Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – lipanj 2015.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u svibnju i lipnju 2015. godine.

Tijekom svibnja i lipnja 2015. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Selling, Marketing and Distributing Film – Demystified with Mia Bays  
Vrijeme i mjesto održavanja: 07. – 09. lipnja 2015., Beograd, Srbija
Rok za prijavu: 27. 05. 2015.

Kontakt:  jelena@filminserbia.com 
Srpski filmski centar organizira ovu dvodnevnu radionicu pod vodstvom Oskarom nagrađene kreativne producentice Mije Bays koja će pojasniti sve aspekte i strategije uspješnog marketinga, distribucije i prodaje filma.
Saznaj više 

 Sources 2 – Projekti i procesi  
Vrijeme i mjesto održavanja: 01. – 05. listopada, Amsterdam, Nizozemska 
Rok za prijavu: 01. 06. 2015.
 
Kontakt: info@sources2.de
Program podrazumijeva trodnevni susret sudionika te tromjesečno učenje na daljinu. Polaznici će imati priliku u malim grupama, uz mentorstvo savjetnika radionice, sudjelovati u zajedničkim sesijama i predavanjima, kao i analizama ključnih točaka diskusije.
Bitna je prednost radionice ponajprije mogućnost usavršavanja mentorskih sposobnosti i stjecanja uvida u tzv. kutiju profesionalnih alata te uspostavljanje kontakata u okviru aktivne europske mreže s ciljem unaprjeđenja profesionalne suradnje i razmjene.
Saznaj više

 Ex Oriente Film 2015     
Vrijeme i mjesto održavanja: 1. sesija  20. - 25. srpnja 2015., Rijeka, Hrvatska (u suradnji s radionicom REFINERI); 2. sesija 26. - 31. listopada 2015.,  Jihlava, Češka (u okviru Međunardnog filmskog festivala u Jihlavi); 3. sesija od 7. do 13. ožujka 2016., Prag, Češka (u okviru East Doc Platforme i One World Film Festivala)
Rok za prijavu: 01. 06. 2015.
 
Kontakt: masa@dokweb.net
Ovaj jednogodišnji program stručnoga usavršavanja s naglaskom na razvoju dokumentarnih filmova namijenjen je stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe. Cilj mu je pružanje pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja i sufinanciranja kreativnih dokumentaraca srednje i istočne Europe.
Tijekom petodnevnih ili sedmodnevnih sesija redatelji i producenti imat će priliku, putem suradnje s iskusnim europskim producentima, redateljima, audiovizualnim stručnjacima i televizijskim urednicima, usavršavati razvoj priče i nacrt financijske strategije projekta te otkriti uspješne načine pronalaska međunarodnih partnera.
Saznaj više

 Sundance Institute Screenwriters Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 08. – 11. srpnja 2015., Capalbio, Italija
Rok za prijavu: 01. 06. 2015.

Kontakt:  sundanceworkshop@capalbiocinema.com  
Intenzivna scenaristička radionica za scenariste i redatelje / scenariste koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom projektu.
Saznaj više 

 FEST – Training Ground  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 28. srpnja 2015., Espinho, Portugal
Rok za prijavu: 01. 06. 2015.

Kontakt:  fest@fest.pt
FEST – Training Ground edukativna je platforma za studente i mlade te nadolazeće filmske profesionalce koja se održava u sklopu festivala FEST – New Directors | New Films Festival, a sastoji se od preko 25 masterclassova i 10 radionica.
Saznaj više 

 Moskovski koprodukcijski forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 21. – 22. srpnja 2015., Capalbio, Italija
Rok za prijavu: 04. 06. 2015.

Kontakt:  miffbs@gmail.com 
U sklopu industrijske platforme Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi održava se koprodukcijski forum na kojemu će se predstaviti 15 odabranih dugometražnih igranih i dokumentarnih projekata.
Saznaj više 

 eQuinoxe Europe   
Vrijeme i mjesto održavanja: 09. – 16. studeni 2015, Munchen, Njemačka
Rok za prijavu: 08. 06. 2015.

Kontakt: info@equinoxe-europe.org
eQuinoxe Europe je program razvoja scenarija namijenjen europskim scenaristima i producentima. Sastoji se od radionica i masterclassova, a prijaviti se mogu filmaši koji iza sebe imaju najmanje jedan producirani dugometražni scenarij. 
Saznaj više 

 5. MEĐUNARODNI MASTERCLASS DOKUMENTARNOG FILMA „INTERDOC 2015”   
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 28. kolovoz 2015., Požega, Srbija 
Rok za prijavu: 10. 06. 2015.

