Preskoči na glavni sadržaj

Radioničarka – kolovoz 2015. 

Prijave na radionice, programe i natječaje u Hrvatskoj i inozemstvu s rokovima za prijave u kolovozu i pri samom početku rujna.

Tijekom kolovoza i rujna ističu rokovi za dolje navedene radionice, natječaje i programe. Podsjećamo da sve rokove za prijave na festivale te na radionice, natječaje, edukativne i networking programe, forume, pitchinge i drugo, možete redovno pratiti na našem Kalendaru događanja u sekciji Infocentar.

 3. Film London Micro Market 

Mjesto i vrijeme održavanja: London, 13. i 14. listopada 2015.
Rok za prijavu: 10. kolovoza 2015., 17 sati
Kontakt: alice.whittemore@filmlondon.org.uk 

Film London Micro Market održava se paralelno s Film London Production Finance Marketom, a traje dva dana. Riječ je o financijskom sajmu namijenjenom umrežavanju financijera, sales agenata, distributera i filmskih profesionalaca koji razvijaju projekt dugometražnog filma s tzv. mikro-budžetom (manjim od milijun eura). Za prijavu je potrebno poslati biografije i kontakte ključnih članova projektnog tima (redatelja, producenta, scenarista), scenarij na engleskom, financijski plan na dvije stranice, kratki opis projekta (do 500 riječi), URL na redateljev showreel, viziju projekta i budžet.
Saznaj više 

 Mega plus: European Master in Audiovisual Menagement (Media Business School) 

Mjesto i vrijeme održavanja: Ronda (Malaga, Španjolska), od 21. rujna 2015.
Rok za prijavu: 14. kolovoza 2015.
Kontakt: fcm@mediaschool.org 

Diplomski program u trajanju od deset tjedana usmjeren na razvoj projekta koji omogućuje specijalizirani trening u području filmske produkcije ili menadžmenta audiovizualne tvrtke. Program se sastoji od teorijskog dijela u kojem sudionici na svome projektu rade kroz plenarne sesije, grupne tutorijale, sastanke jedan na jedan i sl. Nakon toga sudjeluju u dva internshipa (siječanj – ožujak, travanj – lipanj) u sklopu kojih će imati priliku i praktično usavršiti stečena znanja.
Saznaj više

 DOK Leipzig Hackathon - radionica za interaktivne projekte 

Mjesto i vrijeme održavanja: Leipzig, 25. – 27. listopada (s obveznim check-inom do 24. listopada)
Rok za prijavu: 17. kolovoza 2015.
Kontakt: senn@dok-leipzig.de, mathilde@netzdoku.org, frederic@netzdoku.org 

Trodnevna radionica koja se odvija u sklopu 5. DOK Leipzig Net Laba, usmjerena na razvoj interaktivnih projekata. Namijenjena je scenaristima, IT-jevcima, animatorima, grafičkim i web dizajnerima te svima onima koji su zainteresirani za područje multimedije te stvaranje interaktivnih i uranjajućih pripovijesti.
Saznaj više 

 Kinoctambule - program filmskih radionica u Saint-Etienneu i na Korčuli

Mjesto i vrijeme održavanja:
Kinoctabule – Francuska, Saint‐Etienne, od 14. do 28. rujna 2015.
Korčula Cross Media LAB & Pelješac Youth Cross Media Academy, od 19. do 29. listopada 2015.
Rok za prijavu: 17. kolovoza 2015.
Kontakt: helena@mymagicalthoughts.net 

Platforma za krosmedijsku edukaciju DECro01 – Digital Exchange Croatia i produkcijska kuća Moje čarobne misli u suradnji s francuskim edukativnim programom Kinoctambule otvorili su prijave na filmske i krosmedijske radionice koje će se održavati u rujnu i listopadu u Francuskoj i Hrvatskoj. Radionice su namijenjene polaznicima do 30 godina. Za pet odabranih polaznika organizatori će snostiti troškove školarine, puta, smještaja i prehrane na radionicama u Francuskoj i Hrvatskoj. U prijavi je potrebno navesti datum rođenja te poslati kratki životopis i motivacijsko pismo. Prijave, kao i dodatni upiti, šalju se putem maila Heleni Bulaja Madunić, voditeljici DECro01, na gore navedeni kontakt.
Saznaj više 

 Radionica 'Slikanje svjetlom'  

Mjesto i vrijeme održavanja: Split, 31. kolovoza – 3. rujna 2015.
Rok za prijavu: 27. kolovoza 2015.
Kontaktinfo@splitfilmfestival.hr

