Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2019.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2019. godine.

Tijekom kolovoza i početkom rujna 2019. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar

 Mediteran Film Festival: MFF School  
Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 24. kolovoza 2019., Široki brijeg (Bosna i Hercegovina)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: mffschool@gmail.com
Filmska radionica koja se održava u sklopu Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu. Radionica će trajati od 12. do 24. kolovoza te će polaznici u to vrijeme naučiti sve ono što je potrebno za nastanak kratkog filma. Uz prijave na filmsku radionicu, MFF poziva i na prijave za filmski scenarij prema kojem će nastati igrani film.
Saznaj više

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 26. – 30. kolovoza 2019. (Zagreb, Rijeka); 2. – 6. rujna 2019. (Zagreb, Sinj, Koprivnica)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com
FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 14 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od pet dana zamišljene su kao boravak od 9 do 15h. 
Saznaj više

 Star Film Fest: radionice Izrada filmske glazbe i Osiguranje filmske produkcije  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. - 31. kolovoza 2019., Sisak (Hrvatska)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: info@sfilmfest.com
Radionica pod nazivom Izrada filmske glazbe ponudit će polaznicima saznanje o važnosti glazbe u filmu. Akustika, teorija filmskog zvuka i glazbe, audio inženjering uz primjere iz literature čekaju vas na adresi ove radionice. Uz sve navedeno posebna će se pozornost posvetiti i praktičnom radu te kreaciji dok će se polaznici pod stručnim vodstvom Magde Mas baviti kolektivnom kompozicijom za odabranu scenu iz filma. 
Osiguranje filmske produkcije naziv je radionice kojoj je cilj upoznati sudionike s problemima ali i rješenjima na koje producenti nailaze u svom radu. Polaznici će ovdje moći naučiti nešto o glavnim rizicima koji ugrožavaju producente i konkretnim rješenjima, a posebna će se pažnja posvetiti diskusiji.
Saznaj više

 FEST FILM LAB: Radionica za montažere  
Vrijeme i mjesto: 5. – 6. listopada 2019., London (Velika Britanija)
Rok za prijavu: do popune raspoloživih mjesta
Kontakt: filmlab@fest.pt
Dvodnevna radionica osmišljena za 25 sudionika i namijenjena usavršavanju umjetničkih i zanatskih aspekata montaže, čiji je voditelj jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih montažera današnjice Chris Dickens (Slumdog Millionaire, Rocketman, Mary Queen of Scots, Macbeth). Sudjelovanje se naplaćuje 499 GBP.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 28. i 29. listopada 2019., Leipzig (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2019.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de
Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 Animarkt Stop Motion Forum: pitching za lutka-film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 12. listopada 2019. (pitching: 11. listopada), Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 4. kolovoza 2019.
Kontakt: a.kowalewska@momakin.pl
Sajam namijenjen kratkometražnim projektima u razvoju s područja stop-animacijskih lutka filmova, a 15 odabranih projekata sudjelovat će u pitchingu u sklopu Animarkta.
Saznaj više

 Bridging the Dragon Project Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: Kina (prvi dio) listopad 2019., Europa (drugi dio) početak 2020.
Rok za prijavu: 4. kolovoza 2019.
Kontakt: lab_europe@bridgingthedragon.com
Program BtD Project Lab intenzivna je radionica namijenjena projektima pogodnima za kinesko-europsku koprodukciju. Program se odvija u dva dijela, svaki u trajanju od 3 do 4 dana. Pod mentorstvom vodećih stručnjaka, polaznici će sudjelovati u raspravama, pitchingu, sastancima jedan-na-jedan i seminarima. Od prijavljenih bit će odabrano 6 do 8 kineskih i 6 do 8 europskih projekata. Prijaviti se mogu iskusni autorski timovi (producent i redatelj ili scenarist) koji rade na razvoju dugometražnog igranog ili animiranog filma. Projekt treba imati razvijenu strukturu priče, likove i lokacije.
Saznaj više

