Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2016.

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i početkom rujna 2016. godine.

Tijekom kolovoza i početkom rujna 2016. godine ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i sl. možete redovno pratiti putem našeg Kalendara događanja u sekciji Infocentar.

 Connecting Cottbus

Vrijeme i mjesto održavanja: 10. i 11. studenog 2016., Cottbus, Njemačka
Rok za prijavu: 30. srpnja 2016.
Kontakt: info@connecting-cottbus.de

Koprodukcijski sajam na koji se mogu prijaviti producenti s redateljem ili scenaristom svog sljedećeg projekta dugometražnog filma. Odabrani projekti predstavljaju se publici iskusnih producenata, kupaca i financijera, a sajam se održava tijekom Fesivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu.
Saznaj više

 ScripTeast

Vrijeme i mjesto održavanja: Poljska, Berlin, Cannes, rujan 2016. – svibanj 2017.
Rok za prijavu: 31. srpnja 2016.
Kontakt: info@scripteast.pl 

ScripTeast je scenaristički program namijenjen scenaristima s projektom u fazi finalizacije, a koji žele povećati komunikativnost scenarija sa širom, međunarodnom publikom. Posebno je namijenjen autorima iz Srednje i Istočne Europe. Program se odvija kroz tri godišnje sesije, a završava na Filmskom festivalu u Cannesu gdje najbolji projekt očekuje nagrada.
Saznaj više

 Dunavska scenaristička radionica

Vrijeme i mjesto održavanja: 22. – 27. kolovoza 2016., Vukovar  
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2016.
Kontakt: press@vukovarfilmfestival.com

Radionica čiji je cilj omogućiti scenaristima intenzivan rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, prema potrebi uz podršku moderatorice, dramaturginje Sanje Kovačević te kolega prisutnih na Vukovar film festivalu. Osmišljena je za petero polaznika koji razvijaju scenarij za dugometražni igrani film, sudjelovanje je besplatno, a festival pokriva troškove smještaja.

Saznaj više

 EAVE: PUENTES – Europe / Latin America Co-Production Workshop

Vrijeme i mjesto održavanja: Montevideo (24. – 28. studenog 2016.), druga radionica (tba)
Rok za prijavu: 22. kolovoza 2016.
Kontakt: tanika@eave.org

Radionica namijenjena razvoju dugometražnih igranih koprodukcija između europskih i zemalja Latinske Amerike. Program radionice traje godinu dana, a sudionicima omogućuje suradnju s vrhunskim profesionalcima iz područja razvoja scenarija, financiranja, koprodukcija te marketinških i distribucijskih strategija. U radionici može sudjelovati do 10 europskih producenata s projektom te još četiri profesionalca iz područja distribucije, prodaje, koprodukcijskih sajmova ili festivala (ova kvota odnosi se i na europske producente bez projekta). Program je podijeljen u dva dijela: jedan se odvija u Montevideu (studeni 2016), a mjesto i vrijeme održavanja drugoga dijela bit će objavljeni uskoro. Polaznici će dobiti priliku sudjelovati i na sajmu Ventana Sur, koji se od 29. studenog do 3. prosinca 2016. održava u Buenos Airesu. Prijava i sudjelovanje na radionici su besplatni, organizatori će snositi troškove smještaja, a u nekim slučajevima nudi se i djelomično pokrivanje troškova puta.

Saznaj više.

 R/O Next Generation of Storytellers Bootcamp

Vrijeme i mjesto održavanja: listopad 2016., Valonija (Belgija)
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2016.
Kontakt: Barbara Van Lombeek, barbara@theprfactory.com

Višemjesečna radionica podijeljena u nekoliko faza namijenjena razvoju multiplatformskih narativnih projekata. Trenutačno traju prijave za prvu fazu – R/O bootcamp – u trajanju od tri mjeseca, koja je osmišljena za 40 projekata. Nakon toga izabrat će ih se 10 koji prelaze u sljedeće faze razvoja.

Saznaj više.

 7. Euro Mediterranean Coproduction Forum

Vrijeme i mjesto održavanja: 27. – 29. listopada 2016., Trani (Italija)
Rok za prijavu: 31. kolovoza 2016.
Kontakt: forum@apuliafilmcommission.it

Fondacija Filmske komisije Apulije organizira 7. izdanje Europsko-mediteranskog koprodukcijskog foruma, manifestacije osmišljene za 20 filmskih projekata u fazi razvoja, koji će imati priliku dobiti feedback od filmskih profesionalaca, kao i upoznati potencijalne financijere i koproducente. Forum je otvoren za dugometražne igrane i dokumentarne filmove koji su sadržajno vezani uz područje Europe ili Mediterana, imaju osigurano 30% budžeta, a koji bi bili djelomično ili u cijelosti snimljeni u Apuliji.

Saznaj više.

 Berlinale Talents 2017

Mjesto i vrijeme održavanja: 11. – 16. veljače 2017., Berlin (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. rujna 2016.
Kontakt: berlinale@talents.de

Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, prodajnim zastupnicima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.

Saznaj više.

 Restart: Škola dokumentarnog filma

Mjesto i vrijeme održavanja: 3. listopada 2016. – 28. veljače 2017., Zagreb
Rok za prijavu: 1. rujna 2016.
Kontakt: skola@restarted.hr

Škola dokumentarnog filma petomjesečni je intenzivni program koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarnog filma. Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Boris Mitić, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, oblikovatelj zvuka Ivan Zelić te redatelj Miloš Tomić. Kroz program Škole bit će organizirana i predavanja uspješnih stranih dokumentarista.

Saznaj više.

 IDFA Forum

Mjesto i vrijeme održavanja: 21. – 23. studenog 2016., Amsterdam (Nizozemska)
Rok za prijavu: 1. rujna 2016.
Kontakt: Yorinde Segal, yorinde@idfa.nl

Koprodukcijski forum namijenjen razvoju i predstavljanju kreativnih dokumentarnih filmova i multimedijalnih projekata kroz nekoliko specijaliziranih programa: Round Table Pitch, Central Pitch i Rough Cut Project (Online). Odvija se za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu i jedna je od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi.

Saznaj više.

 L'Alternativa Professionals: Festival nezavisnog filma u Barceloni

Mjesto i vrijeme održavanja: 14. – 20. studenog 2016., Barcelona (Španjolska)
Rok za prijavu: 1. rujna 2016.
Kontakt: Patricia Sánchez, alternativa.profesionales@gmail.com

Program namijenjen razvoju i usavršavanju projekata u svim fazama produkcije.

Saznaj više.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.