Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2018.

Prijave na radionice, programe i javne pozive u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2018. godine.

Tijekom kolovoza i početkom rujna 2018. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, javne pozive i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 ANIMARKT pitching za lutka-film  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 13. listopada 2018. (pitching: 11. listopada), Łódź (Poljska)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2018.
Kontakt: a.kowalewska@momakin.pl

Sajam namijenjen kratkometražnim projekima u razvoju s područja lutka-filma. 15 odabranih projekata sudjelovat će u pitchingu u sklopu Animarkta.
Saznaj više

 East Silver Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 30. listopada 2018., Jihlava (Češka)
Rok za prijavu: 31. srpnja 2018. (za projekte u fazi grubog šnita)
Kontakt: info@eastsilver.net

Sajam dokumentarnog filma specijaliziran za filmove Istočne i Srednje Europe, a odvija se u sklopu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi. U sklopu sajma dodjeljuje se i nagrada Silver Eye. Ukuno 33 filma natjecat će se u kategorijama dugometražnog, srednjometražnog i kratkometražnog filma, a pobjednici će biti nagrađeni novčanim iznosom od 1.500 eura.
Saznaj više

 Filmska radionica za djecu i mlade FROOOM!  
Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 31. kolovoza 2018. (Zagreb, Prelog, Sinj)
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: frooom.filmskaradionica@gmail.com

FROOOM! je radionica namijenjena djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma. Radionice u trajanju od 35 školskih sati zamišljene su kao boravak od 9 do 15h i provode se u radu s grupom do 16 sudionika. U tijeku su upisi za ljetne radionice u Zagrebu, Prelogu i Sinju.
Saznaj više

 Redateljske metode rada s neprofesionalnim glumcima: Scandar Copti  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. i 4. studenog 2018., London
Rok za prijavu: do popunjenja (maksimalno 25 sudionika)
Kontakt: filmlab@fest.pt

Intenzivna dvodnevna radionica pod vodstvom palestinskog redatelja Scandara Optija tijekom koje će polaznici usvojiti Scandarove tehnike rada s glumcima prije i za vrijeme snimanja filma. Radionica je namijenjena redateljima, asistentima redatelja, producentima, studentima i svima zainteresiranima za režiranje filma s neprofesionalnim glumcima.
Saznaj više

 Balkan Film Market: Pitch Balkan  
Vrijeme i mjesto održavanja: 5. – 6. listopada 2018., Tirana (Albanija)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: pitch@balkanfilmmarket.com

Pitching forum za prve i druge dugometražne igrane i dokumentarne filmove redatelja s područja Istočne i Jugoistočne Europe, koji već imaju osigurano barem 10% financiranja.
Saznaj više

 Balkan Film Market: AlbaScript Plus  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 7. listopada 2018., Tirana (Albanija)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: albascript@balkanfilmmarket.com

Radionica namijenjena razvoju scenarija za dugometražne i kratkometražne igrane filmove s ciljem poticanja suradnje talenata iz regije.
Saznaj više

 Filmska revija mladeži i Four River Film Festivala: work in progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 15. rujna 2018., Karlovac (Hrvatska)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: marijaratkovic@gmail.com

Riječ je o novouspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcijje od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala.
Saznaj više

 Meet the Scriptwriters na festivalu interfilm Berlin  
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2018., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: info@meetthescriptwriters.com

Program za scenariste s područja Jugoistočne Europe, koji razvijaju svoj kratkometražni film. Odabrani projekt sudjelovat će u programu Script Pitch & Script Lab 34. festivala interfilm Berlin. Meet the Scriptwriters i interfilm Berlin pokrivaju troškove putovanja, smještaja i akreditacije za jednu osobu.
Saznaj više

 DOK Co-Pro Market  
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. i 30. listopada 2018., Leipzig (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2018.
Kontakt: u.schmidt@dok-leipzig.de

Koprodukcijski sajam namijenjen dugometražnim dokumentarnim filmovima u razvoju s međunarodnim potencijalom. Prijavljeni projekti moraju biti u razvoju ili u ranoj fazi produkcije, ali s pripremljenim vizualnim materijalima i planom financiranja.
Saznaj više

 15. Ljetna škola filma Šipan  
Vrijeme i mjesto održavanja: 4. – 14. kolovoza 2018., Otok Šipan (Šipanska luka)
Rok za prijavu: do popunjenja
Kontakt: mbronzic@yahoo.com