 Radionica MEDICI  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 27. rujna 2019., Hotel „Bayrisches Haus“ kraj Postdama (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2019.
Kontakt: info@focal.ch
Radionice MEDICI održavaju se od 2012. godine s ciljem okupljanja javnih financijera različitih nacionalnosti, umrežavanja i razmjene ideja. Radionice se održavaju jednom godišnje, a svaka se bavi različitim problemima vezanim uz ulogu financiranja projekata iz perspektive javnog financijera. Radionica je namijenjena europskim i međunarodnim filmskim fondovima, čelnicima takvih institucija, ali i osobama zaduženima za koordinaciju projekata, procese odlučivanja i postupak ugovaranja. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.
Saznaj više

 Radionica animacije na Visu  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 29. rujna 2019., Komiža 
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2019.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr
Zagreb film deseti put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranog filma koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od  25. do 29. rujna. Cilj radionice je pomoći studentima, mladim profesionalcima te profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animiranog filma.
Ovogodišnju radionicu vodit će Phil Parker koji je više od dvadeset godina radio u medijskim industrijama i vodeći je europski konzultant za razvoj animiranog filma. Na radionicu mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen. 
Saznaj više

 Connecting Cottbus: COCOWIP - Works in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 8. studenog 2019., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 22. kolovoza 2019. 
Kontakt: wip@connecting-cottbus.de 
Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, ili projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 5 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.
Saznaj više

 Apulia Film Forum: koprodukcijski forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. – 12. listopada 2019., Brindisi (Italija)
Rok za prijavu: 26. kolovoza 2019.
Kontakt: forum@apuliafilmcommission.it
Fondacija filmske komisije Apulije organizira 9. izdanje Apulijskog filmskog foruma s ciljem poticanja koprodukcija i razmjena primjera dobre prakse. Manifestacija je osmišljena za 20 filmskih projekata u fazi razvoja koji će imati priliku dobiti povratne informacije, kao i upoznati potencijalne financijere i koproducente. U međunarodnoj sekciji foruma sudjeluju projekti u potrazi za talijanskim koproducentima. Forum je otvoren za dugometražne igrane i dokumentarne filmove koji imaju osigurano 30% budžeta te bi bili djelomično ili u cijelosti snimljeni u Apuliji.
Saznaj više

 Torino Short Film Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 21. – 23. studenog 2019., Torino (Italija)
Rok za prijavu: 26. kolovoza 2019. (rani rok), 16. rujna 2019. (redovni rok)
Kontakt: office@tsfm.centrodelcorto.it
Sajam kratkometražnog filma koji nastaje u organizaciji Filmskog festivala u Torinu. Podijeljen je u nekoliko programskih cjelina, koje su usmjerene na razvoj projekata, distribuciju i plasman kratkometražnog filma. Ove godine uvedene su posebne kategorije za pitching koprodukacija komedija i VR sadržaja.
Saznaj više

 EAVE Producers Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 6. – 13. ožujka 2020., Luxembourg (Luksemburg); 8. – 15. lipnja 2020., Galway (Irska); 19. - 26. listopada 2020., Rijeka/Opatija  
Rok za prijavu: 30. kolovoza 2019.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-ak urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata itd.
Saznaj više

 Radionica CEE Animation  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. 11. 2019. – 5. 12. 2019.,Ljubljana (Slovenija), ožujak 2020., Tallin (Estonija), svibanj 2020., Třeboň (Češka)
Rok za prijavu: 30. kolovoza 2019.
Kontakt: office@ceeanimation.eu
Cjelogodišnji program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Program se sastoji od tri intenzivna šestodnevna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama. Radionice će uključivati rad u grupama s umjetnicima različitih profila te predavanja uglednih stručnjaka.
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: 1. listopada 2019. – 28. veljače 2020., Zagreb
Rok za prijavu: 1. rujna 2019.
Kontakt: skola@restarted.hr
Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, autorica Katerina Duda te multimedijalni autora Miloš Tomić. U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista. Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati u prostoru Pogona (Ulica kneza Mislava 11).
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. – 29. studenog 2019., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 2. rujna 2019.
Kontakt: balticevent@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program se sastoji od nekoliko radionica i javnog pitchinga. Pet odabranih projekata natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 5000 eura namijenjenih daljnjem razvoju projekta.
Saznaj više 

