Preskoči na glavni sadržaj

Pusti Dobre, pusti i Kraj svjetla u konkurenciji Jihlave

Dokumentarni film Pusti Dobre, pusti redateljice Vlatke Vorkapić nalazi se u natjecateljskom programu 22. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi, a na prestižnom festivalu natječe se i eksperimentalni film Aleša Suka Kraj svjetla

Pusti Dobre, pusti dio je natjecateljskog programa 'Between the Seas', posvećenom filmovima iz Srednje i Istočne Europe. Dokumentarnom filmu srednjeg metra Vlatke Vorkapić projekcija na 22. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi bit će međunarodna premijera. Pusti Dobre, pusti, film nastao u produkciji kuće Fade IN, prati posadu kapetana Dobre na brodu Bočac koji doprema vodu na nekoliko udaljenih otoka poput Kornata, Unije i Suska. Kapetanu pomažu dva mlada stažista koji se tek uče novom poslu te ih on u komičnim epizodama uspoređuje s likovima iz animiranog filma A je to. Nešto manje komična neprestana je borba protiv birokracije, lošeg menadžmenta i bahatih turista s kojom se Dobre suočava.

Na prestižnom češkom festivalu natječe se i eksperimentalni dugometražni film Aleša Suka Kraj svjetla i to u programu 'Czech Joy'. Film produkcije Udruge Ukus je psalam o slobodi na granicama stvarnosti i iluzije temeljene na motivima i duhu ljudi koji pokušavaju pobjeći iz limba zarobljeni u apsurdnosti ponavljanja koje donosi život. Producentica je Željka Sukova, a projekt je sniman na lokacijama Golog otoka i grada Rijeke. 

U nenatjecateljskoj sekciji 'Doc Allience Selection' bit će prikazan i nagrađivani dokumentarni film Nebojše Slijepčevića Srbenka. Radi se o programu s najistaknutijim naslovima s ostalih velikih festivala posvećenima dokumentarnom filmu, a nastao je partnerstvom Češke, Danske, Francuske, Njemačke, Poljske, Portugala i Švicarske.

Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi traje od 25. do 30. listopada, a više detalja o samom festivalu pronađite na službenoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Pusti Dobre, pusti; Kraj svjetla i Srbenka

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.