Preskoči na glavni sadržaj

Radionica u sklopu projekta 'Duboko prirodno' po prvi put u Jasenovcu

Edukacijsko-kreativna udruga Vita organizira u petak 29. lipnja, ponedjeljak 1. srpnja i utorak 2. srpnja radionice u sklopu projekta 'Duboko prirodno'. Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike od 10 do 15 godina, a održavaju se u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice u Jasenovcu. Broj polaznika je ograničen na deset po radionici. Cilj je da polaznici, uz pomoć voditelja, naprave svoj prvi animirani film tehnikom stop animacije.

Na prvom dijelu radionice djeca i mladi različitim likovnim i drugim tehnikama pod vodstvom članica Edukacijsko–kreativne Udruge Vita, Jasnom Kapelec i Ivanom Anđić, izrađuju jedinstvene unikatne rukotvorine – namjenske predmete koji mogu služiti kao didaktičke lutke, uporabni predmeti  u oblicima prilagođenim za drugi dio programa. On se, pak, sastoji od radionice animiranoga filma koju preuzimaju članovi udruge partnera Filmsko–kreativni studio Vanima. 

U toj fazi djeci i mladima približavaju se znanja o animiranome filmu i tehnici stop animacije nakon čega svoje predmete izrađene od eko materijala, prikupljenih terenskim istraživanjem u prirodi, uče i 'oživljavati'. 

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike od 10 do 15 godina, a održavaju se 29. lipnja te 1. i 2. srpnja 2018. godine od 13 do 20 h u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice u Jasenovcu. Broj polaznika je ograničen na deset po radionici, a detaljnije o tome kako se prijaviti pročitajte ovdje

Organizator programa je Edukacijsko-kreativna Udruga VITA iz Siska, a projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.