 Baltic Event: Co-Production Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 27. – 28. studenog 2019., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 2. rujna 2019.
Kontakt: coproduction@poff.ee
Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 16 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 International Screenwriting Competition  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 19. svibnja 2020., New York (SAD)
Rok za prijavu: 5. rujna 2019. (redovni rok); 5. studenog 2019. (kasni rok)
Kontakt: iscscripts@gmail.com
Projekt koji se održava u sklopu Međunarodnog festivala filmaša u New Yorku. Na kraju natjecanja dodjeljuje se deset novčanih nagrada. Prijaviti se mogu autori s originalnim scenarijima za kratkometražne i dugometražne filmove.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2020  
Mjesto i vrijeme održavanja: 22. – 27. veljače 2020., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 2. rujna 2019.
Kontakt: talents@berlinale.de
Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više

 Animarkt Stop Motion Forum: radionice i masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 12. listopada 2019.,  Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 5. rujna 2019.
Kontakt: pr@momakin.pl
Radionice i masterclass u sklopu Animarkt sajma stop-animacije koje vode najistaknutiji stručnjaci iz područja - Barry Purves, Juan Soto, Angela Poschet i Christine Polis.
Saznaj više
Saznaj više

 Les Arcs Industry Village: Coproduction Village  
Vrijeme i mjesto održavanja: 14. – 18. prosinca 2019., Les Arcs (Francuska)
Rok za prijavu: 6. rujna 2019.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com
Les Arcs Industry Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 550 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Cooproduction Village 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 70 minuta).
Saznaj više

 EAVE: radionica za marketing  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 10. studenog 2019., (Luxembourg) Luksemburg
Rok za prijavu: 6. rujna 2019.
Kontakt: satu@eave.org
EAVE-ov intenzivni četverodnevni program posvećen marketingu. Namijenjen je producentima te profesionalcima iz područja marketinga, prodaje, distribucije i sl. Sastoji se od rada u grupi, plenarnih sesija u manjim grupama te individualnog rada s mentorima, pri čemu će polaznici dobiti priliku raditi na strategiji marketinga, prodaje i razvoju publike.
Saznaj više

 MIDPOINT Writers' Room 2019  
Vrijeme i mjesto: 2. – 7. studeni 2019.
Rok za prijavu: 13. rujna 2019.
Kontakt: Katarina Tomkova (koordinatorica programa), katarina.tomkova@amu.cz
Scenaristička radionica za TV serije koja nudi razvoj specijaliziranih vještina i praktično znanje o organizaciji rada u scenarsitičkom timu. Četverodnevna radionica je osmišljena kao nadopuna Midpoint-ovomTV Launch programu, a prijaviti se mogu kreativni producenti iz Europe sa scenarističkim iskustvom.
Saznaj više

 MIDPOINT: Feature Launch 2019  
Vrijeme i mjesto: 15. – 22. siječnja 2020., Trst (Italija); travanj 2020., Slovačka; lipanj/srpanj 2020., Karlovy Vary (Češka); siječanj 2021., Trst (Italija)
Rok za prijavu: 13. rujna 2019. (za razvoj projekta); 27. rujna 2019 (za obuku savjetnika na scenariju)
Kontakt: Sona Morgenthalova (koordinatorica programa), sona.morgenthalova@amu.cz
Jedinstveni edukacijski program namijenjen timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Bit će odabrano 9 projekata i 3 savjetnika. Program traje godinu dana, a sastoji se od 4 modula koji uključuju 2 rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih 9 projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals: ScreeningClub  
Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 25. listopada 2019., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 16. rujna 2019.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl
Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu kratki i dugometražni igrani, animirani i dokumentarni filmovi i TV serije za djecu od 4 do 14 godina nastali tijekom 2018. i 2019. godine.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.