U sklopu svog 20. izdnja Splitski filmski festival organizira radionicu „Slikanje svjetlom“. Voditeljica radionice je dr. sc. Maja Strgar Kurečić, docentica na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom na području digitalne fotografije. Polaznici će se upoznati sa tehnikom slikanja svjetlom kroz predavanje i praktičan rad. Uvjeti za prijavu su osnovno znanje o fotografiji te posjedovanje vlastitog digitalnog SLR fotoaparata. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se primaju putem obrasca na web stranici festivala.
Saznaj više 

 CineMart: Međunarodni koprodukcijski i financijski sajam MFF-a u Rotterdamu

Mjesto i vrijeme održavanja: Rotterdam,  31. siječnja – 3. veljače 2016.
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: cinemart@iffr.com

CineMart je međunarodna koprodukcijska platforma Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu u sklopu koje će se 25 odabranih projekata dugometražnog igranog filma imati priliku predstaviti pred preko 700 industrijskih profesionalaca i predstavnika sajma. Traže se projekti u poodmakloj fazi razvoja, tj. sa završenim scenarijem, redateljem i jasnom financijskom strategijom, a poželjno je da film već ima osiguran dio budžeta. Svake godine 20-ak projekata predstavljenih na CineMartu premijerno se prikaže na nekim od najjačih svjetskih festivala, a sudjelovanje na sajmu omogućuje i osvajanje jedne od triju nagrada (The Eurimages Co-production Development Award u vrijednosti od 20.000 eura, The Arte International Prize u vrijednosti od 7.000 eura i The Wouter Barendrecht Award u vrijednosti od 5.000 eura).
Saznaj više

 Berlinale Talents 2016

Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 13. – 18. veljače 2016.
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: berlinale@talents.de 

Berlinale Talents najveća je i najvažnija platforma za umrežavanje mladih filmaša u Europi, a danas pod sobom okuplja istovjetne projekte u Bejrutu, Buenos Airesu, Durbanu, Guadalajari, Sarajevu i Tokiju. Prijave su otvorene filmskim autorima koji se nalaze u prvih 10 godina profesionalne karijere: glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, snimateljima, montažerima, producentima, scenografima, dizajnerima zvuka, filmskim skladateljima, sales agentima, distributerima, filmski kritičarima i novinarima.
Saznaj više 

 5. Škola dokumentarnog filma

Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 2. listopad 2015. – 26. ožujak 2016.
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: skola@restarted.hr

Restartova Škola dokumentarnog filma zamišljena je kao petomjesečni intenzivni program uz međunarodne i domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Škola dokumentarnog filma održava se petu godinu za redom, a navedenu obljetnicu prate noviteti u programu i njegovu trajanju, kao i novi predavači. Cijena školarine iznosi 1.500 kuna, plativo u tri rate. Određeni dio polaznika moći će odvolontirati dio iznosa u Restartu, ukoliko ne mogu izdvojiti navedeni iznos – uz uvjet redovitog pohađanja nastave.
Saznaj više 

 BlueCat  – natjecateljski program za najbolji scenarij

Mjesto održavanja: Hollywood, Kalifornija, SAD
Rok za prijavu: 1. rujna 2015. // 15. listopada 2015. // zadnji rok: 15. studenog 2015.
Kontakt: info@bluecatscreenplay.com

Sa središtem u Hollywoodu, BlueCat je usmjeren na otkrivanje i razvoj talentiranih pisaca od 1998. godine. Pobjednici i finalisti ovoga natjecanja imali su uspješnu karijeru na festivalima i s filmskim studijima. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, a jedna od njih je i „Nagrada za najbolji scenarij izvan SAD-a, Kanade i UK-a“ u vrijednosti od $2,000. Za prijavu na natjecanje plaća se i kotizacija: $40 za kratkometražne i  $60 za dugometražne filmove. Zadnji rok za prijavu na ovogodišnje natjecanje je 15. studenog 2015., međutim, svi koji prijave svoj film do 1. rujna 2015. dobit će analizu prijavljenog scenarija do 1. listopada 2015.
Saznaj više 

 International Script Pitch 2015: poziv za scenarije i pitcheve kratkometražnog filma

Mjesto i vrijeme održavanja: 9. – 13. studenog, Berlin
Rok za prijavu: 1. rujna 2015.
Kontakt: lisa.v@interfilm.de

Radionica, pitching i natjecanje za scenarije i scenariste kratkometražnog filma organizirani u suradnji s festivalom interfilm Berlin, 25p Media Groupom, mrežom NISI MASA te časopisom daazo, World of Shorts, koji će se održati za vrijeme berlinskog Festivala interfilm. Sudionici će imati priliku sudjelovati u radionicama koje će voditi Nadja Dumouchel (La scénaristerie, Arte, FR) i Wim Wanacker (Script Consulting, Kuratorium Junger Deutscher Film, Maia Workshops, DE). Formular za prijavu može se preuzeti ovdje.
Saznaj više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.