Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2021. 

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2021. godine. 

Tijekom kolovoza i početkom rujna 2021. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 FEST FILM LAB: radionica montaže zvuka  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 30. rujna 2021., online
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika usmjerena na širok spektar tema vezanih uz montažu/oblikovanje zvuka za film. Voditelj radionice je najuspješniji montažer zvuka našeg doba, Eddy Joseph. Tijekom 30-godišnje karijere radio je s redateljima poput Alana Parkera, Bernarda Bertoluccija, Louis Mallea, Jean-Jacques Annauda, Neil Jordana i Anthony Minghella. Sudjelovanje se naplaćuje 499 EUR (299 EUR do 9. kolovoza).
Saznaj više

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 27. kolovoza 2021. (početna, napredna i majstorska radionica režije), Zagreb; 23. – 27. kolovoza 2021. rujna (početna, napredna i majstorska radionica zvuka i majstorska radionica montaže), Rijeka; 30. kolovoza – 3. rujna (početna, napredna i majstorska radionica zvuka i majstorska radionica perspektiva filma), Zagreb
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Prijaviti se može OVDJE
Saznaj više

 Star Film Fest: filmske radionice  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. kolovoza 2021.
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta 
Kontakt: info@sfilmfest.com 
U sklopu ovogodišnjeg Star Film Festivala održat će se niz filmskih radionica. Na radionici filmske dramaturgije polaznici će kroz individualni i zajednički rad raditi na analiziranju, detektiranju i sintezi svega što im se sviđa te će kao rezultat napraviti prvi korak ideji za film. Prijaviti se na radionicu dramaturgije može OVDJE. Pod vodstvom Ive Rosandić polaznici radionice filmske kritike će kroz dva dana radionice uz razgovor i analizu tuđih tekstova nastojati utvrditi osnovne pretpostavke, značaj i vrste pisanja o filmu. Prijava je moguća OVDJE. U suradnji s neprofitnom međunarodnom umjetničkom i produkcijskom platformom, Bacačima Sjenki, u sklopu projekta CinEd, održati će se zagonetna filmska radionica uz tajanstvenu filmsku projekciju jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora. Zagonetku filma polaznici će rješavati pomoću niza pojedinačnih i grupnih kreativnih aktivnosti, uz pomoć slike, zvuka, glume i mizanscene. Prijaviti se na radionicu filmske kritike može OVDJE.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. i 26. listopada 2021., Leipzig (Njemačka) i online 
Rok za prijavu: 2. kolovoza 2021.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 IDFA Forum 2021.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. – 26. studenog 2021., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 2. kolovoza 2021.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz program koji uključuje prezentacije, pitching, sastanke jedan-na-jedan na lokaciji te online sastanke. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi. Ove godine pokrenut je novi program 'Producers Connection', namijenjen projektima u ranoj fazi razvoja koji traže partnere za međunarodnu koprodukciju. Bit će izabrano oko 60 filmova i projekata novih medija. Program 'IDFA DocLab Forum' namijenjen je interaktivnim i VR projektima  u svim fazama proizvodnje, dok 'IDFA Forum' traži kreativne dokumentarne projekte i serije s međunarodnim potencijalom, dokumentarne projekte za djecu te projekte u završnim fazama proizvodnje za 'Rough Cut Screening section'.
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum: C EU Soon  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 17. listopada 2021., Rim (Italija) 
Rok za prijavu: 6. kolovoza 2021.
Kontakt: mia.cinema@miamarket.it
Work in progress sesija koja se odvija u sklopu koprodukcijskog market & pitching foruma MIA u Rimu. Za program će biti odabrano do šest prvih i drugih filmova u fazi postprodukcije za ekskluzivno predstavljanje prodajnim zastupnicima i distributerima. C EU Soon započinje pitchingom projekata redatelja i producenta (uz isječak filma) nakon čega slijedi sesija unaprijed dogovorenih sastanaka jedan na jedan. 
Saznaj više

 Liburnia Film Festival: Rough Cut radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. - 22. kolovoza 2021., Split
Rok za prijavu: 6. kolovoza 2021.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr
Liburnia Film Festival poziva redatelj(ic)e i montažer(k)e dokumentarnih filmova u fazi rough cuta iz svih zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo) da se prijave na prvu LFF Rough Cut radionicu koju će voditi renomirane montažerke Jelena Maksimović (Beograd, Srbija) i Hrvoslava Brkušić (Zagreb, Hrvatska). Radionica se odvija u dvije sesije, a ima za cilj pružiti stručnu podršku, predstaviti različita rješenja i koncepte, otvoriti nove perspektive i pružiti profesionalni feedback na njihove filmove. Organizator će među prijavama odabrati do pet filmskih projekata. Svaki od njih na radionici moraju predstavljati redatelj/ica i montažer/ka, u obje radioničke sesije. U drugoj im se po potrebi i ovisno o trenutnoj fazi projekta pridružuje i producent. 
Saznaj više

