Preskoči na glavni sadržaj

Projekti Ptičje oko Lucije Mrzljak i Saima – prizori iz krize srednjih godina Chintis Lundgren i Draška Ivezića na 12. CEE Animation Forumu

Na ovogodišnjem, 12. izdanju CEE Animation Foruma predstavit će se 31 animirani projekt svih formata unutar četiri kategorije - igrani filmovi, serije/TV specijali, kratki te studentski filmovi. Za sudjelovanje na Forumu prijavljeno je rekordnih 123 projekata iz 31 zemlje. Među izabranih projektima dva dolaze iz Hrvatske i oba nastaju pod okriljem studija Jadranska animacija / Adriatic Animation. 

U kategoriji projekata kratkometražnih filmova predstavlja se novi projekt autorice Lucije Mrzljak i producenta Draška Ivezića (Adriatic Animation), Ptičje oko

Priča je to o ženi koja se, nakon mnogo godina vraća u svoj dom iz djetinjstva, noseći dugo čuvanu tajnu u svom kovčegu. Ulazeći u gradić, bori se s pokušajima da se poveže s okolinom svoje prošlosti. U ovom zabačenom mjestu, čovjek odjeven u anđela luta ulicama. Osim toga, tajanstvena ptica postaje njezin vodič, vodeći je na putovanje kroz sjećanja iz djetinjstva i tajne njezine obiteljske povijesti.

Projekt je, dosad, dobio potporu Estonskog filmskog instituta i NEF Animation Francuske. 

U dugometražnoj sekciji, na Forumu se predstavlja projekt dugometražnog animiranog filma Saima – prizori iz krize srednjih godina koji autorski potpisuju Chintis Lundgren i Draško Ivezić. Isti projekt bio je odabran i za CEE Animation radionicu. 

Radi se o (budućem) dugometražnom animiranom filmu koji je dio istog svijeta kao i drugi, kratkometražni nagrađivani radovi ovog autorskog dua: Toomas ispod doline divljih vukovaManivald i Život s Hermanom H. Rottom te projekta animirane serije u razvoju - Manivald i apsint zečevi

Film ovoga puta prati lisicu Saimu, majku Manivalda, koja otkriva put k prosvjetljenju dok se bori s nevjerom partnera Ludviga i narušenim odnosom sa svojom majkom. 

Projekt nastaje u produkciji hrvatskog Adriatic Animation studija (producenta Draška Ivezića) i estonskog  Animatsioonistuudio (producentica Chintis Lundgren), uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Estonskog filmskog instituta te Kulturnog kapitala iz Estonije.

CEE Animation Forum vodeći je regionalni događaj za predstavljanje, financiranje i koprodukciju animiranog filma, a primarni mu je cilj na jednome mjestu okupiti autore, producente i važne donositelje odluka iz industrije animacije. Osim toga, Forum je fokusiran na izgradnju snažne zajednice s ciljem pružanja podrške projektima, poticanja cirkulacije radova, kreativnih ideja i stvaranja novih partnerstava, povećanja medijske izloženosti odabranih projekata te njihovo promoviranje cijele godine, a ne samo tijekom događanja.

Forum će se održati u češkom Plzeňu 12. i 13. listopada. 

Sve o odabranim projektima i programu možete pronaći na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.