Preskoči na glavni sadržaj

Radionica DigiTelling u Dubrovniku, Zagrebu i Rijeci: poziv za prijavu projekata videoigara

DigiTelling je program mentoriranja pod vodstvom Goethe-Instituta Kroatien i Francuskog instituta u Hrvatskoj, koji je posvećen podupiranju i umrežavanju sektora neovisnih videoigara u jugoistočnoj Europi, pružajući priliku inovativnim igrama da osvoje europsku i svjetsku publiku. Mogu se prijaviti studiji i timovi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, a rok za prijave produžen do 15. ožujka 2020. u 23.59h. 

Cilj ovog intenzivnog programa je profesionalnog usavršavanja u suradnji  s cijenjenim sveučilišnim programima razvoja videoigara - Cologne Game Lab (Prof. Emmanuel Guardiola) u njemačkom Kölnu i ENJMIN u francuskom Angoulêmeu te inicijativom Edu4Games pri Sveučilištu u Zagrebu - poduprijeti mlade timove i studije koji se bave razvojem inovativnih indie videoigara u proboju na europsko i svjetsko tržište. Poseban će naglasak biti na projektima koji istražuju umjetnički i/ili društveni potencijal videoigara i tako pomiču granice medija. 

Sudionike programa mentorirat će uvaženi gostujući stručnjaci iz područja game designa, produckije, marketinga i distrbucije igara. 

Radionice će se održati u sklopu cijenjenih industrijskih događanja: boutique sajma industrije videoigara Reboot Develop Blue u Dubrovniku, Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb 2020 i festivala umjetničkih videoigara Art in Games u Rijeci.

Projektom će se sudionicima omogućiti uspostava kontakta s mrežama europskih proizvođača i distributera videoigara na njemačkim i francuskim sajmovima industrije.

Poziv timovima da prijave umjetničku videoigru na razini koncepta ili u nekoj fazi razvoja do 15. ožujka 2020. u 23.59h putem ove poveznice. Prijavitelji će o odabiru biti obaviješteni do 17. ožujka 2020. 

Prijave trebaju biti na engleskom jeziku, na kojem će se odvijati i komunikacija s polaznicima programa. 
Uz prijavu nije nužno priložiti igriv prototip videoigre, ali prijave s prototipom mogu imati prednost pri selekciji. 

 Uvjeti:  

  • Polaznicima programa DigiTelling će biti podmireni troškovi putovanja i smještaja, kao i akreditacije za događanja na kojima će sudjelovati.
  • Polaznici programa zadržavaju autorska prava na igre koje u sklopu njega dovrše, a organizatori programa imaju pravo promovirati program i igre vlastitim komunikacijskim kanalima u nekomercijalne kulturne i obrazovne svrhe.

 Program usavršavanja:  

  • 1. modul : Reboot Develop Blue, Cavtat/Dubrovnik/ 23. – 25. travnja 2020.
  • 2. modul : Animafest, Zagreb/ 8. – 13. lipnja 2020.
  • 3. modul : Art in Games Festival, Rijeka/ 24. – 26. rujna 2020.

 Fokus:  

  • Oblikovanje snažnih interaktivnih priča koje potiču empatiju igrača
  • Mentoriranje svih umjetničkih disciplina koje čine igru – glazba, vizualna umjetnost, animacija
  • Marketing, prezentacija i distribucija – definiranje globalnih niša za inovativne videoigre, identificiranje publike i dopiranje do nje
  • Financijski aspekt – planiranje i provedba strategije za osiguravanje sredstava (javna sredstva, privatne investicije, crowdfunding itd.)

Više informacija o programu možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.