Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2019. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Video klub Mursa: „See/Touch/Try“ radionica stop-trik animacije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 19. lipnja 2019., Osijek
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: video.mursa@gmail.com

Radionica stop-trik animacije namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima i studentima. Održavati će se od 17. do 19. lipnja 2019. u prostorima Video kluba „Mursa“, Trg Jurja Križanića 1 (zgrada Doma tehnike).
Saznaj više

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. – 5. i 8. – 12. srpnja 2019. Zagreb; 26. – 30. kolovoza 2019. Zagreb, Rijeka, Sinj, Koprivnica
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od 35 školskih sati zamišljene su kao boravak od 9 do 16h i provode se u radu s grupom do 16 sudionika.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od vodećih montažera današnjice Mick Audsley (Interview with the Vampire, 12 Monkeys, High FIdelity, Harry Potter and the Goblet of Fire, Everest). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za direktore fotografije  
Vrijeme i mjesto: 1. – 2. lipnja 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt

Dvodnevna radionica osmišljena za 27 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz rad direktora fotografije na filmu. Voditelj radionice jedan je od najutjecajnih direktora fotografije, Christian Berger, poznat po radu na filmu White Ribbon s Michaelom Hanekeom kao i radu s mnogobrojnim drugim istaknutim redateljima (Luc Bondy, Wolfgang Glück, Stephen Gaghan, János Szász, Virgil Widrich, Terrence Malick). Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Odesa International Film Festival: EastSeries  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. srpnja 2019., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2019.
Kontakt: t.vlasova@oiff.com.ua

Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 Kino klub Split: Radionica scenarija  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 20. lipnja 2019., Split
Rok za prijavu: 1. lipnja 2019.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com

Scenaristička radionica pod mentorstvom Kinge Keszthely održavati će se u prostorijama Kino kluba Split od 17. do 20. lipnja 2019. Radionica će se sastojati od grupnih predavanja i individualnih konzultacija s odabranim polaznicima, a održavati će se na engleskom jeziku. Za učestvovanje je potrebno dostaviti sinopsis ili scenarij projekta. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca
Saznaj više

 Kino klub Split: Radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 20. lipnja 2019., Split
Rok za prijavu: 1. lipnja 2019.
Kontakt: suncica.fradelic@gmail.com

Radionica filmske kritike pod mentorstvom Jonathana Rosenbauma održavati će se u prostorijama Kino kluba Split od 17. do 20. lipnja 2019. Program radionice obrađivati će tematski dva filma Orsona Wellesa: F for fake i The Other Side of the Wind, a polaznici će imati priliku i napisati vlastite tekstove. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Zainteresirani kandidati mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca
Saznaj više

 Sources 2 Compact: script development and training workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. -8. listopada 2019., Troms County (Norveška)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2019.
Kontakt: info@sources2.de

Intenzivna radionica u trajanju 4 dana, namijenjena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 CineKid Script Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 24. listopada 2019., Amsterdam (Nizozemska); prosinac 2019. / siječanj 2020. (individualne online sesije); 22. – 26. veljače 2020. Berlin (Njemačka); travanj 2020. (kontrolne online sesije)
Rok za prijavu: 3. lipnja 2019.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog, dokumentarnog ili animiranog filma za djecu (3 – 14 godina). Program traje šest mjeseci, karakterizira ga individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća edukaciju i konzultacije „jedan na jedan“, razvojne radionice, testiranje pred djecom te rad s glumcima. Prijaviti se mogu do dva autora po projektu.
Saznaj više

 INTERDOC 2019.: Međunarodni masterclass dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 29. kolovoza 2019., Požega (Srbija)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2019.
Kontakt: office@film-art.org

Radionica fokusirana na razvoj kreativnog dokumentarnog filma (scenarij i režija), namijenjena studentima, filmskim i TV profesionalcima te svima koji žele saznati nešto više o ovoj filmskoj formi. Radionice će voditi afirmirani profesori i redatelji dokumentarnog filma – Vladimir Perović (Srbija), Nebojša Slijepčević (Hrvatska) i Mladen Matičević (Srbija).Obavezno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Metodika nastave kratkometražnog filma 

Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 12. lipnja 2019., Sveti Ivan Zelina
Rok za prijavu: 10. lipnja 2019.
Kontakt: filmska.pismenost@havc.hr

Radionica metodike nastave kratkometražnog filma namijenjena svim odgojno-obrazovnim djelatnicima koji se u svojem radu bave temama iz filmske i medijske kulture ili ih to područje profesionalno zanima. Pruža alate kojima mogu samostalno oblikovati nastavne jedinice unutar razredne nastave, nastave hrvatskog jezika, razredne zajednice ili nekog drugog predmeta. Voditeljice su docentica montaže Jelena Modrić (Akademija dramske umjetnosti) i filmska kritičarka i autorica Višnja Vukašinovič, profesorica engleskog jezika i komparativne književnosti. Program se održava u Kinu Zelina, a organiziraju ga Diversions International Short Film Festival i Projekt filmske pismenosti HAVC-a.
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2019., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2019.
Kontakt: press@hfs.hr