Kontakt:  interdoc@film-art.org 
„Interdoc 2015”, kroz intenzivan program predavanja, radionica, projekcija nastoji pružiti nove mogućnosti za praktično i teorijsko stjecanje znanja mladih filmskih stvaralaca iz područja kreativnog dokumentarnog filma. Radionice će voditi afirmirani profesori i redatelji dokumentarnog filma – Dragan Elčić i Mladen Matičević.
Saznaj više  

 Project Development Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. srpanj 2015., Banja Luka, Bosna i Hercegovina 
Rok za prijavu: 12. 06. 2015.

Kontakt:  interdoc@film-art.org
U sklopu 9.  Međunarodnog filmskog festivala Kratkofil PLUS  održava se radionica Project Development Lab namijenjena scenaristima i redateljima koji pripremaju produkciju prvog filma, a iza sebe imaju snimljen kratki film. Osmišljena je za razvoj prvih igranih filmova i fokus će biti na niskobudžetnim filmovima, čiji budžeti ne prelaze 500 000 EUR.
Radionicu vodi Wili Massa, istaknuti scenarist i producent iz Velike Britanije, s bogatim iskustvom u radu s mladim filmskim talentima. 
Na radionici će se detaljno raditi na razvoju projekata  kroz sve razvojne faze, od ideje, preko produkcije, do distribucije i prikazivanja,  te diskutirati o kreativnim strategijama kako postati zapažen i ostaviti dojam prvim filmom. Maksimalan broj polaznika je šest, a poziv je otvoren za zemlje Zapadnog Balkana.
Saznaj više   

 17. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić”   
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 28. kolovoza 2015., Trakošćan, Hrvatska
Rok za prijavu: 15.06. 2015. 

Kontakt: kristina.doric@hfs.hr
Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić" je desetodnevni obrazovni program namijenjen nastavnicima koji u okviru nastave hrvatskoga jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama, kao i voditeljima filmskih i videodružina.
Saznaj više 

 Baltic Bridge East by West (B’EST)  
Vrijeme i mjesto održavanja:  1. sesija: 07. – 11. rujna, St. Petersburg, Rusija; 2. sesija: 15. – 18. studeni, Tallinn, Estonija
Rok za prijavu: 15. 6. 2015.

Kontakt:  coproduction@poff.ee
Ova se radionica odvija u organizaciji Baltic Eventa i europske platforme za profesionalno usavšravanje producenata EAVE te joj je cilj stvarati dugotrajne profesionalne odnose europskih producenata s filmskim profesionalcima iz Rusije i post-sovjetskih država. Prijave su otvorene za profesionalce s dugometražnim projektom u razvoju, ali i za one bez projekta.
Saznaj više  

 EP2C    
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 23. Listopad 2015., Luksemburg
Rok za prijavu: 20. 06. 2015.

Kontakt: info@ep2c.com 
EP2C je edukativni program za producente i supervizore produkcije koji žele usavršiti vještine organizacije postprodukcije dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova. 22 odabranih polaznika surađivat će s 20 europskih stručnjaka u području postprodukcije i međunarodnih koprodukcija.
Saznaj više 

 MEDIMED dokumentarni sajam  
Vrijeme i mjesto održavanja: 09. – 11. Listopad 2015., Stiges, Španjolska
Rok za prijavu: 30. 06. 2015.

Kontakt: medimed@apimed.org 
MEDIMED je trodnevni sajam i pitching forum za dokumentarne filmove pod pokroviteljstvom MEDIA programa Kreativne Europe. Prijaviti se mogu autori dokumentaraca trajanja do 52’ završenih do rujna tekuće godine i autori projekata u razvoju koji imaju osiguranih 25% sredstava. Odabrani projekti imat će se priliku predstaviti ili prikazati distributerima, TV nakladnicima, prodajnim agentima i filmskim komisijama.
Saznaj više 

 Cartoon Forum   
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 18. Rujan, Toulouse, Francuska
Rok za prijavu: 30. 6. 2015.

Kontakt: forum@cartoon-media.eu
Cartoon Forum je vodeći europski koprodukcijski forum za animirane televizijske projekte. 
Saznaj više

 5. Docu Rough Cut Boutique – Sarajevo Film Festival   
Vrijeme I mjesto održavanja: 17. – 21. kolovoza 2015., Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Rok za prijavu: 30. 6. 2015.

Kontakt: rcb@sff.ba, email@bdcwebsite.com 
Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center traže pet autora ili timova iz regije koji će tijekom festivala s vrhunskim stručnjacima finiširati svoje dugometražne dokumentarne projekte. Uz edukativni i stručni, program ima i vrlo praktičan aspekt rada na još nedovršenim (rough cut) audio- i videomaterijalima tih projekata.
Saznaj više

 EAST SILVER MARKET  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. listopada – 01. studenog, Jihlava, Češka 
Rok za prijavu: 30. 6. 2015.

Kontakt: info@eastsilver.net
East Silver, sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunardonog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.