Preskoči na glavni sadržaj

Projektu Noć cvate Kate Gugić dvije nagrade na CEE Animation Forumu u Češkoj

Projekt animiranog filma Noć cvate (Nightbloom) autorice Kate Gugić i producentice Vanje Andrijević (Bonobostudio) osvojio je čak dvije nagrade na CEE Animation Forumu koji se u češkom gradu Plzeň održavo od 8. do 9. studenog. 

Noć cvate proglašen je najboljim projektom kratkometražnog animiranog filma "zbog kvalitetnog autoričinog istraživanja, originalnosti i sposobnosti eksperimentiranja s pripovijedanjem kroz stvaranje zabavnog i pop svemira." Žiri kratkometražne sekcije koji je dodijelio ovu nagradu, djelovao je u sastavu: Carla Vulpiani, Stephanie Launey i Tam Dan Vu.

Osim toga, projekt je osvojio i rezidenciju (Ciclic Animation Residency) u francuskom gradu Vendôme, u vrijednosti od 35 000 eura. Rezidencija je namijenjena timu (redatelj/ica i ostali članovi ekipe) kojem će se omogućiti odgovarajuća oprema i prostor za stvaranje animiranog filma. 

Noć cvate je "2D animirana oda noći", a redateljica, animatorica i scenaristica je Kata Gugić. Za montažu je zadužena Iva Kraljević, a za glazbu i zvuk Leonard Klaić. Producentica je Vanja Andrijević (Bonobostudio).

Projekt je sudjelovanje na CEE Animation Forumu osigurao nagradom na pitching radionici Rise&Shine, održanoj prošle godine na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ljubljani, Animateka.

Osim toga, projekt je predstavljen i na sajmu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, u sklopu platforme Talents Connextion. Autorica Gugić projekt je razvijala i na radionicama Animation Sans Frontières i DSAF Incubator.

Na ovogodišnjem CEE Animation Forumu predstavljeno je ukupno 28 projekata u četiri glavne natjecateljske sekcije, a žiriji su nagradili ukupno 12 animiranih radova. 

Premijera filma Noć cvate predviđena je za 2025. godinu. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.