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

Saznaj više

 CPH:LAB  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 20. rujna 2019. i 23.- 26. ožujka 2020. Kopenhagen (Danska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2019. 
Kontakt: tereza@cphdox.dk

Program CPH:LAB nastao je u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX a svrha mu je razvoj novih talenata i poticanje prekogranične suradnje i dugoročnih profesionalnih odnosa između filmskih profesionalaca koji rade na projektima dokumentarnih filmova. CPH:LAB izabrat će ove godine 8-10 projekata sudionika iz cijelog svijeta, prvenstveno Europe, a pruža im prostor i strukturu za kreativnu, interdisciplinarnu suradnju i razvoj projekata koji istražuju odnos dokumentarnog filma i digitalne tehnologije. Prva faza intenzivne sedmodnevne radionice održat će se u rujnu 2019., nakon koje slijedi trodnevna obuka u području marketinških strategija tijekom CPH:DOX-a u ožujku 2020.
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 25. rujna 2019., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2019.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).

 Festival kratkometražnog filma u Drami: Pitching Lab i Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. -21. rujna 2019., Drama (Grčka)
Rok za prijavu: 20. lipnja 2019.
Kontakt: kinfest@dra.forthnet.gr; barbaradukas@gmail.com 

Filmski festival u Drami organizira radionicu za pitching za kratkometražni film te Pitching Forum, namijenjen predstavljanju projekata kratkometražnog filma potencijalnim financijerima i koproducentima.
Saznaj više

 Sarajevo film festival: ICDN Masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 23. kolovoza 2019., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 25. lipnja, rok za uplatu: 5. srpnja 
Kontakt: icdnsff@gmail.com

Sarajevo Film Festival i International Casting Directors Network objavljuju natječaj za glumce. Riječ je o trodnevnom Masterclassu ICDN članova za deset odabranih glumaca iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH. Uz Masterclass, za glumce je organiziran i PR program i potpun doživljaj najzanimljivijih trenutaka i događaja Sarajevo Film Festivala. Prijaviti se može na: icdnsff@gmail.com
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Film/Drama Series/Doc Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. listopada 2019., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 29. lipnja 2019.
Kontakt: coproduction@miamarket.it

Koprodukcijski sajam. Na kraju sajma dodjeljuje se nagrada Eurimages Co-Production Development u iznosu od 20.000 eura, a uvedena je i nagrada ARTE International u iznosu od 6.000 eura.
Saznaj više 

 San Sebastian: Glocal in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 25. rujna 2019., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2019.
Kontakt: glocal@sansebastianfestival.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu osmišljen za tri europska filma na nehegemonijskim jezicima u fazi postprodukcije, koji će biti predstavljeni producentima, distributerima, prodajnim zastupnicima i programerima, kako bi se pomogla njihova međunarodna distribucija.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 23. listopada 2019., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2019.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih i televizijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 Kampus Motovun radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 27. srpnja 2019., Motovun
Rok za prijavu: 1. srpnja 2019.
Kontakt: studenti@motovunfilmfestival.com

Kampus Motovun lagana je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji žele znati više. Škola ima jedno do dva predavanja dnevno i to o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama, okrenuta su budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Tu su također i Debatni klub, svakodnevna predstavljanja filmskih škola iz regije i svijeta, uz prikazivanje studentskih filmova te razni drugi sadržaji.
Saznaj više

 Torino Film Lab Extended: Audience Design 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. rujna 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it

Intenzivna četverodnevna radionica za međunarodne audiovizualne profesionalce koja je namijenjena razvoju inovativnih strategija za distribuciju i prodaju filmova. Sudionici rade na dva različita projekta dugometražnih filmova zajedno s mentorima i projektnim timom (producentima i redateljima).
Saznaj više

 Torino Film Lab Extended: Story Editing 2019  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. rujna 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2019.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it

Napredni trening namijenjen filmskim profesionalcima koji žele sudjelovati u razvoju projekata dugometražnih filmova i TV-serija zajedno sa scenaristima i redateljima. 
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 14. listopada 2019., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2019.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org

Radionica namijenjena razvoju mikrobudžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem tri dugometražna mikrobudžetna filma. Radionica je otvorena za 12 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do tri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. rujna 2019., Hotel „Bayrisches Haus“ kraj Postdama (Njemačka)
Rok za prijavu: 7. srpnja 2019.
Kontakt: info@focal.ch

Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Pitch i Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 9. studenog 2018., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 17. srpnja 2019. (coco Pitch); 22. kolovoza 2019. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 10 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 5 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije s mogućnošću osvajanja 35.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.