Preskoči na glavni sadržaj

Pronađite put do kina jer i ove zime - u kinu je bolje! 

Mreža nezavisnih kinoprikazivača i ove godine pod geslom 'U kinu je bolje!' nastavlja sa serijom domaćih naslova koji pune kino dvorane diljem Hrvatske. Novu filmsku sezonu u velikom je stilu otvorio Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, nastavilo Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića, a godinu završavamo komedijom Sve najbolje Snježane Tribuson koja u kina, prigodno, stiže uoči blagdana. 

'Da je u kinu zaista bolje poručili smo prije godinu dana, a svoje obećanje smatramo ispunjenim. Naime, u tom su se periodu u sklopu spomenute akcije prikazala četiri sjajna hrvatska naslova. Sve je započelo Zvizdanom Dalibora Matanića kojeg je pogledalo 43.122 ljudi, nastavilo se komedijom Život je truba Antonia Nuića sa brojkom od skoro 14.000 gledatelja, uslijedio je Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza sa nešto manje od 55.000 gledatelja, te na kraju debitantski dugometražni film ZG80 Igora Šeregija kojeg je pogledalo njih 65.543. Visoke ciljeve postavili smo si i ove godine, a s obzirom na odlične rezultate koje su do sada ostvarila dva naslova koja su već u distribuciji (Ustav Republike Hrvatske i Ministarstvo ljubavi) vjerujemo kako svoje obećanje niti ovaj put nećemo pogaziti' izjavila je voditeljica projekta kinoprikazivaštva HAVC-a Rea Rajčić

Podsjetimo, u suradnji s Mrežom nezavisnih kinoprikazivača prošle se godine krenulo sa decentralizacijom premijera domaćih naslova. Svi ranije nabrojani filmovi putovali su Kino mrežom, ostvarivši ukupno 15 posebnih premijera sa gostovanjima filmskih ekipa u nezavisnim kinima izvan Zagreba. Svaka premijera bila je dodatan oslonac u nacionalnoj promociji jer je produciran i poseban 'video s puta' sniman na svakoj lokaciji na kojoj je film gostovao. Time se osim na promociji samih domaćih naslova, dobilo i na etabliranju i oživljavanju pomalo zaboravljenih nezavisnih kina koja su sada postala centar domaćih filmskih događanja.

Ista se praksa nastavlja i ove zime. 'Ustav Republike Hrvatske već sada broji više od 32.000 gledatelja, a u kinima se i dalje smijemo Ministarstvu ljubavi. Uz to s velikim očekivanjima radujemo se i pravoj božićnoj poslastici Sve najbolje Snježane Tribuson koja na velika platna stiže početkom prosinca. U kina uskoro stižu i novi dugoočekivani domaći naslovi; već sada nagrađivani dugometražni igrani film Goran Nevia Marasovića, Anka Dejana Aćimovića i novi nastavak popularnog dječjeg serijala o Koku Uzbuna na zelenom vrhu redateljice Čejen Černić pa tako ovom video najavom slavimo domaću produkciju i neponovljivi doživljaj filmske projekcije, jednostavno zato što i dalje vjerujemo i želimo glasno širiti vijest da je - u kinu zaista bolje!' zaključila je na kraju Rajčić.

Vidimo se u kinu! 

Letak manifestacije 'U kinu je bolje!' potražite s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.