Preskoči na glavni sadržaj

Pustolovna dječja serija Božić na suncu počela se snimati na Braču

U Bolu na Braču počelo je snimanje pustolovne dječje serije radnoga naziva Božić na suncu iza koje stoji jedna od najagilnijih švedskih televizijskih kuća – Tre Vänner. Snimanje će se realizirati u suradnji s hrvatskom produkcijskom kućom Kinorama.

Božić na suncu pustolovna je dječja televizijska serija o dogodovštinama jedanaestogodišnje Minne i trinaestogodišnjeg Sama, koji dolaze iz Stockholma kako bi posjetili svoje rođake na otoku Braču. Na Braču živi i njihova jedanestogodišnja sestrična Bianca, čija mama vodi mali obiteljski hotel. Djeca se vesele dolasku i igrama, ali ni ne slute da će se uskoro uplesti u otkrivanje tajne gusara Aquille, čiji je brod u 16. stoljeću potonuo uz obale otoka.

Glavne uloge u seriji igraju Lea Stojanov, Alexandra Breschi i Buster Isitt. Lea Stojanov u Švedskoj je već prava glumačka zvijezda: glumila je u nekoliko televizijskih serija te u prva dva nastavka filma Laka lova (Snabba cash, 2010. i 2012.). Buster Isitt također je odigrao nekoliko uloga, a Alexandri Breschi ovo će biti prvo glumačko iskustvo. Glumački ansambl većim je dijelom švedski, a neke će uloge odigrati i hrvatski glumci.

Kreatori serije Tomas Tivemark i Johan Kindblom stoje iza nekoliko švedskih televizijskih uspješnica. Njihova humoristična serija Svensson Svensson najgledanija je serija u povijesti švedske televizije, dok je Cleo osvojila brojne nagrade na domaćem i međunarodnom tržištu. Tivemark i Kindblom napisali su scenarij zajedno sa Sofie Forsman i Idom Kjellin.


Buster Isitt, Alexandra Breschi i Lea Stojanov na snimanju serije Božić na suncu, foto: Thomas Karlsson

Redateljica Anna Zackrisson izjavila je da se veseli klasičnoj priči o potrazi za izgubljenim blagom, priči koja uključuje tajne mape, šifrirane ključeve, uzbuđenje i akciju, borbu dobra i zla. Priča će biti mješavina ozbiljne akcijske priče i humora, s posebnim naglaskom na troje malih junaka priče. Snimanje Božića na suncu odvija se u suradnji s produkcijskom kućom Kinorama.

Serija će se do 16. svibnja snimati na bračkim lokacijama: u Bolu, Pučišćima, u uvali Lovrečina, na Vidovoj gori, na bračkim plažama, uvalama i putevima. Ekipa se zatim seli u Zagreb gdje će dovršiti snimanje u zagrebačkoj okolici. Kraj snimanja predviđen je za 28. svibnja, a emitiranje je zakazano za predbožićni tjedan na švedskoj nacionalnoj televiziji SVT, i to u udarnom terminu.

Televizijska kuća Tre Vänner (u prijevodu: tri prijatelja) osnovana je 1985. godine. Radi se o jednoj od najvećih švedskih nezavisnih tvrtki koja se bavi proizvodnjom televizijskih serija (npr. Ubojstva u Fjällbacki, prema likovima iz romana popularne spisateljice krimića Camille Läckberg) i dugometražnih filmova (Laka lova I i II).

Fotografije u višoj rezoluciji mogu se preuzeti na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: Alexandra Breschi, Buster Isitt i Lea Stojanov, foto: Thomas Karlsson

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.