Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2022. 

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2022. godine. 

Tijekom kolovoza i početkom rujna 2022. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 FEST FILM LAB: Tehnike režiranja neprofesionalnih glumaca  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 25. rujna 2022., London (UK)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na tehnike režiranja neprofesionalnih glumaca. Radionicu vodi Scandar Copti, redatelj, scenaristii producent, koji iza zebe ima i nominaciju za Oscara. Sudionici će naučiti kako neprofesionalne glumce osloboditi straha od kamere, kako ih pripremiti za snimanje te kako ih naučiti improvizaciji. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR.
Saznaj više

 Škola animacije za djecu  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2022. - lipanj 2023.; radionica se održava subotom u kinu Tuškanac u Zagrebu, a četvrtkom u Centru za kulturu Susedgrad; online radionica održava se srijedom i nedjeljom
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta 
Kontakt: mashaudovicic@gmail.com
Škola animacije je radioničkog tipa i ima za cilj kroz praktični rad upoznati polaznike, učenike od 10 do 14 godina, s osnovnim principima animacije i uvesti ih u svijet stvaranja animiranog filma. Program započinje jednostavnim, ali zabavnim optičkim igračkama kao što su flipbook i zoetrop. Nakon toga, djeca u različitim materijalima stvaraju likove i pozadine, učeći o 12 principa animacije, a zatim timskim radom stvaraju prave animirane filmove. Plan programa uključuje i gledanje filmova sa svjetskih festivala i učenje osnove montaže i rada sa zvukom. Škola animacije traje tijekom cijele školske godine. Prijaviti se može OVDJE, a prijavnica za Susedgrad nalazi se OVDJE.
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 26. kolovoza 2022. (početna, napredna i majstorska radionica), Zagreb; 22. – 26. kolovoza 2022. (početna i napredna radionica), Koprivnica; 29. kolovoza – 2. rujna 2022. (početna, napredna i majstorska radionica), Zagreb; 29. kolovoza – 2. rujna 2022. (početna, napredna i majstorska radionica), Rijeka
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Prijaviti se može OVDJE
Saznaj više

 MIDPOINT Writers' Room 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 7. listopada 2022., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2022.
Kontakt: kristyna.plhonova@midpoint-institute.eu
Scenaristička radionica za TV serije koja nudi razvoj specijaliziranih vještina i praktično znanje o organizaciji rada u scenarističkom timu. Petodnevna radionica je osmišljena kao nadopuna Midpoint-ovom TV Launch programu, a prijaviti se mogu scenaristi i kreativni producenti iz Europe sa scenarističkim iskustvom.
Saznaj više

 IDFA Forum 2022.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. - 16. studenog 2022., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2022.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Screening section'.
Saznaj više
                                                                               
 Liburnia Film Festival: Rough Cut radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 28. kolovoza 2022., Opatija; zima 2022., Rijeka
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2022.
Kontakt: liburniafilmfestival@gmail.com
Liburnia Film Festival poziva redatelj(ic)e i montažer(k)e dokumentarnih filmova u fazi rough cuta iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) da se prijave na LFF Rough Cut radionicu. Radionica se odvija u dvije sesije, a ima za cilj pružiti stručnu podršku, predstaviti različita rješenja i koncepte, otvoriti nove perspektive i pružiti profesionalni feedback na njihove filmove. Organizator će među prijavama odabrati do pet filmskih projekata. Svaki od njih na radionici moraju predstavljati redatelj/ica i montažer/ka, u obje radioničke sesije. U drugoj im se po potrebi i ovisno o trenutnoj fazi projekta pridružuje i producent. 
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. – 30. listopada 2022., Crna Gora
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2022.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Liburnia Film Festival: Filmska početnica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. - 26. kolovoza 2022., Opatija 
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2022.
Kontakt: liburniafilmfestival@gmail.com
Filmska početnica namijenjena je djeci od 7 do 10 godina koja žele kroz tri dana naučiti osnove stop animacije - crtanje, gledanje, slušanje i snimanje. Na radionici će se promišljati kako određenim predmetima, slikama, crtežima i snimljenim zvukovima udahnuti život kroz priču. Trajanje radionice je dva sata dnevno.
Saznaj više

 Liburnia Film Festival: Prvi put snimam  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. – 27. kolovoza 2022., Opatija 
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2022.
Kontakt: liburniafilmfestival@gmail.com
Radionica je zamišljena kao četverodnevno druženje tijekom kojeg polaznici u manjoj grupi prolaze sve faze stvaranja filma. Zajednički odabiru temu, istražuju ju, odlučuju što će snimati, snimaju i montiraju. Nema ograničenja i ne očekuje se nikakvo predznanje. Prijaviti se mogu osobe od 16 do 50 godina.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Works in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 11. studenog 2022., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu:  24. kolovoza 2022. 
Kontakt: info@connecting-cottbus.de, wip@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 EAVE: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 10. ožujka 2023., Luxembourg (Luksemburg); 11. – 18. lipnja 2023., Alpbach (Austrija); listopad 2023., Nizozemska
Rok za prijavu: 29. kolovoza 2022.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-70 urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata i drugih profesionalaca.
Saznaj više

 FIPRESCI Warsaw Critics Project  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 23. listopada 2022., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2022.
Kontakt: fipresci@wff.pl
FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe. Program radionice nudi praktični pristup novinarskom radu na filmskim festivalima, a uz vodstvo stručnjaka, sudionici će pratiti filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, pri ćemu će imati priliku upoznati brojne filmaše i predstavnike filmske industrije. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2023  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 26. veljače 2023., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. rujna 2022.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima. 
Saznaj više

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: pobjednici se objavljuju 16. svibnja 2023., Hollywood (Kalifornija, SAD)
Rok za prijavu: 14. rujna 2022. (rani rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $2.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2022., Split 
Rok za prijavu: 15. rujna 2022. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
Prijave na radionicu podijeljene su u dvije kategorije: početnici (prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak) i profesionalci (pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta). Prijaviti se može putem obrasca u jednu od dvije kategorije: Početnici i Profesionalci. 
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.