Preskoči na glavni sadržaj

Radionica European Short Pitch u Zagrebu

Od 8. do 13 siječnja u Zagrebu će se održati scenaristički dio radionice European Short Pitch, projekta čiji je cilj razvoj i promocija mladih filmskih profesionalaca na području kratkometražnog filma. Na ESP-u sudjeluju i dva hrvatska projekta, a financijski ga je podržao i Hrvatski audiovizualni centar.

European Short Pitch (ESP) inicijativa je za promociju koprodukcija kratkometražnog filma. Nastala je u organizaciji europske mreže NISI MASA, a namijenjena je mladim filmskim profesionalcima i entuzijastima između 18 i 35 godina. Program ESP-a kombinacija je scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma, gdje će sudionici imati priliku izložiti svoje projekte pred europskim filmskim profesionalcima. Cilj radionice je promovirati mlade europske talente i dati im priliku da svoje projekte razviju i predstave u profesionalnim uvjetima te poticati ekonomsku održivost i vidljivost europskog kratkometražnog filma.

25 projekata iz različitih europskih zemalja odabrano je da sudjeluje na sedmom izdanju ESP-a, a među njima se nalaze i dva hrvatska projekta: kratkometražni animirani film The Story of the Lost Boy za čiju je režiju, scenarij i animaciju zadužena Dea Jagić, a produkciju Sanja Borčić (Zagreb film) te kratkometražni igrani film Il fuoco redatelja i scenarista Edija Mužine u produkciji Ane Vilenica (Fundamental).

Prva etapa ESP-a – scenaristička radionica - održat će se od 8. do 13. siječnja u Zagrebu u suorganizaciji Kinokluba Zagreb. Sa sudionicima će na razvoju scenarija raditi petero mentora, među kojima su stalna suradnica njemačkog odvjetka kuće ARTE Nadja Dumouchel te cijenjeni rumunjski scenarist Razvan Radulescu (Smrt gospodina Lazarescua, Boogie, Utorak nakon Božića) koji je nedavno snimio i vlastiti film (Prije svega Felicia). Cjeloviti popis mentora i njihove biografije potražite na ovoj poveznici.

Također, mentori će održati masterclass i panel diskusiju otvorene za javnost. Prvi na temu adaptacije kratkih priča za kratkometražne filmove održat će se u srijedu 9. siječnja s početkom u 20.30h (zagrebački MM centar), a panel na temu reprezentacije stvarnosti kroz dramaturgiju održat će se u petak 11. siječnja u 20.30h u prostoru Kinokluba Zagreb.

Sljedeća etapa ESP-a održat će se od 1. do 3. ožujka u Luksemburgu, gdje će sudionici imati priliku predstaviti svoje projekte pred 40-ak profesionalaca iz područja industrije (producenti, financijeri, distributeri itd). Na temelju njihovih glasova bit će odabrana tri pobjednika, kojima će biti dodijeljeno 1000 eura.

Sedmo izdanje projekta European Short Pitch održava se uz pomoć sredstava programa MEDIA, Film Fund Luxemburga i Hrvatskog audiovizualnog centra. Popis 25 projekata potražite ovdje, a više informacija o ESP-u ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.