Preskoči na glavni sadržaj

Pustara Ivana Faktora u programu Rencontres Internationales u Berlinu

Film Pustara (2010.) hrvatskog autora Ivana Faktora bit će prikazan 2. srpnja u Berlinu (Haus der Kulturen der Welt) u okviru predstavljanja međunarodnog filmskog, video i multimedijalnog stvaralaštva Rencontres Internationales Paris/Berlin/Madrid.

Faktorov 26-minutni dokumentarno-eksperimentalni film bio je prethodno prikazan u Parizu (Centre Pompidou) i u Madridu (Spanish Cinematheque) u sklopu iste manifestacije, a u svibnju ove godine prikazan je u službenom programu međunarodnog festivala Documenta Madrid 2011 (Španjolska).

Film je snimljen u baranjskoj pustari Sokolovac, a inspiriran je tekstualnim fragmentom hrvatskog pisca i pjesnika Delimira Rešickog. Mirna pustara u filmu pruža pomalo zamućen pogled na krajolik i otvara vrata prema unutra, tamo gdje čovjek živi sa svim onim što ga ovija u dobrim i lošim danima. Film je snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza.

Program Rencontres Internationales koji se u Berlinu održava od 28. lipnja do 4. srpnja obuhvaća 150 radova iz Njemačke, Francuske, Španjolske i 40 drugih zemalja te predstavlja mjesto susreta međuanrodno priznatih autora i onih čija se djela predstavljaju po prvi put. Neki od umjetnica i umjetnika koji će se predstaviti u Berlinu su Matthias Müller, Ben Rivers, Almagul Menlibayeva, Peter Downsbrough, Ferhat ÖZGÜR, Jaan Toomik i Liu Wei.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.