Preskoči na glavni sadržaj

Radionica stop motion animacije u Rijeci

Radionica eksperimentalne animacije održava se od 22. do 25. studenog 2015. u Filodrammatici (Korzo 28). Polaznici/e će uz mentorsko vodstvo Ane Hušman na nove načine promišljati sliku, zvuk, montažu i narativ. 

Medij animacije pruža gotovo neograničene mogućnosti eksperimentiranja, a s naglaskom na potrebi/nužnosti za eksperimentom moguće je izbjeći stereotipizirane repeticije ustaljenih formi umjetničke produkcije. Fokus radionice je na procesu stvaranja i na učenju, a ne konačnom proizvodu jer je u eksperimentalnim formama neuspjeh često instanca iz koje se izvode kvalitetni zaključci. 

Prijave moraju sadržavati kontakt i osnovne podatke o prijavitelju/ci te kratki opis dosadašnjeg iskustva na području videa. Prijave se šalju na e-mail adresu filmaktiv@filmaktiv.org, pod naslovom 'Prijava za primijenjeni video', najkasnije do petka 20. studenog 2015. 

Ana Hušman rođena je 1977. godine u Zagrebu. 2002. diplomirala je na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Radove je izlagala na bojnim inozemnim i tuzemnim manifestacijama (53. Oktobarski Salon, Beograd; Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budimpešta...). Radi i eksperimentalne filmove. 

Radionica eksperimentalne animacije provodi se u sklopu projekta 'Primjenjeni video' – ciklusa specijaliziranih radionica primjene videa u druge umjetničke forme sa svrhom stvaranja novih značenja. Projekt je osmišljen s idejom inovativne primjene videa u drugim medijima, a korisnike se potiče na otklon od klasične upotrebe videa s ciljem poticaja intermedijalnog stvaralaštva.

Projekt podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija. 

Naslovna fotografija: Ana Hušman 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.