Organizatori i producenti Miro Bronzić i Nils Neubert iz udruge Škola filma Šipan program ovogodišnjih radionica podjelili su na četiri dijela i to dvije radionice igranog filma, radionicu animiranog filma i radionicu fotografije.
Saznaj više

 1 na 1 s Radom Šešić: Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca  
Vrijeme i mjesto održavanja: 25. – 28. kolovoza 2018., Varaždin
Rok za prijavu: 5. kolovoza 2018.
Kontakt: sanja.zanki@hfs.hr

Čemu se točno posvetiti prilikom razvoja dokumentarnog filma? Koje su smjernice bitne za razvoj dokumentarne filmske priče, kako u kontekstu festivala, tako i (međunarodne) publike? Kako pripremiti produkcijski paket za kreativni kratki ili dugi dokumentarac? Odgovore na ova pitanja moći će te dobiti na radionici za razvoj kreativnog dokumentarnog filma u okviru Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić. Radionica sudionike priprema na to kako razmišljati o stvaranju kreativnih dokumentaraca, neovisno o dužini trajanja istih.
Saznaj više

 Mediteran Film Festival: MFF School  
Vrijeme i mjesto održavanja: TBA
Rok za prijavu: 5. kolovoza 2018.
Kontakt: mffschool@gmail.com

MFF School filmska je radionica namijenjena studentima. Radionica traje 12 dana tijekom kojih će polaznici imati priliku razvijati ideju i scenarij te snimiti i montirati film, koji će premijerno biti prikazan na otvaranju Mediteran Film Festivala.
Saznaj više

 Filmski festival u Zürichu: ZFF Masterclass  
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. – 7. listopada 2018., Zürich (Švicarska)
Rok za prijavu: 7. kolovoza 2018.
Kontakt: industry@zff.com

Petodnevna radionica namijenjena filmskim autorima u usponu (redatelji, scenaristi, producenti), koji će imati priliku predstaviti i razvijati svoje projekte u sklopu industrijskih događaja Filmskog festivala u Zürichu.
Saznaj više

 European Work in Progress Cologne 2018  
Vrijeme i mjesto održavanja: 9. – 11. listpada 2018., Köln, (Njemačka)
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2018. 
Kontakt: contact@european-work-in-progress.eu

Prvo izdanje European Work in Progress održava se u sklopu 28. Filmskog festivala u Kölnu. Program je namijenjen igranim filmovima nastalima u europskoj produkciji i koprodukciji koji su u fazi postprodukcije. Cilj je pomoći filmašima da za svoje projekte pronađu partnere, financijere i distributere te im stvoriti uvjete za networking. U programu će sudjelovati odabranih 25 projekata, a žiri će tri projekta nagraditi s postprodukcijskim voucherima vrijednima 20 i 15 tisuća eura te voucherom u vrijednosti od 10 tisuća eura namijenjen postprodukciji zvuka. 
Saznaj više

 Bridging the Dragon Project Lab  
Vrijeme i mjesto održavanja: sredina listopada – početak studenog 2018., Peking (prvi dio); početak 2019., Europa (drugi dio)
Rok za prijavu: 17. kolovoza 2018.
Kontakt: lab@bridgingthedragon.com

Program BtD Project Lab intenzivna je radionica namijenjena projektima pogodnima za kinesko-europsku koprodukciju. Program se odvija u dva dijela, svaki u trajanju od 3 do 4 dana. Pod mentorstvom vodećih stručnjaka, polaznici će sudjelovati u raspravama, pitchingu, sastancima jedan-na-jedan i seminarima. Od prijavljenih bit će odabrano 6 do 8 kineskih i 6 do 8 europskih projekata. Cilje je ove godine da 4 odabrana projekta budu obiteljski filmovi. Prijaviti se mogu iskusni autorski timovi (producent i redatelj ili scenarist) koji rade na razvoju dugometražnog igranog ili animiranog filma. Projekt treba imati razvijenu strukturu priče, likove i lokacije.
Saznaj više

 FIPRESCI Warsaw Critics Project  
Mjesto i vrijeme održavanja: 12. – 21. 10. 2018.
Rok za prijavu: 20. kolovoza 2018.
Kontakt: fipresci@wff.pl

