Preskoči na glavni sadržaj

Pustara Ivana Faktora u službenoj konkurenciji Documente Madrid 2011.

Dokumentarno - eksperimentalni film Pustara (2010.) hrvatskog autora Ivana Faktora uvršten je u službeni program međunarodnog festivala Documenta Madrid 2011. koji se održava u Španjolskoj od 6. do 15. svibnja.

26-minutni Faktorov film snimljen je u baranjskoj pustari Sokolovac, a inspiriran je tekstualnim fragmentom hrvatskog pisca i pjesnika Delimira Rešickog. Mirna pustara u filmu pruža pomalo zamućen pogled na krajolik i otvara vrata prema unutra, tamo gdje čovjek živi sa svim onim što ga ovija u dobrim i lošim danima. Film je snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza.

Međunarodni festival Documenta Madrid fokusiran je isključivo na dokumentarni film i kao takav pokušava što bolje reflektirati socijalnu, kulturološku, ekonomsku i političku stvarnost. Pustara je jedan od šezdeset naslova koji se natječu u službenoj konkurenciji 8. izdanja festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.