Preskoči na glavni sadržaj

Pulski filmski festival: Poziv za prijave na program 'Scenarij kinohita' otvoren do 16. svibnja

Pulski filmski festival drugu godinu zaredom organizira program 'Scenarij kinohita' s ciljem da podrži filmske projekte koji uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet. Poziv za prijave otvoren je do četvrtka, 16. svibnja 2024. godine. Najboljem projektu pripast će novčana nagrada koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar.

Scenarij kinohita je program predstavljanja projekata (pitching) koji će se održati tijekom 71. Pulskog filmskog festivala, a namijenjen je svim redateljima, producentima, scenaristima ili drugim autorima čiji je projekt dugometražnog filma u fazi razvoja. Pravo prijave imaju isključivo većinske hrvatske produkcije svih rodova i žanrova kojima još nisu odobrena sredstva za proizvodnju od Hrvatskog audiovizualnog centra ili drugih filmskih fondova.

Odabrani prijavitelji predstavit će svoje projekte pred tročlanim žirijem na pitchingu koji će se održati tijekom Festivala. Najboljem projektu pripast će novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća eura koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar.

Poziv je otvoren od 18. travnja do 16. svibnja 2024. godine, a prijave se zaprimaju putem niže navedenog online obrasca.

LINK NA PRIJAVNICU

Prijavi je potrebno priložiti biografije redatelja, scenarista i producenta (ako su pridruženi projektu), sinopsis i treatment projekta, raspisane dvije scene scenarija, autorsku viziju, objašnjenje na koji način projekt spaja autorski i komercijalni senzibilitet, nacrt distribucijske strategije te dodatne materijale koji su relevantni za projekt.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.