FIPRESCI Warsaw Critics Project namijenjen je filmskim novinarima i kritičarima mlađima od 30 godina iz Srednje i Istočne Europe. U radu s mentorima sudionici će pokrivati filmove i događaje za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Za prijavu je potrebno poslati CV, motivacijsko pismo (self-introduction) i tri primjerka svog dosadašnjeg rada na engleskom.
Saznaj više

 Connecting Cottbus: coco Work in Progress  
Vrijeme i mjesto održavanja: 7. – 9. studenog 2018., Cottbus (Njemačka)
Rok za prijavu: 22. kolovoza 2018. (Works in Progress)
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski forum koji se odvija tijekom Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Namijenjen je predstavljanju projekata čiji autori potječu iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani uz ovo područje. Za sekciju Work in Progress bit će odabrano 5 projekata u fazi produkcije ili postprodukcije s mogućnošću osvajanja 35.000 EUR vrijednosti postprodukcijskih usluga.
Saznaj više

 Star Film Fest: radionica Mokri kolodij  
Vrijeme i mjesto održavanja: 31. kolovoza 2018., Sisak (Hrvatska)
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2018.
Kontakt: info@sfilmfest.com

Prezentacija stare tehnike razvoja fotografija mokri kolodij. Tri su glavna elementa tehnike staklo kao nosioc negativa, kolodij kao medij (organska tvar, celuloza otopljena u nitroglicerinskim otapalima) te svjetlosno osjetljiva tvar, tj. srebrov nitrat. Voditelj prezentacije bit će poznati sisački fotograf Miroslav Arbutina – Arbe koji se starim tehnikama stvaranja fotografija bavi zadnjih šest godina.
Saznaj više

 EAVE Producers Workshop  
Vrijeme i mjesto održavanja: 8. – 15. ožujka 2019., Luksemburg; lipanj 2019., Srbija; listopad 2019., Leipzig
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2018.
Kontakt: satu@eave.org

EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) je jedna od vodećih radionica namijenjena treningu i razvoju europskih filmskih profesionalaca. Osmišljena je za 50 polaznika koji sudjeluju u tri radionice u trajanju od tjedan dana: prve dvije radionice usmjerene su na analizu i razvoj scenarija i projekata, legalne aspekte koprodukcije, marketinga, plasmana itd., a odvijaju se pod vodstvom vodećih europskih producenata. Treća radionica polaznicima omogućuje da svoje projekte predstave pred 60-ak urednika, predstavnika nacionalnih i regionalnih fondova, prodajnih agenata itd.
Saznaj više

 Zagreb film: Međunarodna radionica animiranog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. – 29. rujna 2018., Komiža na Visu
Rok za prijavu: 1. rujna 2018.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr

Cilj je radionice omogućiti studentima i profesionalcima rad s najvećim svjetskim majstorima animacije. Ovogodišnju radionicu vodit će Tim Allen, vrsni britanski animator lutaka (Pseći otok). Prijaviti se mogu svi zainteresirani aktivni sudionici u proizvodnji animiranog filma. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen. Troškove radionice i boravka odabranih kandidata snosi organizator dok putne troškove snose sami polaznici.
Saznaj više

 Restart: Škola dokumentarnog filma  
Mjesto i vrijeme održavanja: 25. rujna – 28. veljače 2019., Zagreb
Rok za prijavu: 1. rujna 2018.
Kontakt: skola@restarted.hr

Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, autorica Katerina Duda te multimedijalni autora Miloš Tomić. U sklopu programa Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista.
Saznaj više

 Cinekid for Professionals: ScreeningClub  
Vrijeme i mjesto održavanja: 23. – 26. listopada 2018., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: screeningclub@cinekid.nl

Poziv za prijavu u digitalnu videoteku Cinekida, jednog od najznačajnijih europskih festivala i sajmova posvećenih promociji filmske i televizijske produkcije namijenjene djeci. Prijaviti se mogu kratki i dugometražni igrani, animirani i dokumentarni filmovi i TV serije za djecu od 4 do 14 godina nastali tijekom 2017. i 2018. godine.
Saznaj više

 Baltic Event: Script Pool Tallinn  
Mjesto i vrijeme održavanja: 27. – 30. studenog 2018., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: balticevent@poff.ee

Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, koji se sastoji od nekoliko programa. Script Pool Talinn natjecanje je scenarija u razvoju čiji je cilj okupljanje talentiranih scenarista i producenata i stvaranje prilika za daljnje suradnje. Program se sastoji od nekoliko radionica i javnog pitchinga. Pet odabranih projekata natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 5000 eura namijenjenih daljnjem razvoju projekta.
Saznaj više

 Baltic Event: Co-Production Market  
Mjesto i vrijeme održavanja: 27. – 30. studenog 2018., Tallinn (Estonija)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: coproduction@poff.ee

Baltic Event industrijski je segment Međunarodnog filmskog festivala u Tallinnu Black Nights, namijenjen poticanju suradnje među baltičkim i skandinavskim zemljama te zemljama Srednje i Istočne Europe. Sekcija Co-Production Market sastoji se od unaprijed dogovorenih sastanaka jedan-na-jedan u kojima sudjeluje 16 odabranih projekata u razvoju. Prijaviti se mogu dugometražni igrani filmovi u potrazi za međunarodnim koproducentima i s unaprijed osiguranim dijelom sredstava.
Saznaj više

 Berlinale Talents 2019  
Mjesto i vrijeme održavanja: 9. – 14. veljače 2019., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 3. rujna 2018.
Kontakt: talents@berlinale.de

Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više

 Apulia Film Forum: koprodukcijski forum  
Vrijeme i mjesto održavanja: 11. – 13. listopada 2018., Monopoli (Italija)
Rok za prijavu: 9. rujna 2018.
Kontakt: forum@apuliafilmcommission.it

Fondacija filmske komisije Apulije organizira 9. izdanje Apulijskog filmskog foruma s ciljem poticanja koprodukcija i razmjena primjera dobre prakse. Manifestacija je osmišljena za 20 filmskih projekata u fazi razvoja koji će imati priliku dobiti povratne informacije, kao i upoznati potencijalne financijere i koproducente. U međunarodnoj sekciji foruma sudjeluju projekti u potrazi za talijanskim koproducentima. Forum je otvoren za dugometražne igrane i dokumentarne filmove koji imaju osigurano 30% budžeta te bi bili djelomično ili u cijelosti snimljeni u Apuliji.
Saznaj više

 Tuzla Film Festival – pitching za serije  
Mjesto i vrijeme održavanja: 17. – 19. listopada 2018., Tuzla
Rok za prijavu: 10. rujna 2018.
Kontakt: info@tff.ba

Magic Factory i Tuzla Film Festival organiziraju konferenciju filmskih profesionalaca u okviru koje će biti organiziran i pitching za serije. Pozivaju se scenaristi, redatelji i producenti da pošalju prijedloge projekata za seriju (scenarij, koncept, pilot), a odabrani će dobiti priliku predstaviti svoje projekte poznatim televizijskim kućama iz regije. Sudionici će na raspolaganju imati 5 minuta za predstavljanje projekta i tri minute za odgovaranja na pitanja.
Saznaj više

 Les Arcs Coproduction Village: Projects in Development  
Vrijeme i mjesto održavanja: 15. – 18. prosinca 2018., Les Arcs (Francuska)
Rokovi za prijavu: 13. rujna 2018.
Kontakt: village-copro@lesarcs-filmfest.com

Les Arcs Coproduction Village industrijski je segment Festivala europskog filma u Les Arcsu, koji svake godine posjeti preko 500 predstavnika filmske industrije. U sklopu programa Projects in Development 20 odabranih europskih dugometražnih filmova prikazuje se potencijalnim koproducentima i financijerima, dok će producenti odabranih projekata imati priliku sudjelovati u sastancima jedan-na-jedan, konferencijama i drugim događanjima namijenjenim okupljanju filmskih profesionalaca. Prijaviti se mogu igrani, animirani i dokumentarni filmovi (najmanje 75 minuta).
Saznaj više

 Kinoklub Zagreb: Scenaristički laboratorij  
Mjesto i vrijeme održavanja: kraj rujna – početak studenog 2018., Zagreb
Rok za prijavu: 15. rujna 2018.
Kontakt: radionice@kkz.hr

Šestodnevna radionica razvoja i nadogradnje scenarija pod mentorstvom scenaristice Sonje Tarokić. Osmišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Cilj je radionice pomoći svakom od autora da vlastiti scenarij kroz temeljitije promišljanje sretno dovede do finalne verzije. Radionica je namijenjena autorima s prijašnjim iskustvom rada na filmu.
Saznaj više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.