Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2018. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Atelier Ludwigsburg-Paris  
Vrijeme i mjesto održavanja: 2018/2019 (listopad 2018. – kolovoz 2019.)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2018.
Kontakt: Ludwigsburg: Anne Christine Knoth, koordinatorica programa (anne_christine.knoth@filmakademie.de); Pariz: Christine Ghazarian (christine.ghazarian@femis.fr)

Jednogodišnji program namijenjen mladim producentima i distributerima, koji će kroz niz praktičnih zadataka steći uvid u trenutačne strategije pisanja scenarija, financiranja, produciranja, distribucije, marketinga i prodaje filma u zemljama Europske unije. Kandidati moraju imati završen preddiplomski studij, biti mlađi od trideset godina te uz engleski poznavati njemački ili francuski jezik.
Saznaj više

 Sarajevo Film Festival: Docu Rough Cut Boutique  
Mjesto i vrijeme održavanja: 28. lipnja – 2. srpnja 2018. (Sofija), 11. – 16. kolovoza 2018. (Sarajevo)
Rok za prijavu: 31. svibnja 2018.
Kontakt: rcb@sff.ba

Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe i Kavkaza. Program obuhvaća dva modula. Prvi se održava krajem lipnja u Sofiji i obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu. Drugi modul održava se u kolovozu u Sarajevu, a uključuje dodatne konzultacije, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije. Potrebno aktivno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Radionica Nisam od jučer  
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. lipnja – 29. lipnja 2018. (1. faza); rujan 2018. (2. faza)
Rok za prijavu: od 1. lipnja
Kontakt: radionice@kkz.hr

KKZ vas poziva na radionicu Nisam od jučer povodom obilježavanja 90 godina osnutka u čijem je središtu filmsko nasljeđe iz produkcije KKZ-a. Radionica će poticati samostalan stvaralački i autorski rad kao refleksiju i hommage odabranim eksperimentalnim filmovima iz arhiva bogate klupske tradicije. Prva faza radionice obuhvaća pregled kultnih filmova iz arhiva kluba te ciklus predavanja filmskih teoretičara i autora. Polaznici tijekom ljeta samostalno nastavljaju rad na svojim filmovima. Tijekom druge faze radionice polaznici će dobiti priliku predstaviti svoje radove jedni drugima i međusobno se stvaralački nadopunjavati uz moderatoricu Daliju Dozet.
Saznaj više

 Sources 2 Projects & Process Training Mentors for European Screenwriters and Filmmakers  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 26. rujna 2018., Bavarska (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2018.
Kontakt: info@sources2.de
Radionica namijenjena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 PriFORUM: Best Pitch  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA, Priština (Kosovo)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2018.
Kontakt: forum@prifilmfest.org

Radionica namijenjena filmskim profesionalcima iz Jugoistočne Europe koji razvijaju projekt prvog ili drugog dugometražnog igranog filma, koji se nalazi u fazi razvoja ili pretprodukcije. Radionica se sastoji od nekoliko modula (priprema za pitching, razvoj scenarija, sesije jedan-na-jedan sa stručnjacima za financiranje i koprodukciju), a odabrani projekti konkuriraju i za nagrade.
Saznaj više

 Docu Talents from the East @Sarajevo  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 17. kolovoza 2018., Sarajevo (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2018.
Kontakt: Jarmila Outratová, voditeljica industrijskog programa (jarmila@dokument-festival.cz)

Industrijski program u organizaciji Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. Program se od ove godine održava u sklopu CineLink Dana filmske industrije Sarajevo Film Festivala. Namijenjen je predstavljanju dugometražnih i srednjometražnih dokumentarnih filmova iz Srednje i Istočne Europe, koji se nalaze u fazi produkcije ili postprodukcije, čiji se završetak planira do kolovoza 2018. Prijave su otvorene redateljima i producentima.
Saznaj više

 CineKid Script Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 25. listopada 2018., (Amsterdam); prosinac 2018. / siječanj 2019. (individualne online sesije); 8. 13. veljače 2019. (Berlin); travanj 2019. (kontrolne online sesije)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2018.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Radionica namijenjena scenaristima koji razvijaju projekt dugometražnog igranog, dokumentarnog ili animiranog filma za djecu (3 – 14 godina). Program traje šest mjeseci, karakterizira ga individualizirani pristup svakom projektu, a obuhvaća edukaciju i konzultacije 'jedan na jedan', razvojne radionice, pitcheve i testiranje pred djecom te rad s glumcima. Prijaviti se mogu do dva autora po projektu.
Saznaj više

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 30. lipnja 2018., 2. – 13. srpnja 2018. (Zagreb); 27. – 31. kolovoza 2018. (Zagreb, Prelog, Sinj)
Rok za prijavu: tba
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od 35 školskih sati zamišljene su kao boravak od 9 do 15h i provode se u radu s grupom do 16 sudionika. U tijeku su upisi za ljetne radionice u Zagrebu, Prelogu i Sinju.
Saznaj više

 Dani hrvatskog filma: radionica filmske kritike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. lipnja 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 4. lipnja 2018.
Kontakt: vukasinovic.visnja@gmail.com

Radionica će se održati pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović za vrijeme trajanja 27. Dana hrvatskog filma. Polaznici će biti upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike, a uz teorijsku poduku radionica uključuje gledanje i analizu filmova iz natjecateljskog programa 27. DHF-a te pisanje kritičkih i esejističkih tekstova o njima. Najbolji radovi bit će objavljeni u Hrvatskom filmskom ljetopisu, a autori simbolično nagrađeni. Uz osobne podatke i kontakt, kandidati prijavi trebaju priložiti kreativno napisani životopis.
Saznaj više

 Radionica produkcije Kino kluba Split  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 15. lipnja 2018. (Split)
Rok za prijavu: 5. lipnja 2018.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr

Trodnevna radionica produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera na kojoj će se polaznici upoznati s ulogom producenta i produkcijske kuće kroz proces realizacije filma: od inicijalne ideje, razvoja projekta, snimanja i postprodukcije do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Fokus radionice usmjeren je na produkciju nezavisnih filmova, a održavat će se u popodnevnim terminima. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima.
Saznaj više

 Odesa IFF ScripTeast Series Projects  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. srpnja 2018., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 6. lipnja 2018.
Kontakt: o.oleshchenko@oiff.com.ua

Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 USD vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 Radionica stop-trik animacije „See/Touch/Try“ Video kluba Mursa  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 10. lipnja 2018., Osijek
Rok za prijavu: do popunjenja (broj mjesta je ograničen)
Kontakt: video.mursa@gmail.com

Radionica namijenjena srednjoškolcima i studentima gdje će polaznici dobiti priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici. Video klub Mursa neprekidno djeluje već 45 godina, dok sekcija animiranog filma aktivno djeluje već 10 godina. Djelatnost sekcije primarno je usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije
Saznaj više

 INTERDOC 2018  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2018., Požega (Srbija)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2018.
Kontakt: office@film-art.org

Radionica fokusirana na razvoj kreativnog dokumentarnog filma (scenarij i režija), namijenjena studentima, filmskim i TV profesionalcima te svima koji žele saznati nešto više o ovoj filmskoj formi. Obavezno znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Festival kratkometražnog filma u Drami: Pitching Lab i Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2018. (tba), Drama (Grčka)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2018.
Kontakt: Barbara Dukas (barbaradukas@gmail.com)

Filmski festival u Drami organizira radionicu za pitching za kratkometražni film te Pitching Forum, namijenjen predstavljanju projekata kratkometražnog filma potencijalnim financijerima i koproducentima.
Saznaj više

 Kino klub Split: Radionica „Od skripta do kamere“  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 22. lipnja 2018. (Split)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2018.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr

Petodnevna radionica pod vodstvom španjolske redateljice i snimateljice Pilar Palomero. Fokus radionice usmjeren je na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a kroz praktični rad obrađivat će se sljedeće tematske cjeline: ideja i skript, vježbe castinga i location scoutinga,vizualni pristup – kamera i svjetlo, kreativni dossier, prezentacija i analiza projekata. Radionica će se održavati na engleskom jeziku.
Saznaj više

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 26. rujna 2018., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2018.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više

 Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2018., Varaždin
Rok za prijavu: 15. lipnja 2018.
Kontakt: press@hfs.hr

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić je desetodnevni obrazovni program namijenjen profesorima, odgajateljima, studentima, članovima klubova i udruga te samostalnim autorima zainteresiranima za film i medijsku kulturu. Program Škole sastoji se od predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu. Svrha je programa prenijeti temeljna znanja za provedbu nastave, a putem radionica omogućiti stjecanje neposrednih stvaralačkih i radnih iskustava korisnih za nastavu te za upućeniji praktični rad s učenicima.
Saznaj više

 CineKid: Junior Co-production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. listopada 2018. (Amsterdam)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2018.
Kontakt: professionals@cinekid.nl

Koprodukcijski sajam namijenjen spajanju autora inovativnih dječjih filmskih, televizijskih i krosmedijskih projekata s potencijalnim financijerima, koproducentima i distributerima/prikazivačima. Prijavljeni projekti trebaju imati osigurano 10% financiranja te potvrđenu produkcijsku kuću u zemlji iz koje dolaze.
Saznaj više

 San Sebastian: Glocal in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 26. listopada 2018., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2018.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu osmišljen za tri filma na nehegemonijskim jezicima u fazi postprodukcije, koji će biti predstavljeni producentima, distributerima, prodajnim zastupnicima i programerima, kako bi se pomogla njihova međunarodna cirkulacija.
Saznaj više

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2018. (tba)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2018.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org

Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow-upa, koji se odvijaju u tri različita navrata.
Saznaj više

 Cartoon Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 13. rujna 2018. (Toulouse, Francuska)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2018.
Kontakt: forum@cartoon-media.eu

Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. Projekt mora imati trajanje od najmanje 26 minuta te završenu fazu pretprodukcije.
Saznaj više

 Biennale College Cinema  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 15. listopada 2018., Venecija (Italija)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2018.
Kontakt: college-cinema@labiennale.org

Radionica namijenjena razvoju mikrobudžetnih filmskih projekata (s budžetom do 150.000 eura) kojoj je cilj proizvodnja barem tri dugometražna mikrobudžetna filma. Radionica je otvorena za 12 timova redatelja debitanata (prvi ili drugi film) te producenata, koji iza sebe imaju barem tri audiovizualna djela ili jedan dugometražni film. Cilj je u sklopu radionice završiti do tri dugometražna igrana filma koji će biti prikazani na 76. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Saznaj više

 Torino Film Lab: SeriesLab  
Vrijeme i mjesto održavanja: prosinac 2018. (Irska), veljača 2019. (TBD), svibanj 2019. (Lille, Francuska)
Rok za prijavu: 6. srpnja 2018.
Kontakt: angelica.cantisani@torinofilmlab.it

Napredni trening namijenjen scenaristima i (opcionalno) producentima, koji razvijaju projekt TV-serije. Sastoji se od tri četverodnevne rezidencijalne radionice i 2 online sesije tijekom kojih se uz pomoć visokokvalificiranih stručnjaka radi na kreiranju koncepta TV-serije, oblikovanju ideja i materijala. Program završava prezentacijom projekta pred istaknutim predstavnicima međunarodne televizijske industrije. Cilj je programa stvaranje nacrta tretmana pilot-epizode i prezentacija projekta.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.