 Kino klub Split: radionica kinematografije i režije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. - 22. kolovoza 2021., Split
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2021.
Kontakt: produkcija@kinoklubsplit.hr 
Radionicu kinematografije i režije u organizaciji Kino kluba Split će nakon uspješnog prošlogodišnjeg online izdanja u Splitu voditi istaknuti njemački snimatelj i redatelj Fred Kelemen. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad s rezultatima koji će naknadno biti i javno prezentirani. Broj polaznika je ograničen, a selekciju će vršiti mentor na osnovu prijave i motivacijskog pisma. Prijaviti se može OVDJE, do 10. kolovoza 2021. 
Saznaj više

 Vukovar film festival: Dunavska scenaristička radionica  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. kolovoza 2021., Vukovar
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2021.
Kontakt: press@vukovarfilmfestival.com
Dunavska scenaristička radionica održat će se u sklopu 15. Vukovar film festivala, a cilj njenog programa je omogućiti scenaristima intenzivan rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, uz podršku moderatorice, scenaristice i dramaturginje Sanje Kovačević te kolega nazočnih na Vukovar film festivalu. Otvoren je svima koji razvijaju scenarij za dugometražni ili kratkometražni  igrani film. Ovogodišnja tema radova za prijavu je Vukovar i okolica, iz bilo kojeg vremenskog perioda.
Saznaj više

 FEST – Pitching Forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. i 9. listopada 2021. (Pitching Forum); TBA (obuka za pitching); online
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2021.
Kontakt: pitching@fest.pt 
Međunarodna platforma za financiranje i koprodukciju, posvećena razvoju i financiranju filmskih projekata. Odvija se u sklopu festivala FEST – New Directors / New Films Festival. Odabrani finalisti, njih 22, dobit će jedinstvenu priliku da petominutnim pitchingom predstave svoje projekte najistaknutijim svjetskim producentima, distributerima i investitorima u filmskoj industriji u potrazi za projektima koje će podržati. Projekti mogu biti kratkometražni i dugometražni igrani, dokumentarni i animirani filmovi u ranoj ili kasnoj fazi proizvodnje.
Saznaj više

 MIDPOINT Writers' Room 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 18. – 23. listopada 2021., Prag (Češka); u slučaju da se radionica mora održati u online formatu datumi su 11. – 22. listopada 2021.
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2021.
Kontakt: katarina.tomkova@midpoint-institute.eu
Scenaristička radionica za TV serije koja nudi razvoj specijaliziranih vještina i praktično znanje o organizaciji rada u scenarističkom timu. Petodnevna radionica je osmišljena kao nadopuna Midpoint-ovom TV Launch programu, a prijaviti se mogu kreativni producenti iz Europe sa scenarističkim iskustvom.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. listopada 2021., Atena (Grčka)
Rok za prijavu: 16. kolovoza 2021.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: Coco Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 5. studenog 2021., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 18. kolovoza 2021. (Works in Progress)
Kontakt: wip@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 26. studenog 2021., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 18. kolovoza 2021.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program za šest odabranih projekata sastoji se od nekoliko radionica i javnog pitchinga.
Saznaj više

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 21. studenog 2021., Zagreb
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2021.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com
Radionica namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film održat će se tijekom 19. Zagreb Film Festivala. Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film uz vodstvo iskusnih pisaca, redatelja i scenarističkih savjetnika. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 EAVE: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 11. ožujka 2022., Luxembourg (Luksemburg); 10. – 17. lipnja 2022., Pärnu (Estonija); listopad 2022., Barcelona (Španjolska)
Rok za prijavu: 23. kolovoza 2021.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-70 urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata itd.
Saznaj više

 Atelje Varan: radionica dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. studenog 2021. – 29. siječnja 2022., Beograd (Srbija)
Rok za prijavu: 29. kolovoza 2021.
Kontakt: varan@domomladine.org
Intenzivna radionica namijenjena svima koji žele steći početno iskustvo u snimanju dokumentarnih filmova. Nakon upoznavanja sa tehničkim aspektima snimanja filma, analize referentnih filmskih ostvarenja, nalaženja lokacija i pisanja scenarija, svaki sudionik započet će snimanje vlastitog kratkometražnog dokumentarnog filma na zadanu temu.
Saznaj više  

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. siječnja 2022., New York (SAD)
Rok za prijavu: 30. kolovoza 2021. (redovni rok); 30. listopada 2021. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se dvanaest novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više 
                                                                                              
 Berlinale Talents 2022  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 17. veljače 2022., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. rujna 2021.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima. 
Saznaj više 

 Institut Erich Pommer: radionica europske koprodukcije – pravni i financijski aspekti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 24. studenog 2021. Budimpešta (mađarska) 
Rok za prijavu: 5. rujna 2021. (sudionici iz Hrvatske mogu se do ovog datuma prijaviti za ograničen broj školarina OVDJE)
Kontakt: dr@epi.media
Radionica Instituta Erich Pommer namijenjena je edukaciji filmaša o pravnim i financijskim aspektima europskih koprodukcija prilikom produkcije i distribucije, a naročito se ove godine bavi izazovima uzrokovanim globalnom pandemijom. U sklopu programa sudionici će usvojiti relevantna znanja o strategijama financiranja, poreznim olakšicama, javnim subvencijama i distribucijskim strategijama te će dobiti priliku stvoriti korisne kontakte s uglednim stručnjacima i profesionalcima iz filmske industrije diljem Europe. 
Saznaj više 

