Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Zvizdan Dalibora Matanića na koprodukcijskom sajmu Arc 1950 u Francuskoj

Projekt dugometražnog igranog filma Zvizdan (High Sun) redatelja Dalibora Matanića uvršten je među 14 europskih projekata – sudionika koprodukcijskog sajma Arc 1950 koji se od 10. do 13. prosinca 2011. održava u mjestu Les Arcs u francuskoj Savoji. Sajam je dio trećeg izdanja Festivala europskog filma Les Arcs (Festival De Cinéma Européen des Arcs).

Zvizdan je originalna obrada klasične priče o Romeu i Juliji. Radnja se događa u ruralnoj Dalmaciji i prati dvoje mladih ljudi različitih vjerskih i etničkih pripadnosti koji se zaljubljuju. Zvizdan je početkom studenoga, zajedno s projektom Svećenikova djeca Vinka Brešana sudjelovao na pitchingu 13. koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus u Njemačkoj. Jedan je od filmova iz paketa projekata zagrebačke produkcijske tvrtke Kinorama kojoj su na natječaju Programa MEDIA u rujnu ove godine dodijeljena sredstva za razvoj skupnog projekta.

Koprodukcijski sajam Arc 1950 (Arc 1950 Coproduction Village) je trodnevno događanje u kojem sudjeluje oko 200 profesionalaca – potencijalnih koproducenata, distributera, prodajnih agenata, predstavnika regionalnih fondova i investitora. Uključuje sastanke, profesionalne konferencije, debate i rasprave na temu distribucije filmova u Europi.

Među odabranim projektima koji stižu iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Francuske, Belgije, Velike Britanije i Finske su i Nightlife (Noćni život) redatelja Damjana Kozolea (redatelja slovensko – hrvatske koprodukcije Slovenka), Dual (Dvojina) Nejca Gazvode iz Slovenije te projekt Barbari Ivana Ikića iz Srbije.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.