Preskoči na glavni sadržaj

Punim plućima Radislava Jovanova Gonze u kinima od 9. ožujka

Nagrađivani dugometražni igrani prvijenac redatelja Radislava Jovanova Gonze Punim plućima u domaća kina stiže 9. ožujka. Film je realiziran u produkciji Fade Ina i koprodukciji Propeler filma, a u kina ga distribuira Duplicato. Producentica filma je Sabina Krešić, koproducenti su Boris T. Matić i Lana Matić, a izvršna producentica je Tiha K. Gudac.

Radnja filma prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

Redatelj Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim dugometražnim i kratkometražnim filmovima te popularne serije Dnevnik Velikog Perice.

O Punim plućima Jovanov Gonzo kaže: "Ovaj film govori o ljubavi, ali  i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali i kolektivnog društvenog iscjeljenja."

Film Punim plućima je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene – za oblikovanje zvuka i fotografiju, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji. Glumac Hrvoje Barišić je za ulogu Miše u Punim plućima dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima.

Radislav Jovanov Gonzo potpisuje i scenarij filma, a ostatak autorske ekipe čine direktor fotografije Stanko Herceg, montažerka Anita Jovanov, animator Svebor Kranjc, skladatelj Coco Mosquito, oblikovatelj zvuka Frano Homen, scenografkinja Petra Poslek, kostimografkinja Tajči Čekada i majstorica maske Silvija Bradica.

Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.

Sve informacije o kinoprojekcijama filma Punim plućima bit će ažurirane i dostupne na Facebook i Instragram stranici filma.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.