti korisne savjete kako se nositi sa sličnim situacijama u budućnosti.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Directing Actors for Film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London 
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica režije glume na filmu, namijenjena redateljima, asistentima redatelja i studentima filma. Radionica je osmišljena za 25 sudionika, a vodi je priznati redatelj Pete Travis (Vantage Point, Endgame, Dredd). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a fokusirat će se na niz tema vezanih uz rad s glumcima na filmu tijekom faza pretprodukcije i produkcije. Polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto održavanja:18. – 19. srpnja 2020. (novi datum održavanja), London
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika, usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice priznati je direktor fotografije Larry Smith, poznat po radu sa Stanleyjem Kubrickom (Oči širom zatvorene) Nicolasom Windingom Refnom (Bronson, Samo Bog prašta) i J. M. McDonaghom (Čuvar zakona, Kalvarija). Radionica će biti naglašeno interaktivnog karaktera, a polaznici će dobiti priliku izložiti i probleme s kojima su se susretali u vlastitom radu.
Saznaj više

 ACE Series Special 2020: radionica razvoja TV projekata  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 31. listopada 2020., Bruxelles (Belgija)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: series@ace-producers.com
Radionici za iskusne producente koji žele realizirati TV projekte unutar svoje produkcijske kuće i/ili koji teže usavršiti znanja razvoja i proizvodnje dramskih TV serija za međunarodnu publiku. Za sudjelovanje će biti odabrano 16 producenata s projektima TV serija u razvoju. Radionica je usmjerena na kreativne i financijske aspekte proizvodnje TV serija, ali u okviru programa održavaju se i predavanja o marketingu, razvoju publike, međunarodnim suradnjama i izradi poslovnih strategija kao i tečaj o korisnim alatima za razvoj sadržaja za format dramskih TV serija. Producenti će imati priliku raditi na svojim projektima s osobnim mentorima i kroz umrežavanje s polaznicima radionice.
Saznaj više

 Atelier Ludwigsburg-Paris  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020. – kolovoz 2021.
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa (anne_christine.knoth@filmakademie.de); Pariz: Christine Ghazarian (christine.ghazarian@femis.fr)
Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerima, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik (mogu se prijaviti sudionici koji govore samo engleski uz obavezu pohađanja pripremnih jezičnih tečajeva.)
Saznaj više

 Odesa International Film Festival: EastSeries  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. srpnja 2020., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: t.vlasova@oiff.com.ua
Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 CineKid Script Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020 – travanj 2021.(mjesto TBA)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2020.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog, dokumentarnog ili animiranog filma za djecu (3 – 14 godina). Program traje šest mjeseci, karakterizira ga individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća edukaciju i konzultacije „jedan na jedan“, razvojne radionice, testiranje pred djecom te rad s glumcima. Prijaviti se mogu do dva autora po projektu.
Saznaj više

 Blank_filmski inkubator: Ljetna online radionica pisanja sitcoma  
Vrijeme i mjesto održavanja: online radionica
Rok za prijavu: 6. lipnja 2020.
Kontakt: radionice@blankzg.hr
Online radionica pisanja sitcoma koju vodi nagrađivani scenarist i redatelj Josip Lukić. Radionica će se sastojati u detaljnom radu na sinopsisu/scenariju i likovima pilot epizode te razradi serijala sitcoma, a odvijat će se putem Skype i mail komunikacije s polaznicima. 
Saznaj više

 SOFA – School of Film Advancement  
Vrijeme i mjesto održavanja: travanj 2020. (Tbilisi); lipanj 2020. (Vilnius); kolovoz 2020. (Varšava)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2020.
Kontakt: office@joinsofa.org
Intenzivna radionica za osam sudionika koja će se održati u tri sesije, a pruža podršku inicijatorima filmova, kulturnim menadžerima, poduzetnicima i drugim djelatnicima u audiovizualnom sektoru koji imaju jedinstven projekt koji žele razviti. Radionica na kreativan način sudionike obučava kako doprijeti do lokalnih i međunarodnih gledatelja te im daje priliku da se povežu van granica. Uz pomoć iskusnih mentora, cilj SOFA-e je da pomogne sudionicima da ostvare svoj projekt. 
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 23. rujna 2020., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2020.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com
Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2020., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2020.
Kontakt: press@hfs.hr
Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

 Festival kratkometražnog filma u Drami: Pitching Lab i Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. -20. rujna 2020., Drama (Grčka)
Rok za prijavu: 20. lipnja 2020.
Kontakt: kinfest@dra.forthnet.gr; barbaradukas@gmail.com 
Filmski festival u Drami organizira radionicu za pitching za kratkometražni film te Pitching Forum, namijenjen predstavljanju projekata kratkometražnog filma potencijalnim financijerima i koproducentima.
Saznaj više

 STIFF: Multimedijalna izložba "Zvučne okupacije"  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. - 29. studenog 2020., Split
Rok za prijavu: 30. lipnja 2020.
Kontakt: sound.occupations@gmail.com
Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi pod nazivom "Zvučne okupacije". Izložba je dio popratnog programa 7. STIFF filmskog festivala koji je ove godine posvećen zvuku kao temeljnom generatoru kako svakodnevnog tako i umjetničkog impulsa. Stoga pozivamo umjetnike da prijave radove koji istražuju, mijenjaju, interpretiraju, produciraju ili na neki drugi način bilježe i osluškuju “zvuk svakodnevnice”. Odabrani radovi biti će prikazani tijekom STIFF festivala u sklopu izložbe Zvučne okupacije koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci. Radovi se šalju putem e-maila adrese sound.occupations@gmail.com
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 16. listopada 2020., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: professionals@cinekid.nl
Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više 

 Sources 2 Projects & Process – Training Mentors for Screenwriters and Filmmakers  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad/studeni 2020., Riga (Latvija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: info@sources2.de
Intenzivna radionica u trajanju 4 dana, namijenjena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2020.; prosinac 2020.; siječanj 2021., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2020.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org
Radionica namijenjena razvoju mikrobudžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem tri dugometražna mikrobudžetna filma. Radionica je otvorena za 9 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do tri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.