Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2017.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u lipnju i početkom srpnja 2017. godine.

Tijekom lipnja i početkom srpnja 2017. godine ističu rokovi za sljedeće radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Sources 2 Projects & Process Training Mentors for Screenwriters and Filmmakers 

Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 22. listopad 2017., Baden (Austrija)
Rok za prijavu: 1. lipnja 2017.
Kontakt: info@sources2.de

Radionica namijena profesionalcima koji rade kao mentori na području scenarija ili razvoja priče u igranom ili dokumentarnom filmu.
Saznaj više

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!

Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj i srpanj 2017. (Zagreb); kolovoz 2017. (Prelog, Sinj)
Rok za prijavu: lipanj 2017.
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 9 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od 5 dana (35 školskih sati) zamišljene su kao boravak od 9 do 15h i provode se u radu s grupom do 16 sudionika. U tijeku su upisi za ljetne radionice u Zagrebu, Prelogu i Sinju.
Saznaj više.

 Dani hrvatskog filma: radionica filmske kritike

Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. lipnja 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 2. lipnja 2017.
Kontakt: vukasinovic.visnja@gmail.com

Radionica će se održati pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović za vrijeme trajanja 26. Dana hrvatskog filma. Polaznici će biti upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike, a uz teorijsku poduku radionica uključuje gledanje i analizu filmova iz natjecateljskog programa 26. DHF-u te pisanje kritičkih i esejističkih tekstova o njima. Najbolji radovi bit će objavljeni u Hrvatskom filmskom ljetopisu, a autori simbolično nagrađeni. Uz osobne podatke i kontakt, kandidati prijavi trebaju priložiti kreativno napisani životopis.

 INTERDOC 2017

Vrijeme i mjesto održavanja: 17. – 27. kolovoza 2017., Požega (Srbija)
Rok za prijavu: 10. lipnja 2017.
Kontakt: office@film-art.org

Radionica fokusirana na razvoj kreativnog dokumentarnog filma (scenarij i režija), namijenjena studentima, filmskim i TV profesionalcima te svima koji žele saznati nešto više o ovoj filmskoj formi.
Saznaj više

 Cross Video Days

Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 4. listopada 2017., Pariz (Francuska)
Rok za prijavu: 13. lipnja 2017.
Kontakt: market@crossvideodays.com

Jedan od vodećih sajmova namijenjen predstavljanju i sufinanciranju digitalnog sadržaja. Ove godine sajam nudi prijave na dva programa: prvi je usmjeren na financiranje digitalnih projekata u fazi razvoja, a drugi na financiranje videoigara i filmskih radova iz virtualne stvarnosti (AR/VR).
Saznaj više.

 San Sebastian: Koprodukcijski forum Europe i Latinske Amerike

Vrijeme i mjesto održavanja: 2. – 4. listopada 2017., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 15. lipnja 2017.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Forum namijenjen umrežavanju filmskih profesionalaca iz Europe i Latinske Amerike, koji se odvija tijekom Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Prijaviti se mogu dugometražni projekti u fazi razvoja, koji već imaju osigurano 20% financiranja i koji imaju profesionalnu ili sadržajnu poveznicu s Latinskom Amerikom (producenti, lokacije snimanja, glumci, scenarij).
Saznaj više.

 eQuinoxe: međunarodna scenaristička radionica i masterclass

Vrijeme i mjesto održavanja: rujan/listopad 2017., Njemačka
Rok za prijavu: 15. lipnja 2017.
Kontakt: selection@equinoxe-europe.org

Radionica za razvoj scenarija i projekata namijenjena scenaristima koji iza sebe imaju barem jedan završeni dugometražni film. Prijavljeni scenariji trebaju biti u naprednoj fazi razvoja. Program se sastoji od tri dijela: sastanaka jedan na jedan, masterclassa i follow upa, koji se odijaju u tri različita navrata.
Saznaj više.

 Odesa IFF ScripTeast Series Projects 

Vrijeme i mjesto održavanja: 19. srpnja 2017, Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 25. lipnja 2017.
Kontakt: o.oleshchenko@oiff.com.ua

Nova inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, s mogućnošću osvajanja 10.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više.

 Kampus Motovun radionica

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. srpnja 2017., Motovun
Rok za prijavu: 25. lipnja 2017.
Kontakt: studenti@motovunfilmfestival.com 

Kampus Motovun lagana je ljetna radionica za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji žele znati više. Škola ima jedno do dva predavanja dnevno i to o temama koje se obično ne pokrivaju u redovnim filmskim školama, okrenuta su budućnosti filmskog stvaralaštva, a vode ih istaknuti filmski autori. Za sve polaznike/ce sklonije teoriji, svakog dana organizira se okrugli stol o najzanimljivijim i najinovativnijim filmovima iz programa Debatni klub. Voditelji razgovora vodeći su filmski kritičari i kritičarke. Detaljan popis predavanja i predavača bit će dostupan uskoro.
Saznaj više

 San Sebastian: Glocal in Progress 

Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. listopada 2017., San Sebastian (Španjolska)
Rok za prijavu: 30. lipnja 2017.
Kontakt: industryclub@sansebastianfestival.com

Industrijski program Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu osmišljen za tri filma na nehegemonijskim jezicima u fazi postprodukcije, koji će biti predstavljeni producentima, distributerima, prodajnim zastupnicima i programerima, kako bi se pomogla njihova međunarodna cirkulacija.
Saznaj više.

 CineLink Works in Progress

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 17. kolovoza 2017., Sarajevo (BiH)
Rok za prijavu: 1. srpnja 2017.
Kontakt: industry@sff.ba

Sajam CineLink i prateće, pripremne radionice oblikovane su po potrebama industrije u regiji u nastojanju da se katalizira nastanak filmskih projekata spremnih za suvremeno europsko i svjetsko tržište i festivalsku distribuciju. Program Works in Progress namijenjen je projektima u postprodukciji čija je svrha pomoći završavanje projekta te kasniju kino i festivalsku distribuciju. Osmišljen je za deset projekata koji će tijekom dva dana biti prikazani odabranim festivalskim selektorima, predstavnicima filmskih centara i sl.
Saznaj više.

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij 

Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 5. srpnja 2017.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com

Radionica namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film, koja će se održati tijekom 15. Zagreb film festivala. Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske.
Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.