Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2020. 

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2020. godine. 

Tijekom kolovoza i početkom rujna 2020. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 Ljetna filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 24. -28- kolovoza; 31. kolovoza – 4. rujna 2020. (OŠ Montessori, Zagreb)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice će se održati u Osnovnoj Montessori školi barunice Dédée Vranyczany, Ul. Matka Mandića 2 u Zagrebu.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. i 27. listopada 2020., online izdanje
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2020.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 Odesa International Film Festival: EastSeries  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. rujna – 2. listopada 2020., Odesa (Ukrajina)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2020.
Kontakt: t.vlasova@oiff.com.ua
Inicijativa scenarističkog programa ScripTeast: riječ je o koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe. Program je osmišljen za četiri do šest projekata, koji će se tijekom pitching foruma predstaviti istaknutim profesionalcima iz televizijskog sektora audiovizualne industrije, distributerima i koproducentima, s mogućnošću osvajanja 20.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 IDFA DocLab Forum 2020.  
Vrijeme i mjesto održavanja: 16. – 20. studenog 2020., online izdanje
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2020.
Kontakt: idfaforum@idfa.nl 
Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz nekoliko specijaliziranih programa: postojeće kategorije Round Table Pitches i (Demo) Project Presentations ostat će nepromijenjene unatoč ovogodišnjem online izdanju. Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi.
Saznaj više 

 Animarkt Stop Motion Forum: pitching za lutka-film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 10. listopada 2020. (pitching: 9. listopada), Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 3. kolovoza 2020.
Kontakt: a.kowalewska@momakin.pl
Sajam namijenjen kratkometražnim projektima u razvoju s područja stop-animacijskih lutka filmova, a 15 odabranih projekata sudjelovat će u pitchingu u sklopu Animarkta.
Saznaj više

 EAVE: radionica za marketing  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 15. studenog 2020., (Luxembourg) Luksemburg
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2020.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE-ov intenzivni petodnevni program posvećen marketing uz posebni fokus na digitalni marketing koji stječe sve veću važnost na audiovizualnom tržištu. Namijenjen je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnog rada s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.
Saznaj više

 MIDPOINT Shorts 2020 - 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: rujan (uvodna online radionica); listopad 2020., Prag (Češka); siječanj 2021., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 12. kolovoza 2020.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Program namijenjen razvoju kratkometražnih igranih filmova. Prijaviti se mogu timovi scenarista i/ili redatelja i producenata koji razvijaju profesionalni ili diplomski film. Program se sastoji od jedne online i dvije rezidencijalne tijekom kojih će polaznici raditi na razvoju scenarija i projekta te steći znanje o promotivnim strategijama u fazi razvoja.                                                                                                                              Saznaj više

 ZFF Industrija: Moj prvi scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 15. studenog 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2020.
Kontakt: inja@zagrebfilmfestival.com
Radionica namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film održat će se tijekom 18. Zagreb Film Festivala. Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film uz vodstvo iskusnih pisaca, redatelja i scenarističkih savjetnika. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice, od kojih dvoje iz Hrvatske. Radionica je besplatna za sve polaznike.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: cocoWIP - Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 6. studenog 2020., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2020. 
Kontakt: info@connecting-cottbus.de
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Coco Pitch bit će odabrano 13 projekata (dugometražni igrani filmovi) u fazi razvoja koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 6 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 Animarkt Stop Motion Forum: Masters radionice  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 10. listopada 2020., Łódź (Poljska); online 
Rok za prijavu: 23. kolovoza 2020.
Kontakt: pr@momakin.pl
Radionice u sklopu Animarkt sajma stop-animacije koje vode najistaknutiji stručnjaci iz područja - Kim Keukeleire, Andy Gent, Tobias Fouracre i Malcolm Hadley.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 30. rujna – 2. listopada 2020., Atena (Grčka)
Rok za prijavu: 23. kolovoza 2020.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više 

 EAVE: radionica za producente  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 12. ožujka 2021., Luxembourg (Luksemburg); lipanj 2021., Orléans (Francuska - TBC); listopad 2021., Katalonija (Španjolska – TBC)
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2020.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-ak urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata itd.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. – 18. veljače 2021., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. rujna 2020.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima. 
Saznaj više

 MIA Co-Production Market & Pitching Forum: C EU Soon  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. listopada 2020., Rim (Italija) i online
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2020.
Kontakt: mia.cinema@miamarket.it  
Work in progress sesija koja se odvija u sklopu koprodukcijskog market & pitching foruma MIA u Rimu. Za program će biti odabrano do šest prvih i drugih filmova u fazi postprodukcije za ekskluzivno predstavljanje prodajnim zastupnicima i distributerima. C EU Soon započinje pitchingom projekata redatelja i producenta (uz petominutni isječak filma) nakon čega slijedi sesija unaprijed dogovorenih sastanaka jedan na jedan. 
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. studenog 2020., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 2. rujna 2020.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program se sastoji od nekoliko radionica i javnog pitchinga. Pet odabranih projekata natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 5000 eura namijenjenih daljnjem razvoju projekta.
Saznaj više 

 Baltic Event: Co-Production Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 29. studenog 2020., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 7. rujna 2020.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 16 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 15. prosinca 2020., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 7. rujna 2020.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više

 MIDPOINT Writers' Room 2020  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. – 24. listopada 2020., Prag (Češka)
Rok za prijavu: 9. rujna 2020.
Kontakt: katarina.tomkova@midpoint-institute.eu 
Scenaristička radionica za TV serije koja nudi razvoj specijaliziranih vještina i praktično znanje o organizaciji rada u scenarističkom timu. Četverodnevna radionica je osmišljena kao nadopuna Midpoint-ovomTV Launch programu, a prijaviti se mogu kreativni producenti iz Europe sa scenarističkim iskustvom.
Saznaj više

 MIDPOINT Feature Launch 2021  
Vrijeme i mjesto održavanja: siječanj 2021., Trst (Italija); travanj 2021., Trnava (Slovačka); srpanj 2021., Prag (Češka), siječanj 2022., Trst (Italija), u sklopu koprodukcijskog foruma When East meets West
Rok za prijavu: 9. rujna 2020.
Kontakt: sona.morgenthalova@midpoint-institute.eu
Jedinstveni edukacijski program namijenjen timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Bit će odabrano 9 projekata i 3 savjetnika. Program traje godinu dana, a sastoji se od 4 modula koji uključuju 2 rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih 9 projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary.
Saznaj više

  BlueCat – natjecateljski program za najbolji scenarij  
Vrijeme i mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD (vrijeme TBA)
Rok za prijavu: 13. rujna 2020. 
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com
Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine i jedno je od najvećih i najprestižnijih natjecanja toga tipa na svijetu. Dosadašnji pobjednici i finalisti natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i Nagrada Fellini, nagrada za najbolji međunarodni scenarij u vrijednosti od $1.000 Svaki prijavljeni scenarij dobit će i povratnu analizu.
Saznaj više

  Cinekid for Professionals Online: ScreeningClub  
Vrijeme i mjesto održavanja: 19. listopada – 8. studenog 2020.
Rok za prijavu: 14. rujna 2020.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl
Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu kratki i dugometražni igrani, animirani i dokumentarni filmovi i TV serije za djecu od 4 do 14 godina nastali tijekom 2019. i 2020. godine.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.