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 14. prosinca 2021., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 8. rujna 2021.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 18 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više 

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021. – veljača 2022., Zagreb
Rok za prijavu: 9. rujna 2021.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji. Redovni predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Borna Buljević, Katerina Duda, Ana Hušman, Vanja Jambrović, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić i Nebojša Slijepčević, te gostujući međunarodni predavači. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
Saznaj više 

 Festival mediteranskog filma: "Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište?"  
Vrijeme i mjesto održavanja: kraj rujna/početak listopada 2021., Split
Rok za prijavu: 10. rujna 2021. do 17 sati
Kontakt: martina.petrovic@mediadesk.hr 
DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split organizira radionicu 'Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište' čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum. Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, u prvom redu redateljima i scenaristima, s fokusom na projektima kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova (uz uvjet da su svojom tematikom vezani uz Split ili Mediteran, odnosno da se snimaju u Splitu ili njegovoj okolici). Za sudjelovanje će biti odabrano 5 projekata kratkih igranih ili dokumentarnih ili eksperimentalnih filmova koji će biti predstavljeni i javno, u kinoteci Zlatna vrata, a za najbolji pitching kratke igrane forme osiguran financijski iznos od 10.000 kuna. Za provođenje radionice zadužena je hrvatska producentica Tamara Babun (Wolfgang & Dolly d.o.o.), a u određenom opsegu i Martina Petrović, voditeljica DKE - Ureda MEDIA Hrvatske.
Saznaj više 

 BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (pobjednici se objavljuju 17. svibnja 2022.)
Rok za prijavu: 12. rujna 2021. (rani rok), 11. listopada 2021. (redovni rok)
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

 Apulia Film Forum: koprodukcijski forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 9. listopada 2021., Brindisi (Italija)
Rok za prijavu: 12. rujna 2021.
Kontakt: forum@apuliafilmcommission.it 
Fondacija filmske komisije Apulije organizira 9. izdanje Apulijskog filmskog foruma s ciljem poticanja koprodukcija i razmjena primjera dobre prakse. Manifestacija je osmišljena za 20 filmskih projekata u fazi razvoja koji će imati priliku dobiti povratne informacije, kao i upoznati potencijalne financijere i koproducente. U međunarodnoj sekciji foruma sudjeluju projekti u potrazi za talijanskim koproducentima. Forum je otvoren za dugometražne igrane, dokumentarne i animirane filmove koji imaju osigurano 30% budžeta te bi bili djelomično ili u cijelosti snimljeni u Apuliji.
Saznaj više    

 Baltic Event: Co-Production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 26. studenog 2021., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 15. rujna 2021.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 12 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 FIPRESCI Warsaw Critics Project  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 18. listopada 2020., Varšava (Poljska)
Rok za prijavu: 15. rujna 2020.
Kontakt: fipresci@wff.pl
FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe. U radu s mentorima sudionici će pokrivati filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Scenaristička radionica s Razvanom Radulescuom  
Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2021., Split 
Rok za prijavu: 15. rujna 2021. 
Kontakt: metonimijasplit@gmail.com
Udruga Metonimija organizira scenarističku radionicu s rumunjskim piscem, redateljem i scenaristom Razvanom Radulescuom. Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film.
Prijave na radionicu podijeljene su u dvije kategorije: početnici (prijavitelji koji se na projekt prijavljuju kao pojedinci, nemaju iza sebe nijedan profesionalni uradak) i profesionalci (pojedinci koji iza sebe imaju jedan ili više filmskih uradaka prikazivanih u javnosti, plasiranih na festivale, već su im odobrena sredstva za razvoj projekata, scenarija ili proizvodnju, imaju status samostalnog umjetnika ili imaju producenta). Prijaviti se može putem obrasca u jednu od dvije kategorije: Početnici i Profesionalci. 
Saznaj više

 SPID: scenaristički program Zora Dirnbach  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 28. kolovoza 2021.
Rok za prijavu: 15. rujna 2021.
Kontakt: zoradirnbach@spid.com.hr
SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela pokreće novi razvojni program Zora Dirnbach za scenarije dugometražnih igranih filmova, s naglaskom na njihovu društvenu dimenziju i bavljenje sadržajnim elementima scenarija. Poziv je otvoren za sve članice i članove strukovnih udruga u polju scenaristike kao i studentice i studente dramaturgije i filmske režije umjetničkih akademija. Primarni cilj programa 'Zora Dirnbach' je otvaranje interdisciplinarnog istraživačkog prostora za rad na scenarijima dugometražnih igranih filmova, kroz suradnju s istaknutim humanističkim znanstvenicama, aktivistkinjama i istraživačicama koje su angažirane kao potencijalne mentorice u sklopu programa. Sudjelovanje u programu honorirano je stipendijom, a po završetku programa odabrani autori i/ili autorice predat će novu verziju scenoslijeda, treatmenta ili scenarija te izvještaj o radu u sklopu programa.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.