Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz / rujan 2014.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i rujnu.

Tijekom kolovoza i rujna ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo vas da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti na našem novom Kalendaru događanja u sekciji Infocentar.

 Dunavska scenaristička radionica / Vukovar Film Festival 

Mjesto i vrijeme održavanja: Vukovar, 25. – 30. 8. 2014.
Rok za prijavu: 3. 8. 2014.
Kontakt: press@vukovarfilmfestival.com

Dunavska scenaristička radionica petu se godinu zaredom održava u sklopu Vukovar Film Festivala, a vodi je scenaristica i dramaturginja Irena Krčelić. Riječ je o petodnevnom rezidencijalnom programu za scenarije kratkometražnog i dugometražnog filma s kojima autori namjeravaju aplicirati na domaće i/ili međunarodne natječaje i sustave potpora za razvoj scenarija.
Saznaj više

 Ljetna škola filma Šipan 

Mjesto i vrijeme održavanja: Šipanska Luka, 4. – 14. 8. 2014.
Ljetna škola film Šipan je edukativni program namijenjen razvijanju medijske pismenosti te kompetentne primjene novih tehnologija i medija od strane djece u dobi od 9 do 14 godina, koja tijekom godine na ovom otoku i okolici teže dolaze u kontakt s audiovizualnim sadržajima. Školu čine tri radionice, za animirani i dokumentarni film i fotografiju te bogat filmski program.
Saznaj više

 Ljetna škola filma Gunja 

Mjesto i vrijeme održavanja: Gunja, 9. – 13. 8. 2014.
Rok za prijavu: 9. 8. 2014.
Kontakti:  muhovicnadir@gmail.com, mas.magda@yahoo.com

Ljetna škola filma Gunja je projekt koji su pokrenuli studenti Akademije dramske umjetnosti i Fakulteta političkih znanosti, osnivači i članovi Studija kreativnih ideja Gunja (SKIG) 2010. godine u želji da svoje stečeno znanje prenesu mlađim SKIGovcima kroz zabavne i poučne ljetne radionice. Kao svake godine, tako je i ovaj peti put za redom škola za sudionike besplatna. Prijave se primaju do početka radionice, a više informacija o prijavama možete saznati putem navedenih kontakata.
Saznaj više

 Prime 4Kids&Family 

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, Ludwigsburg, listopad – prosinac 2014.
Rok za prijavu: 11. 8. 2014.
Kontakt: p4k@primehouse.eu

PRIME 4Kids&Family je scenaristička razvojna radionica za projekte namijenjene dječjoj i obiteljskoj publici koji mogu biti zamišljeni u bilo kojem audiovizualnom mediju – kao filmovi, serije, igrice, animirana ili transmedijska djela. Prijaviti se mogu profesionalni scenaristi ili autorski timovi (uz scenarista u njemu mogu biti producent, story editor i dr.) iz svih zemalja članica programa MEDIA.
Saznaj više

 OFF škola / Opuzen Film Festival 

Mjesto i vrijeme održavanja: Opuzen, 18. – 22. 8. 2014.
Rok za prijavu: 15. 8. 2014.
Kontakt: info@opuzenfilmfestival.com

OFF škola poziva mlade filmske entuzijaste da uz stručno vodstvo nauče razviti ideju, pisati scenarij, snimati, glumiti i montirati kratkometražne filmove. Program se sastoji od teorijskog dijela i praktičnog rada, a svi filmovi nastali na radionici imat će premijeru posljednjeg dana festivala. Voditelj OFF-a je Igor Jelinović iz Blank_filmskog inkubatora.
Saznaj više

 Prvi put snimam & Filmska početnica / Liburnia Film Festival 

Mjesto i vrijeme odražavanja: Ičići (Opatija), 26. – 30. 8. 2014.
Rok za prijavu: *vidi dolje
Kontakt: info@liburniafilmfestival.com

12. Liburnia Film Festival, jedini festival hrvatskog dokumentarca, i ove godine donosi edukativni popratni program: u suradnji s riječkim Filmaktivom održava se radionica „Prvi put snimam“ za filmske amatere, a uvodi se i radionica „Filmska početnica“, u suradnji s Restartom, za djecu do 10 godina. Rokovi za prijave bit će objavljeni ovih dana na stranicama festivala.
Saznaj više

 Škola dokumentarnog filma 

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 7. 10. 2014. – 17. 2. 2015.
Rok za prijavu: 1. 9. 2014.
Kontakt: skola@restarted.hr

Restartova Škola dokumentarnog filma četveromjesečni je intenzivni program uz međunarodne i domaće tutore koji polaznicima pruža osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca: osnove snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije. Po završetku Škole, Restart laboratorij će producirati najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni rad s mentorima.
Saznaj više

 Korčula Cross Media Lab 

Mjesto i vrijeme održavanja: Korčula, 22. – 26. 9. 2014.
Rok za prijavu: 1. 9. 2014.
Kontakt: helena@korculacrossmedia.org

Korčula Cross Media je međunarodno edukativno događanje i profesionalno umrežavanje posvećeno korištenju suvremenih komunikacijskih tehnologija povezanih s kreativnim industrijama, u svrhu stvaranja novih proizvoda i usluga u turizmu – kroz kreiranje multimedijalnih interaktivnih, mobilnih i web aplikacija te videoigara. Najbolja kreativna rješenja postat će dio platforme Play Croatia te će biti financirani unutar zajedničke produkcije pilot-projekta u iznosu od 10.000 eura.
Saznaj više

 Berlinale Talents / Međunarodni filmski festival u Berlinu 

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 7. – 12. 2. 2014.
Rok za prijavu: 1. 9. 2014.
Kontakt: talents@berlinale.de

Berlinale Talents je najveća i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, snimateljima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima, producentima, dizajnerima produkcije, dizajnerima zvuka i filmskim skladateljima.
Saznaj više

 European Short Pitch 

Mjesto i vrijeme održavanja: radionica u Poznanju: 5. – 11. 1. 2015.; online-sesija: siječanj – veljača 2015.; koprodukcijski forum: 5. – 9. 03. 2015. (lokacija naknadno)
Rok za prijavu: 30. 9. 2014.
Kontakt: europeanshortpitch@nisimasa.com

European Short Pitch je inicijativa čiji je cilj promicanje europskih koprodukcija kratkometražnih filmova, a čini je kombinacija scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma koji mlade scenariste umrežuje s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Odabire se 20 europskih talenata (samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta). Nakon razvoja projekta uz tutore, na koprodukcijskom forumu slijedi pitching pred preko 50 vodećih europskih producenata, financijera, distributera...
Saznaj više

 DOK Leipzig Net Lab 

Mjesto i vrijeme održavanja: Leipzig, 31. 10. – 1. 11. 2014.
Rok za prijavu: 31. 8. 2014. (za kandidate s projektom); 21. 9. 2014. (za kadnidate bez projekta)
Kontakt: senn@dok-leipzig.de

DOK Leipzig Neto Lab  je dvodnevni program koji se sastoji od konferencije i radionica na temu transmedijskog pripovijedanja. Namijenjen je kreativcima s dokumentarnim ili s animiranim krosmedijskim projektom koji trebaju profesionalnu podršku za razvoj ideje, dramaturgije i strukture projekta.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.